· 

2021-10-22 Telstar-Helmond Sport 2-2 (2-1)


2021-10-22 Telstar-Helmond Sport 2-2 (2-1)

Foto: AmsterdamNed Photography - by ©hris D -  Telstar keeper Trevor Doornbusch houdt Helmond Sport van scoren af.
Foto: AmsterdamNed Photography - by ©hris D - Telstar keeper Trevor Doornbusch houdt Helmond Sport van scoren af.

 

Telstar verspeeld onnodig 2 punten, tegen counterende Brabanders,  2-2...


Voor de tweede keer in een week heeft Telstar tegen een Brabantse tegenstander een punt(en) behaald. Afgelopen maandag was dat tegen Jong PSV, waar de drie punten in extremis werden gestolen. Gisteravond was het Helmond Sport thuis, waar dan weliswaar "slechts" één punt werd behaald. Daarmee hield het deze opponent wel achter zich op de ranglijst. Wederom werd er 2-0 voorsprong verspeeld.  Waar maandag nog werd gewonnen van Jong PSV, met een goal in de eindfase van Ozan Kükcü, eindigde het vanavond in 2-2 tegen Helmond Sport. Ondanks het puntenverlies zijn de verschillen nog altijd klein in de middenmoot van de eerste divisie, maar houdt het vooral deze "alles kan gebeuren" competitie, drie van de vier Brabantse teams achter zich.... FC Eindhoven, onder leiding van voormalig NAC-icoon Rob Penders, staat nog twee plaatsen met één punt meer boven hun...

 

Rond het halfuur ging het ineens hard in positieve zin voor Telstar.  Anwar Bensabouh schoot Telstar van een meter of 25 op 1-0, en amper twee minuten later maakte Cas Dijkstra een identieke actie als in de beginfase van het duel.  Waar hij eerder de kans onbenut liet, liet hij de kans nu niet liggen, en scoorde hij nu wel 2-0.   Voor Anwar Bensabouh betekende dit zijn eerste doelpunt in dienst van de Noord-Hollanders. Lang konden de Witte Leeuwen niet genieten van deze 2-0 voorsprong.  Uit een, naar mijn mening onterechte hoekschop, kopte Helmond-speler Jellert van Landschoot de bal keihard achter keeper Trevor Doornbusch tegen de touwen, 2-1. Kort daarvoor had laatstgenoemde de Helmond Sport spits nog, met enkele ferme duiken, van scoren afgehouden.....

 

De tweede helft moest Cas Dijkstra het veld verlaten voor Ozan Kökcü, nadat hij op slag van rust nogal hardhandig, ongestraft buiten het veld werd geschopt. De invaller bracht direct gevaar, echter werden zijn pogingen door de zeker keepende Haverkotte onschadelijk gemaakt.

Echter zoals eerder gememoreerd konden de mannen van Andries Jonker, de voorsprong niet vast te houden. Ondanks dat Telstar wel het beste van het spel had, moest het op haar hoede zijn voor de snelle uitvallen van de Brabanders. De rappe Jelle Goselink zorgde twintig minuten voor tijd juist in een van de omschakelingen voor de gelijkmaker. De gasten combineerden door de verdediging van de Velsenaren heen, waarna de genoemde aanvaller fraai scoorde via de binnenkant van de paal, buiten bereik van de Telstar goalie.

Deze keer lukte het de ploeg van Andries Jonker niet om de drie punten uit het vuur te slepen. Had Telstar het volle pond uit deze wedstrijd kunnen halen, konden zij zich in het linkerrijtje kunnen nestelen. Door dit gelijke spel blijft Telstar twaalfde staan met zestien punten uit twaalf duels, en houdt het de Brabanders achter zich.....(RR) 

 

 

Telstar-Helmond Sport 2-2 (2-1)

Scoreverloop: 31. Anwar Bensabouh 1-0, 33. CAs Dijkstra 2-0, 37. Jellert van Landschoot 2-1, 71. Jelle Goselink 2-2.
Scheidsrechter:  Cantineau.


Gele kaarten: Zakir, Dingsdag Jonker (Telstar), De Bie, Vereijken (Helmond Sport).

 

Opstelling Telstar: Doornbusch; Zakir, Aktas, Bensabouh, Vandermeulen, Blackson (Berenstein 79); Overtoom, Van Doorm (Van Velzen 74), Dijkstra (Kökcü 46); Plet, Fernandes (Smit 74)


Helmond Sport: Havekotte; Retih, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs (Van Hove 69); Vereijken, Lion, Bosiers, Van Landschoot; Dolet ( Houttequiet 69), Goselink ( Lont 88).