· 

2021-10-01 FC Den Bosch-Telstar 0-1 (0-0)


2021-10-01 FC Den Bosch-Telstar 0-1 (0-0)


Kansen spillend Telstar alsnog in blessuretijd ruim verdiend langs pover FC Den Bosch...... 0-1 (0-0)


 

Ondanks dat Telstar bij vlagen heel leuk combinatie voetbal laat zien, heeft de ploeg van Andries Jonker, relatief veel kansen en/of mogelijkheden nodig om te scoren. Een pluspunt is dat het jonge team, met enkele senioren als sterkhouders, deze kansen weet te creëren.   Maar voor de supporters, spelers-ouders en andere mensen die de "Witte Leeuwen" een warm hard toedragen, is het vaak billenknijpen tot aan de "dying seconds"...... 

Voor de nog jonge achterhoede van Telstar is het de derde keer op rij dat zij de nul houden, dus voor de in de ploeg gekomen Ronald Koeman Jr. een goede prestatie....  Nu moet worden gezegd dat alles wat mis kon gaan, bij de op voorhand eerste keeper Trevor Doornbusch, die het de oefenfase én de eerste wedstrijd perfect deed, maar in de opvolgende wedstrijden van de competitie mis kon gaan, helaas ook mis ging...  Trainer Andries Jonker offerde wel enkele "stam-spieler" op, maar dit lijkt haar vruchten af te werpen. Naast dat Anwar Bensabouh, gehaald als middenvelder van Almere City FC, en nu speelt met het zelfvertrouwen van een ervaren Centrale Verdediger, waren het vervolgens Jip Molenaar en Anthony Berenstein die hun raakten hun basisplaats kwijt raakten aan Siebe Vandermeulen en Özgür Aktas…..  

 

 

Het veldspel van Telstar krijgt steeds meer vaste vormen, en ziet er bij vlagen goed en verzorgd uit. Ondanks het leuke spel kende de eerste helft nauwelijks hoogtepunten. Telstar was de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar het enige hoogtepunt aan Telstar kant om te onthouden, was de 1-op-1 kans van "Haarlemmer Olie" Rashaan Fernandes. Echter hij vond keeper Wouter van der Steen op zijn weg. Daarnaast was er er aan de andere kant een schot van FCDB aanvaller Hornkamp, wat enig gevaar opleverde maar door goed keeperswerk van Telstar-keeper Ronald Koeman Jr. knap werd gepareerd…..
Ook werd ondergetekende nog, zo bleek later thuis, gefopt door optisch bedrog.  Een geblokt schot van Blackson werd volgens mijn beperkte zicht, door de zoeker van mijn camera, in tweede instantie in het doel geschoten. RR had geen idee waarom er niet werd gejuicht, of waarom de goal eventueel was afgekeurd… De bal bleek, zo kon ik op de TV zien, via de achterkant van de goal in het net te liggen…. Raadsel opgelost….. 

Toch leek FC Den Bosch keeper Van der Steen met enkele reddingen voor de thuisploeg een punt veilig te hebben gesteld tegen de “Witte Leeuwen”. Mogelijkheden voor Cas Dijkstra, met een schot in de "16", de altijd voorop in de strijd gaande Glynor Plet met een paar 1-op-1’s, en Rein Smit met enkele soortgelijke mogelijkheden, maar bleven lang onbenut….. Laatstgenoemde als een ware panter tussen de “Witte Leeuwen”, in de ploeg gekomen voor de uitstekend spelende maar geblesseerde Yael Liesdek, kwam in de blessure tijd alleen op de Bossche doelman af. Met een lepe stift kon hij het “geblokte leer” over de goalie binnen lobben, 0-1...  Waarmee hij het mee gekomen Telstar publiek in Den Bosch in vuur en vlam zette….. De thuisploeg duikelt door deze nederlaag naar de voorlaatste plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, en Telstar komt door de derde overwinning op rij, op de 12e plaats terecht….. Top gedaan mannen…..

 

 

Mijn MotM: vandaag Rein Smit, niet alleen door zijn alles beslissende doelpunt in de dying seconds van deze wedstrijd, maar ook door zijn imponerende speelstijl. Waarbij deze jongen als een waar roofdier zijn prooi benaderd, en afjaagt…. (RR)  

 

 

FC Den Bosch - Telstar 0-1 (0-0)
93e min. Rein Smit 0-1.

 

FC Den Bosch Van der Steen; Van Hedel, Van Grunsven, Van den Bogert, Salasiwa; Van Beijnen (71. Van der Heijden), Felida, Kuijpers, Hornkamp, Ahannach; Van Bakel (65. Stiers)

 

 

 

Telstar Koeman Jr. Liesdek (65. Smit), Vandermeulen (90. Van Wetten), Aktas, Bensabouh, Blackson (46. Berenstein); Overtoom, Van Doorm, Dijkstra (80. Kökcü); Fernandes, Plet

 

Ondanks dat Telstar bij vlagen heel leuk combinatie voetbal laat zien, heeft de ploeg van Andries Jonker, relatief veel kansen en/of mogelijkheden nodig om te scoren. Een pluspunt is dat het jonge team, met enkele senioren als sterkhouders, deze kansen weet te creëren.   Maar voor de supporters, spelers-ouders en andere mensen die de "Witte Leeuwen" een warm hard toedragen, is het vaak billenknijpen tot aan de "dying seconds"...... 

Voor de nog jonge achterhoede van Telstar is het de derde keer op rij dat zij de nul houden, dus voor de in de ploeg gekomen Ronald Koeman Jr. een goede prestatie....  Nu moet worden gezegd dat alles wat mis kon gaan, bij de op voorhand eerste keeper Trevor Doornbusch, die het de oefenfase én de eerste wedstrijd perfect deed, maar in de opvolgende wedstrijden van de competitie mis kon gaan, helaas ook mis ging...  Trainer Andries Jonker offerde wel enkele "stam-spieler" op, maar dit lijkt haar vruchten af te werpen. Naast dat Anwar Bensabouh, gehaald als middenvelder van Almere City FC, en nu speelt met het zelfvertrouwen van een ervaren Centrale Verdediger, waren het vervolgens Jip Molenaar en Anthony Berenstein die hun raakten hun basisplaats kwijt raakten aan Siebe Vandermeulen en Özgür Aktas…..  

 

 

Het veldspel van Telstar krijgt steeds meer vaste vormen, en ziet er bij vlagen goed en verzorgd uit. Ondanks het leuke spel kende de eerste helft nauwelijks hoogtepunten. Telstar was de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar het enige hoogtepunt aan Telstar kant om te onthouden, was de 1-op-1 kans van "Haarlemmer Olie" Rashaan Fernandes. Echter hij vond keeper Wouter van der Steen op zijn weg. Daarnaast was er er aan de andere kant een schot van FCDB aanvaller Hornkamp, wat enig gevaar opleverde maar door goed keeperswerk van Telstar-keeper Ronald Koeman Jr. knap werd gepareerd…..
Ook werd ondergetekende nog, zo bleek later thuis, gefopt door optisch bedrog.  Een geblokt schot van Blackson werd volgens mijn beperkte zicht, door de zoeker van mijn camera, in tweede instantie in het doel geschoten. RR had geen idee waarom er niet werd gejuicht, of waarom de goal eventueel was afgekeurd… De bal bleek, zo kon ik op de TV zien, via de achterkant van de goal in het net te liggen…. Raadsel opgelost….. 

Toch leek FC Den Bosch keeper Van der Steen met enkele reddingen voor de thuisploeg een punt veilig te hebben gesteld tegen de “Witte Leeuwen”. Mogelijkheden voor Cas Dijkstra, met een schot in de "16", de altijd voorop in de strijd gaande Glynor Plet met een paar 1-op-1’s, en Rein Smit met enkele soortgelijke mogelijkheden, maar bleven lang onbenut….. Laatstgenoemde als een ware panter tussen de “Witte Leeuwen”, in de ploeg gekomen voor de uitstekend spelende maar geblesseerde Yael Liesdek, kwam in de blessure tijd alleen op de Bossche doelman af. Met een lepe stift kon hij het “geblokte leer” over de goalie binnen lobben, 0-1...  Waarmee hij het mee gekomen Telstar publiek in Den Bosch in vuur en vlam zette….. De thuisploeg duikelt door deze nederlaag naar de voorlaatste plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, en Telstar komt door de derde overwinning op rij, op de 12e plaats terecht….. Top gedaan mannen…..

 

 

Mijn MotM: vandaag Rein Smit, niet alleen door zijn alles beslissende doelpunt in de dying seconds van deze wedstrijd, maar ook door zijn imponerende speelstijl. Waarbij deze jongen als een waar roofdier zijn prooi benaderd, en afjaagt…. (RR)  

 

 

FC Den Bosch - Telstar 0-1 (0-0)
93e min. Rein Smit 0-1.

 

FC Den Bosch Van der Steen; Van Hedel, Van Grunsven, Van den Bogert, Salasiwa; Van Beijnen (71. Van der Heijden), Felida, Kuijpers, Hornkamp, Ahannach; Van Bakel (65. Stiers)

 

 

 

Telstar Koeman Jr. Liesdek (65. Smit), Vandermeulen (90. Van Wetten), Aktas, Bensabouh, Blackson (46. Berenstein); Overtoom, Van Doorm, Dijkstra (80. Kökcü); Fernandes, Plet