· 

2021-10-26 Kozakken Boys-Telstar 1-2 (0-1) na verlenging


2021-10-26 Kozakken Boys-Telstar 1-2 (0-1) na verlenging

 

Zuid-Amerikaanse taferelen in Werkendam, maar Telstar na verlenging ronde verder in K.N.V.B.-beker, 1-2.....


Vanavond de bekerwedstrijd van Telstar in het Noord-Brabantse Werkendam, tegen Kozakken Boys, een vooraanstaande top-amateur vereniging uitkomend in de tweede divisie van het (semi) betaalde voetbal.  Voor Telstar een heel lastige pot, want deze kun je "als KKD ploeg eigenlijk nooit winnen". Win je dan is het logisch verlies je dan ben je het lachertje.  Telstar staat momenteel als nr12 in de eerste divisie de tegenstander staat nr16 al is het wel één divisie lager....

 

Bij Kozakken Boys is de beoogde goalie afgelopen zaterdag uitgevallen met een afgescheurde achillespees, maar ook bij Telstar nog keepersleed. Ronald Koeman jr. is voorlopig nog niet van de partij, heel jammer voor hem, want hij had net voor zijn blessure een aantal wedstrijden kunnen keepen, en 3x de nul gehouden.
Ook zijn vervanger, doelman Abdel el Ouazanne is nog steeds vanwege een blessure afwezig, hun plek wordt ingenomen door de eveneens goede, en eigenlijk voorbestemd als eerste keeper Trevor Doornbusch. Cas Dijkstra viel afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport uit en is nog twijfelgeval voor het beker treffen.

 

De Witte Leeuwen"" van trainer Andries Jonker begonnen met, de voor hem de sterkst mogelijke opstelling tegen de Tweede divisionist uit Werkendam. In de beginfase was het vooral aftasten tussen beide ploegen, maar na ruim twintig minuten, het tijdstip van omslag in de concentratie,  kende scheidsrechter Oostrom een strafschop toe aan Telstar.  Glynor Plet benutte het buitenkansje beheerst en zorgde voor de openingstreffer, 0-1....  Enige uitleg bij het tijdstip van verlies van concentratie. Bij D.W.S. liep voorheen, nog in de tijd van de dinosauriërs, een trainer rond die dit altijd piekfijn aan de jeugd uitlegde.  Enige statistieken bewezen vanaf het WK74, voor mij, al zijn gelijk. Op een onbewaakt moment in de eerste helft had Kozakken Boys, uit een afgeslagen bal vanuit een corner, zowaar een kansje. De bal werd in tweede instantie buitenkant paal geschoten, maar de thuisploeg zou daar teveel mee hebben gekregen......

 

De 2e helft een ander spelbeeld. Weliswaar omgelopen, en weer aanvallend voor Telstar gaan zitten. Helaas kwamen de mannen uit Velsen-Zuid er nog mondjesmaat uit en met slechts enkele counters werd het vertoonde er niet beter op. De warrig leidende MIY was daar eigenlijk ook een beetje debet aan, hij liet de voortkabbelende partij uitmonden, zoals trainer Jonker ook zei; door een opstootje uitmonden in een partijtje voetbal "Zuid-Amerikaanse stijl". Zelfs staakte de leidsman, geheel in navolging van enkele van zijn ARAG collega's, de wedstrijd voor enekel minuten. En dat voor een beetje "grof bengaals vuur".....  Dat Telstar het in de 6 minuten blessure tijd nog deels weggaf, mocht de Telstar-goalie zich wel "een beetje" aantrekken. Het spuug in de handschoen zorgde net genoeg slip, zodat de bal niet klemvast kon worden gehouden, waardoor de KB-spits de ba in kon koppen, 1-1.... Verlengen....

 

In de verlening, met 3 minuten blessure tijd, was het spelbeeld niet veranderd, de eerste 15 minuten was voor Telstar. De tweede 15 minuten was het beeld weer geheel gekeerd. Wel grappig dat de goal van Tom Overtoom, in het derde bedrijf, wederom in het verre doel belande waardoor de Velsenaren op 1-2 kwamen....

In het vierde  bedrijf nam de MIY, voor mij een nogal vreemde beslissing, hij stuurde Glynor Plet weg met een tweede gele kaart, in een naar mijn menig normaal duel om de bal....  Het was prettig voor de Telstar keeper, dat hij met enkele knappe reacties, verder zijn doel schoon hield en daarmee de 1-2 over de streep trok.... Dat de gasten heel blij waren, was na het laatste fluitsignaal wel te horen. Het "afgroeten" van het meegereisde publiek zei genoeg..... 

 

Mijn MotM: was lastig te vinden, maar op basis van inzet en enkele fraaie acties heb ik Rashaan Fernandes gekozen.....    (RR)