· 

2021-10-15 Telstar-FC Volendam 1-5 (1-4)


2021-10-15 Telstar-FC Volendam 1-5 (1-4)

 

Oorwassing voor wilskrachtig Telstar na een goed begin, maar minder goed vervolg, 1-5 (1-4)


Na drie 1-0 overwinningen op rij, moest vrijdagavond hier aan een vervolg worden gegeven tegen titelkandidaat FC Volendam. Opvallend het uitvak zat vol, terwijl normaliter het Volendam stadion amper minimaal bezet is.  Voor de Noord-Hollandse vissersderby in LHBTI kleuren gespeeld waren de, zoals ze het zelf zongen de "Paling....Boeren" massaal naar Velsen-Zuid getrokken, en zorgden zij mede voor een fantastische "visser"derby sfeer.....

 

Vanaf het begin zat Telstar er "bot" bovenop om even in visserstermen te blijven. Met de ene aanval na de andere werd er op de Volendammers afgevuurd. Er bleek op bij de "wijdbroeken" een ware plaag voor Telstar op doel te staan. Het ene na het andere schot of -kopbal werd door de Volendam goalie stijlvol onschadelijk gemaakt. Schoten van Glynor Plet, de onvermoeibare Rashaan Fernandes en Rein Smit, werden geplukt, overgetikt of afgeweerd.  Toch was het vanuit een corner van Sven van Doorm, dat Özgür Aktaş met een ferme kopbal de FC Volendam doelman passeerde, 1-0....  Het leek de opmaak voor een avondje Telstar waarmee ze na de "euforische" overwinning tegen Jong AZ, weer aan klantenbinding konden doen.  Vooraf had ik al gelezen dat Andries Jonker tegen FC Volendam een goed gevuld stadion verwachte. ,,De mensen op kantoor habben het druk, en dat vond hij "goed om te zien". Het is ook fijn om te zien dat de club weer positief in het nieuws komt en dat je ziet dat Telstar leeft in de omgeving.” Maar het liep ietwat anders, wel een fijn gevuld stadion maar het resultaat, voor het opgekomen publiek viel qua resultaat tegen.

 

De mannen Wim Jonk rechtten, na de valse start de rug, en binnen no-time was het drie minuten later tegen de verhouding in 1-1 door Ibrahim El Kadiri. Enigzins geholpen door de arbitrage, konden ze ook in de op 1-2 komen.  Een diagonaal schot van Robert Muhren, toch wel een fenomeen in de KKD, werd naar mijn mening in buitenspel positie, tot goal gepromoveerd.  Nog geen twee minuten later werd een schot(je) ongeveer vanaf 20 meter, door een stuit verkeerd ingeschat door Telstar  doelman Abdel el Ouazzane, 1-3. Hij had deze wedstrijd gekregen om de geblesseerde Ronald Koeman Jr. te vervangen, en zijn kunsten te vertonen. Voor hem liep op een teleurstelling, in de 74 minuut moest hij namelijk met een spierblessure worden vervangen door oorspronkelijke eerste keeper Trevor Doornbusch.

Voor rust moest hij nog eenmaal buigen voor Robert Muhren die de bal met "mazzel" door een been in de verdediging meekreeg, en in de verre hoek van de keeper deponeerde, 1-4....

 

Het team van Andries Jonker kreeg net als in de eertse helft diverse kansen, en ook meerdere mogelijkheden met een hakballetje van Fernandes en meerdere grote kansen voor Plet, wederom een afstandschot van Tom Overtoom maar de bal wilde er gewoon niet in....  Jim Beers kon aan de andere kant ook keeper Doornbusch éénmaal passeren, waardoor de eindstand op 1-5 kwam.  Gezien de percentages veldverhouding en de mogelijkheden c.q. kansen een beetje geflatteerd, maar zo kan het lopen....

 

Mijn MotM: naar mijn mening was vanavond de onvermoeibare Rashaan Fernandes een uitblinker, en de éénmansluchtmacht Glynor Plet een goede tweede (RR)

 

Telstar-FC Volendam 1-5 (1-4)

 

Opstelling Telstar: El Ouazzane (Doornbusch 74), Zakir (Liesdek 74), Aktas, Bensabouh, Vandermeulen (Berenstein 46), Fernandes, Dijkstra (Kökcü 74), Overtoom, Van Doorm, Plet, Smit (Van Velzen 46)

 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Kasius, B. Plat, Mirani, James (Hilton 60); Twigt (Oristanio 60), A. Plat, Deul (Ben Salla 78), Van Mieghem (Kaars 70), Mühren (Beers 60), El Kadiri