· 

2021-10-12 AFC - "Jong" Telstar 4-0 (2-0)


2021-10-12 AFC  -  Jong Telstar 4-0 (2-0)

 

"Jong" Telstar meer kansen, meer balbezit, minder goals, 4-0.... maar daar gaat het om.....


Dinsdagavond op het sterk vernieuwde complex van AFC Amsterdam, was Telstar in de afronding lang niet zo goed als de thuisploeg. Wederom werd een combinatie team van reserves van het eerste team van Telstar icm spelers uit de JO21, mochten het vanavond proberen tegen de geroutineerd mannen van Telstar assistent coach Uli Landvreugd, tweede divisionist AFC.  De uitslag doet niet goed aan het balbezit, en het aantal kansen.  Het was AFC dat al in de tweede minuut een voorsprong nam, een harde voorzet werd even hard achter de Telstar goalie geschoten, 1-0....  Voor rust was het veldspel van de Witte Leeuwen redelijk en kwamen ze bijna niet tot uitgespeelde kansen, of voor het AFC doel.  Toch was het wederom de thuis ploeg die uit een prachtige vrije trap, de bal in de touwen schoot, 2-0....  met deze stand brak de rust aan.....

 

Na rust nog meer druk van Telstar op de AFC achterhoede, en in tegenstelling tot de eerste helft kwamen ze tot enkele kansen. Waarbij de hoofdtrainer van Telstar enkele keren riep.... "goede aanval, maar hij mag er wel in"...  En zo was het ook, nu werden er wel kansen(kansjes) gecreëerd maar de afronding was "nul".  AFC had de rechtsachter van de eerste helft (Jesse) op dat deel van het veld laten staan.  Hij ging de tweede helft als linkerspits, en niet verkeerd.  Als er enig gevaar was, en diepgang kwam het van hem... Zo ook toen hij vanaf de linkerflank de "16" binnen stormde, en weinig tegengas van de achterhoede van Telstar kreeg.  Zijn schot werd vanuit de korte hoek kruislings achter de twijfelende Telstar goalie gekegeld.  Dat de 4-0 ook nog viel was voor de statistieken, maar niet minder gevoelig....

 

Kortom voor de trainers Michael Dingsdag en Andries Jonker werd het toch weer een leerzame avond.... (RR)

 

Vanavond maak ik ook geen keuze voor een MotM, ik kon geen keuze maken.