· 

2021-10-18 Jong PSV-Telstar 2-3 (0-2)


2021-10-18 Jong PSV-Telstar 2-3 (0-2)

 

Telstar steelt, door doelpunt van Ozan Kökcü, de punten mee naar Velsen-Zuid,  2-3 (0-2).....


Vrij vlot in de wedstrijd mocht Telstar door een goal van Glynor Plet een 0-1 (4e min.) voorsprong nemen. De Telstar spits, altijd druk in de weer om bij de goal te komen, was met een ultieme poging de bal te raken, eerder bij het leer dan keeper Müller, die kon vissen.... 10 minuten later was het eerst weer Glynor Plet die de kans kreeg om met een kopbal de stand te verdubbelen. Nu vond hij de PSV goalie op zijn weg, echter de rappe Rashaan Fernandes was er als de kippen bij, nam de honneurs waar en tikte  de bal in de PSV goal, 0-2.... Lang hadden de mannen van Trainer Andries Jonker de touwtjes stevig in handen, maar na ruim een half uur voetbal kwamen de PSV-younsters beter in de wedstrijd en wisten een harde schuiver op het Telstar te plaatsen.  Keeper Trevor Doornbusch was met een katachtige duik dichtbij, maar het leer kwam gelukkig voor Telstar op de paal.... 

 

Het moet in de rust, in de Rood/Witte kleedkamer flink hebben geraasd, want na rust tapten de beloften van trainer Ruud van Nistelrooij namelijk uit een heel ander vaatje. Door goals van Mathias Kjølø en Ismael Saibari kwam Jong PSV langszij, en plots ontstond de ene na de andere mogelijkheid. Bij de tweede goal kwam de bal met een boog over keeper Doornbusch, nadat de PSV aanvaller tegen Ösgün Aktas had aangeschoten. Het was vrij miraculeus dat Jong PSV de 3-2 niet wist binnen te werken. Twee keer werd een treffer terecht afgekeurd wegens buitenspel. En een pegel op de lat waren de overige feiten. Uiteindelijk bleef de thuisploeg zonder punten achter. want de ingevallen Ozan Kökçü, bezorgde Telstar de zege met een goal in de tachtigste minuut.... Of het verdiend was dat maakte de "Witte Leeuwen", en hun supporters (8 uit Velsen en 4 uit Brabant), maar weinig uit.  Iin eerdere competitie wedstrijden dit seizoen liep het ook wel eens anders..... Voor assistent coach Michael Dingsdag, was het een leuk verjaardag cadeau.....

 

Naar mijn mening: vandaag de MotM Ozan Kökcü die met zijn goal de winst voor Telstar veilig stelde (RR)

 

Opstelling Jong PSV:

Müller - Bahadir (80. Markelo) Seelt Felipe (80. Colyn) Vos - Kjølø Matuta (60. Nassoh) - Bakayoko Tielemans Touré (46. Sealy) - Saibari

 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Liesdek (46 Berenstein), Aktas, Bensabouh, Fernandes(84 El Ouardani), van Doorm(70 Van Velzen), Plet, Overtoom, Vandermeulen(70 Van Wetten), Dijkstra (67 Kökcü), Zakir.