· 

2021-10-10 Een mooie datum om een voetbalschool te beginnen, in het pittoreske Broek in Waterland


10-10-'21 Een mooie datum om een "voetbal academie" te beginnen, in het pittoreske Broek in Waterland

 

Gisterochtend 9:00u., op een  een druilerige- en mistige Zondag, "whats in a name" waar je bijna geen hand voor ogen kon zien, niet echt het podium waar ik op had gehoopt om de vrolijke gebeurtenis, die moest volgen te "schieten".   Ondergetekende stond bij een gesloten kantine, om mij heen het grijze gordijn, te wachten op de oprichters van de nieuwe voetbal academie waarvoor ik de fotoshoot zou gaan doen.....   Niemand te zien....  Aan de ene kant logisch, want het in het Pittoreske Broek in Waterland, ook hier zegt de naam alles, zijn alle velden omringt door water, en waar water is, met de huidige nachtelijke temperaturen is mist..... 
Ondergetekende was ietwat voorbarig, in mijn gedachte dat die snuiters wel laat zouden zijn. Niets van dat alles, zij waren op veld 2 alles in het werk aan het stellen om, voor de start van hun voetbalschool, en de boel aan het optuigen....  Alles zag er goed en uitnodigend uit, en de mannen, waren met veel inzet bezig om de jonge jeugd, waar nodig de eerste stappen in het voetbal spelletje bij te brengen....   Naast de wijze voetbal lessen die deze kinderen konden opnemen, werd ook een Juventus shirt van voormalig Ajax-speler Mathijs de Ligt verloot..... Natuurlijk een prettige kers op de taart.

Vandaag was ook gastdocent Lesley de Sa aanwezig, ook voormalig speler van Ajax, die naar mijn mening zeker in het pulletje bij deze jonge groep docenten kan vallen.... De jongens en meisjes die hij vandaag onder zijn hoede heeft gehad, hebben met heel veel plezier zijn "afrondings sessies" meegemaakt.... 

 

Enkele kernpunten waar zij zich voor willen inzetten heb ik vanf hun web-site, NewWaveAcademie.com  geplukt en hieronder geplaatst.

 

 

Zondag 10 oktober zullen wij beginnen met onze eerste training!

 

Bij onze voetbal academie staat plezier en ontwikkeling centraal. Om de week op zondag wordt de speler weer opnieuw uitgedaagd met diverse techniek en spelvormen. 

 

De spelers worden getraind en begeleid door trainers met ervaring op prof-niveau, waardoor van de speler elke keer weer wordt gevraagd het maximale uit zichzelf te halen.

 

De trainingen vinden plaats op het sportcomplex van SDOB, maar wij zijn geen onderdeel van SDOB, de voetbalschool is dus ook toegankelijk voor alle kinderen uit de regio!

 

Ook hebben wij contacten bij betaald voetbalclubs als Ajax, AZ, FC Volendam en Telstar. Wij zullen daarom uiteraard zoeken naar mogelijke 'high-potential' talenten om hen te kunnen helpen aan de volgende stap.

 

Ik heb vandaag de opening meegemaakt en  gezien wat hun doelstelling is, en waar zij voor staan, en kwam tot de conclusie dat het met de instelling van deze mannen, zeker een succes kan worden.....  Jongens heel veel succes in de toekomst..... (CD)teg

 


________ Jip Molenaar______
________ Jip Molenaar______

 

Docent Jip Molenaar: "Mijn naam is Jip Molenaar, ik ben 20 jaar oud en afkomstig uit Broek in Waterland. Ik heb in de jeugd van FC Volendam en Eintracht Frankfurt gevoetbald en speel sinds deze zomer voor Telstar. Ik ben samen met Krijn op het idee gekomen een voetbalschool te starten in onze regio en de spelers op deze manier te kunnen helpen in hun ontwikkeling als voetballer en een onvergetelijke tijd te bezorgen!"

_ ___Krijn Koeweiden_____
_ ___Krijn Koeweiden_____

 

Docent Krijn Koeweiden: "Mijn naam is Krijn Koeweiden, ook ik ben 20 jaar oud en kom uit Broek in Waterland. Voetbal heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik heb gespeeld bij SDOB, RKAV Volendam en VV Union. Jip en ik zijn vrienden sinds de basisschool en het is heel gaaf om samen deze voetbalschool te starten en spelers te helpen met hun ontwikkeling. We kijken er enorm naar uit om spelers beter te maken en veel plezier te bezorgen tijdens de trainingen."

Docent Sjors Kramer:  Sjors Kramer is een 21 jarige in Ilpendam woonachtige voetballer van FC Volendam. In seizoen 2020-2021 heeft hij zijn debuut gemaakt in de eerste elf van het Volendammer vlaggenschip. Deze jaargaang heeft hij ook al diverse keren in het team kunnen meespelen. Hij is een Centrale Verdediger met niet alleen voetballende kwaliteiten, maar daarnaast is deze jongen ook nog eens heel slim.  Hij studeert namelijk Medische natuurwetenschappen. En bovenal en zeker niet onbelangrijk, is hij een goede vriend van Jip Molenaar. Iemand waar je op kunt bouwen.

Gast docent Lesley de Sa:  Lesley is momenteel nog als gastdocent opgenomen in het team. Zijn aanwezigheid in het jonge team, was zeker een succes te noemen.... Deze speler begon met voetballen bij Argon, waarna hij later bij Ajax in de jeugd zou komen. September 2011 maakte de Sa zijn debuut voor Ajax.  Twee jaar later mocht de Sa meedoen in de Eredivisie wedstrijd thuis tegen Go Ahead Eagles die met 6-0 werd gewonnen. Hij scoorde in deze wedstrijd zijn eerste Eredivisie doelpunt voor Ajax en was goed voor de assist op de 3-0. Op 1 oktober 2013 maakte de Sa zijn Europese debuut voor Ajax in de UEFA Champions League thuiswedstrijd tegen AC Milan (1-1)......