· 

2021-11-06 Telstar-Excelsior 2-5 (1-3)


2021-11-06 Telstar-Excelsior 2-5 (1-3)

                                                                    Klik op het Telstar logo en ga terug naar SC Telstar.nl


 

Bij vlagen aardig spelend Telstar, gesloopt door ontketende Thijs Dallinga, 2-5 (1-3).....


Vanavond hadden de "Witte Leeuwen" weinig in te brengen tegen de mannen uit Kralingen. Op het eerste kwartier na was er weinig te genieten voor in grote getallen opgekomen thuispubliek, wat voor een deel bestond uit spelertjes uit de omliggende amateurverenigingen. Veelal de lange bal hanterend waren de Kralingers een ware plaag voor de ietwat fragiele Telstar achterhoede, die duidelijk wat sturing mistte in de persoon van de geblesseerde jongeling Anwar Bensabouh.....

 

Toch zag het er in het begin goed uit voor de thuisploeg, dat met veel elan de druk op de Rotterdamse achterhoede zette.  Het resulteerde dan ook in een mooie goal van Cas Dijkstra, die na een mooie controle de bal hard achter doelman Van Gassel, in de benedenhoek joeg, 1-0.  De goal ontstond na een mooie aanval van de thuisploeg, Glynor Plet speelde de bal in over de rechterflank, naar Yassine Zakir, die vervolgens de bal met een boog bij de doelpuntenmaker liet landen.  Toch kon Excelsior snel terugslaan, via Telstar-plaag van de avond Thijs Dallinga, diep gestuurd, en als een mes door de laatste linie, wist hij Trevor Doornbusch te verslaan, 1-1... Kort erop was de spits wederom slim, door zich in een 1-op-1 situatie met de Telstar doelman, zich makkelijk over hem te laten vallen. De MIY vanavond, met een conditioneel verschrikkelijk sterke Jeroen Manschot, besloot na enkele seconden, penalty.... Daarmee was het verzet gebroken, zeker nadat de Rood-Zwarten, voor rust  slechts enkele minuten later simpel de 1-3 binnen getikt, nadat de Telstar rechtsback, door een Excelsior aanvaller, met een zaalvoetbalactie, het bos in werd gestuurd.....  Sven van Doorm probeerde het kunstje van Cas Dijkstra te herhalen, echter nu was keeper Van Gassel wel op de juiste plek, en blokkeerde zijn inzet. Even voor de statistieken, de MIY en zijn assistent, vergaten een penalty aan Telstar toe te kennen voor hands van Redouan el Yaakoubi, nadat Rashaan Fernandes de bal weliswaar van dichtbij, vol op de arm van de Excelsior verdediger schoot.... Arm net niet uit de kom, maar wel voordeel voor de bezoekers.... 

 

De 1-4 werd na drie minuten in het tweede bedrijf gemaakt door plaaggeest Dallinga. Reuven Niemeijer speelde Anthony Berenstein uit, waarna de Excelsior aanvaller bij de eerste paal de bal, in duel met Siebe Vandermeulen, binnen knokte.  De vijfde treffer, eerlijk gezegd een beauty, werd in de rechterkruizing geschoten door Julian Baas uit een vrije trap. Hierna leek het of Excelsior het wel geloofde, waardoor Telstar meer ruimte kreeg.  Wederom werd er geappelleerd voor hands, binnen de "16" maar dit werd niet gehonoreerd.... Door het inbrengen van Niels van Wetten, en Ozan Kökcü, kwam het middenveld meer in balans. Het resulteerde in enkele mogelijkheden voor de thuisclub, maar op een treffer voor de statistieken na, van Rein Smit kwamen de "Witte Leeuwen" niet.....  Helaas maar Excelsior was vanavond te sterk voor de Velsenaren....

 

Mijn MotM:  dit keer was het invaller Niels van Wetten, weliswaar invaller vanavond, echter hij bracht meer balans op het middenveld door zijn kordate ingrijpen.... (RR)

 

10. Cas Dijkstra 1-0
17. Thijs Dallinga 1-1
34. Thijs Dallinga 1-2 (strafschop)
36. Thijs Dallinga 1-3
49. Thijs Dallinga 1-4
58. Julian Baas 1-5

 

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Tom Overtoom, Trevor Doornbusch (Telstar), Siebe Horemans (Excelsior Rotterdam)

 

 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(45 Liesdek), Fernandes, van Doorm(Van Wetten), Plet, Berenstein, Overtoom(77 Smit), Vandermeulen(80 Molenaar), Dijkstra (65 Kökcü), Zakir.

 

Opstelling Excelsior:  Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Aberkane, Wieffer, Dallinga, Niemeijer, Nieuwpoort, Duku, Eijgenraam, Baas.