· 

2021-11-14 De Graafschap-Telstar 1-1 (0-0)


2021-11-14 De Graafschap-Telstar 1-1 (0-0)

                                                                    Klik op het Telstar logo en ga naar SC Telstar.nl


Kopbal Glynor Plet, welke tot de "handsbal penalty" leidt op 1-1,......
Kopbal Glynor Plet, welke tot de "handsbal penalty" leidt op 1-1,......

 

Telstar, te weinig dreiging,  krijgt punt, maar hield hoop op meer, 1-1 (0-0).....


Trainer Andries jonker stuurde in Doetinchem zijn “Witte Leeuwen”  ten opzichte van de afgelopen weken, met een gewijzigde opstelling de wei in. Evenwel noodzakelijk door enkele blessures in het team. Ook wordt het systeem gewijzigd en start Telstar in een oer Hollandse 4-3-3. Niels van Wetten begint naast de Russische CV Roman Tugarinov in de basis. Volgens mij is het voor beiden hun officiele KKD basisdebuut voor de Velsenaren. Tom Overtoom licht geblesseerd, wordt in de basis vervangen door Gyliano van Velzen.....

 

Dat de Telstar trainer een wijziging in systeem en opstelling maakte was niet geheel onverwacht.  Nadat de laatste wedstrijden ietwat te veel doelpunten werden geïncasseerd, en de laatste linie te makkelijk gepasseerd. In de laatste lijn werd Siebe Vandermeulen hiervan het slachtoffer, en moest deze wedstrijd plaatsmaken voor eerder genoemde Roman Tugarinov, die na zijn overgang uit Spanje en een blessure eindelijk zijn opwachting mocht maken.Hij begon nerveus, waardoor hij ook tegen een "zekere" Gele prent opliep, maar in het verdere verloop herpakte hij zich goed. Doordat er met 4 achterop werd gespeeld verviel een extra CV plek, en hierdoor moest ook Anthony Berenstein op de bank plaatsnemen....

 

De Graafschap en Telstar bakten er in de eerste 45 minuten beiden maar weinig van, er werd weinig gecreëerd, waardoor er weinig te genieten viel. Voor de Superboeren was het een hoopvol begin, ze probeerden Telstar vast te zetten, wat ook de eerste 15 minuten wel lukte, maar zoals eerder gezegd ontstonden er geen kansen.  De beste kans was voor de "Witte Leeuwen". na na ruim een halfuur moest De Graafschap-doelman Hidde Jurjus zijn kunsten vertonen, op een inzet van Glynor Plet, nadat hij na een mooi opgezette aanval, de bal van Rashaan Fernandes had meegekregen....

 

Na rust begonnen de Superboeren een stuk geïnspireerder, waardoor Telstar-doelman Trevor Doornbusch de bal met een mooie "zweef" uit de bovenhoek moest tikken. In de 55ste minuut was het toch raak, toen Joey Konings slim achter de rug van Ozgur Aktas vandaan liep en alleen op Trevor Doornbusch afkomend de bal beheerst langs de goalie schoof, 1-0.....

Op de "BBQ" achter de Groenendaaltribune, hemelsbreed 25 meter wordt pas 30 seconden later gejuicht. Ze kijken daar op schermen naar ESPN dat met vertraging uitzendt.....

 

Telstar moest nu meer initiatief tonen, maar bleef nog ongevaarlijk. Enkele frisse wissels, in de 70e minuut komen Yael Liesdek en Rein Smit in het veld en zij vervangen Delvechio Blackson en Gyliano van Velzen. 10 minuten later komen Ozan Kökcü en Anthony Berenstein in het veld voor Cas Dijkstra en Niels van Wetten. Ook Jip Molenaar mocht in het veld komen in de 82e minuut en vervangt daarmee debutant Roman Tugarinov. Met de wissels ontstond er meer druk van Telstar zijde, maar dit leidde niet direct tot kansen. 

 

Onverwacht kwam Telstar in de 86ste minuut langszij. De ingevallen Jonathan Vergara Berrio liet zich op de achterlijn simpel aftroeven door Yassine Zakir. De daaropvolgende voorzet werd ingekopt door Glynor Plet, maar Julian Lelieveld haalde de bal met de hand voor de lijn weg. Arbiter Martijn Vos was onverbiddelijk. Hij legde de bal op de stip en gaf hem ook nog de rode kaart.  De strafschop werd feilloos benut door Glynor Plet: 1-1.  Hierna probeerde Telstar de thuisclub nog wel terug te drukken, maar te veel risico mocht er ook niet worden genomen.... Een terechte uitslag naar mijn mening, beiden waren te slordig en niet bij machte om de drie punten te incasseren.....

 

Mijn MotM: evenals in de wedstrijd van afgelopen Dinsdag bij de reserves, is mijn keuze gegaan naar Niels van Zetten, die een goede wedstrijd op de mat legde (RR).

 

De Graafschap-Telstar 1-1 (0-0)
55.1-0 Konings, 86. 1-1 (pen.) Plet.

Scheidsrechter: Vos.


Gele kaart: Dekker, Baas (De Graafschap), Tugarinov, Van Wetten (Telstar).
Rode kaart: Lelieveld (De Graafschap).

Aantal toeschouwers: 0.

 

De Graafschap: Jurjus, Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas, Dekker (68. Brittijn), Schuurman, Lieftink (68. Opoku), Acheffay (90. Wenting), Konings (83. Gravenberch), Korte (83. Berrio).

 

Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(70. Liesdek), Fernandes, van Doorm, Plet, Van Velzen(70. Smit), Van Wetten(80. Kökcü), Dijkstra(80. Berenstein), Zakir, Tugarinov(82. Molenaar)