· 

2021-11-09 "Jong" Telstar - De Meer 5-0 (2-0)


2021-11-09 "Jong" Telstar - De Meer 5-0 (2-0)

                                                                    Klik op het Telstar logo en ga naar SC Telstar.nl


Kopgoal Tyrese Gemert....   kopt atletisch de 5-0 binnen....
Kopgoal Tyrese Gemert.... kopt atletisch de 5-0 binnen....
Leuk spelend De Meer kan "Jong"Telstar bijbenen tot aan de rust...... 5-0 (2-0).....

Dinsdag avond 20:15u., locatie, BUKO Stadion, Velsen-Zuid.  Daar was de Amsterdamse voetbalvereniging De Meer te gast, naar wat ik gisteren opving(of dat waar is weet ik niet), één van de teams, waarvoor Tv-commentator en Telstar-fan Leo D, zijn sympathie heeft.  Misschien dat hij daarom  als supporter met "mixed feelings" op de tribune zat, geen idee.  Of het echt waar is dat hoor ik achteraf nog wel, als hij mij op het matje roept.... 

Zoals in de kop te lezen valt, De Meer was zeker de eerste helft, eerlijkheidshalve de eerste 20 minuten, niet minder dan de mannen uit Velsen-Zuid. Naarmate het eerste bedrijf verstreek kregen de mannen van trainer Andries Jonker en vandaag coach Michael Dingsdag, en met als assistent Corine Dekker,  meer en meer grip op het spel én enkele mooie kansen. Natuurlijk moet dat ook zo zijn, want er stonden 60 minuten lang een aantal jonge reserves van het eerste team in het veld, welke na 60 minuten door spelers van O21 en jonger, werden vervangen. In eerste instantie was de goalie van De Meer, een heel goede sta in de weg, waarbij de paal hem ook een paar keer goed gezind was. Echter na 18 minuten was het Rein Smit die de 1-0 in het De Meer doel deponeerde, nadat hij de goalie handig omspeelde.  De 2-0 volgde rond de 34e minuut, nadat dezelfde speler wederom scoorde, 2-0, een bal in de korte hoek lang de keeper.  Kort daarop leek Reduan Taha ook 3-0 te maken, maar de ass. REF stak de vlag omhoog, buienspel, en zijn feestje ging niet door.  Met deze stand brak tevens de rust aan, en konden beide teams hun "zonden" overzien, en zich opladen voor het tweede bedrijf.....

 

Fris en fruitig kwamen beide teams weer het veld op, en begonnen zoals het het eerste bedrijf eindigde.  Telstar veelal de bal, en zoals de De Meer spelers na afloop vertelden, "wij hadden  de bal helaas niet"...    De 3-0 was voor Lesley Bakker, die na een blessure periode toch weer stil aan, in vorm komt...  Alleen voor de keeper, wist hij het doel van dichtbij te raken, nadat deze plaaggeest de eerste helf op zijn weg vond. Ook Ozan Kökcü leek te gaan scoren, maar de man in het De Meer doel pakte zijn kopbal simpel.  Zoals eerder gezegd werden de reserves van het eerste team vervangen, en kwamen de mannen van Joeri Volkerts met 7 stuks tegelijk in het veld.  Dat ook deze jongens "op voetbal zitten" was goed te zien.  De frisse kerels wisten de gasten meer onder druk te zetten dan in het eerste uur. En dit resulteerde in enkele goed aanvallen, waarbij Rochello Vlijter bijna doel trof.  De 4-0 kwam op naam van invaller en O21 speler Caner Demirçioglu, die met een mooie kopstoot naar de grond, zijn doelpuntje meepikte.  Dat ook Tyrese Gemert, die ik een poos niet in actie had gezien, op atletische wijze de 5-0 binnen kopte, was een mooie bonus voor het team en voor hem....Leuke dingen gezien bij Telstar, maar ook door De Meer werd bij vlagen leuk gevoetbald.....

 

Opvallend zo zittend langs de kant, tijdens de plaatjes schieten,  hoe weinig er onderling wordt gecoacht, op CV Niels van Wetten).  Naar de mening van de fotograaf, is communicatie één van de belangrijkste onderdelen in teamsport, misschien een puntje van aandacht heren..... Durf vooral je mond open te doen....

 

Mijn MotM: vanavond was voor mij Roscello Vlijter, die vanuit de discipline heel taakgericht bleef spelen. Helaas miste hij net zijn kans op om een doelpuntje mee te pakken..... (RR)