· 

2021-09-24 Telstar-Jong AZ 1-0 (1-0)


2021-09-24 Telstar-Jong AZ 1-0 (1-0)

 

Telstar verdiend naar eerste 3 punter thuis, tegen een  fris maar daadkrachtloos Jong AZ, 1-0.....


Telstar heeft, met bondscoach Louis van Gaal op de bank, een minimale overwinning geboekt op koploper Jong AZ, en deze was zeker verdiend te noemen. Al vanaf minuut één hadden de Witte Leeuwen het initiatief  en nadat een terugspeelbal van een AZ verdediger, ternauwernood voor de lijn door keeper Westerveld kon worden weggehaald, was een doelpunt van Glynor Plet in de 9e minuut voldoende om de wedstrijd te winnen..... De bondstrainer had vooraf aangekondigd dat hij zijn ploeg flink druk zou laten zetten op Jong AZ wat ook in de eerste helft heel aardig lukte. Na rust was de druk een stuk minder en was de ploeg van Maarten Martens lange tijd de bovenliggende partij.....

 

De afgelopen dagen was het een heuse Van Gaal-hype in Velsen-Zuid. De bondscoach van het Nederlands elftal ondersteunde de trainingen van woensdag en zorgde zijn aanwezigheid alleen al, voor flinke rijen bij de ingangen van het stadion. De kaartverkoop aan het BUKO Stadion, maar voornamelijk online zorgden ervoor dat er vrijdag avond bijna 3.000 toeschouwers aanwezig waren. Tot nu toe een seizoen record.....

De goal ontstond nadat Rashaan Fernandes met een fraaie dribbel over de linkerflank langs zijn directe tegenstander glipte, en Glynor Plet met wat fortuin, wat een echte spits moet hebben, het lederen monster binnen gleed, waarna de bal tergend langzaam In het AZ-doel rolde.  In het vervolg van de eerste helft had Telstar maar relatief weinig problemen met de beloften van AZ. Dat voor aanvang van de wedstrijd, relatief,  slechts twee plekken in het betaalde voetbal, achter AZ 1 stond.  AZ kon maar niet tot uitgespeelde kansen komen, en het meeste gevaar bleef van de thuisploeg komen.  Met name  Cas Dijkstra en Glynor Plet kregen nog enkele mogelijkheden, kwamen niet tot scoren. Mocht er wat gevaar ontstaan, kwamen de mannen van Mertens niet verder dan een afstand schot(je).

 

In het tweede bedrijf leek Lathouwers voor Jong AZ, binnen twee minuten , de stand weer gelijk trekken, maar vanwege buitenspel ging het AZ feest niet door. In de tussentijd  Na een uur dook Telstar weer eens gevaarlijk op voor het vijandelijke doel maar Rashaan Fernandes’ schot werd met kunst en vliegwerk gekeerd door keeper Westerveld. Zoon van de oud keeper van Vitesse , Sander Westerveld.....  Vlak voor het einde blokte Westerveld, eerst een schot van Gyliano van Velzen, die even later een "intikker" volledig miste. Het voorbereidende werk was een mooie actie en dito voorzet van Delvechio Blackson......  Enkele kansjes ontstonden maar ook Telstar was niet meer bij machte om door te drukken.....

Met deze overwinning is de ploeg van Andries Jonker,  op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie terecht gekomen....Telstar én daarmee"the way up" ingezet.....

 

Mijn MotM:  Yassin Zagir,  welke ongelooflijke inspanning deze speler heeft gedaan, constant druk op AZ's linkervleugel verdediger gezet, en kwam  vrijwel iedere keer met bal eroverheen.  Top gedaan..... Rashaan Fernandes een zéér goede tweede.....  (RR)

Jong AZ

Telstar-Jong AZ 1-0

9e min. Glynor Plet 1-0

 

Telstar: Ronald Koeman Jr., Yassin Zakir (73. Yaël Liesdek), Anwar Bensabouh, Özgür Aktas, Siebe Vandermeulen, Delvechio Blackson, Sven van Doorm, Tom Overtoom, Cas Dijkstra (59. Gyliano van Velzen), Glynor Plet, Rashaan Fernandes (90. Rein Smit).

 

Jong AZ:  Sem Westerveld; Joey Jacobs (63. Fons Gemmel), Jorn Berkhout, Tijs Velthuis (63. Maxim Dekker), Fedde de Jong (83. Misha Engel), Zico Buurmeester (83. Bram Franken), Peer Koopmeiners, Robin Lathouwers, Richard Sedlacek (63. Iman Griffith), Yusu Barasi, Mohamed Taabouni.