· 

2021-11-19 Telstar-ADO Den Haag 0-2 (0-2)


2021-11-19 Telstar-ADO Den Haag 0-2 (0-2)

                                                                    Klik op het Telstar logo en ga naar SC Telstar.nl


 

Telstar voetbalt goed mee met ADO Den Haag, MiB beslist "gedecideerd" maar met verschillende uitkomsten, 0-2 (0-2).


De "Witte Leeuwen" van trainer Andries Jonker waren van quitte af aan scherp in de duels, tegen een aanvallend ingesteld ADO Den Haag van trainer Ruud Brood . Er was één wijziging in de Telstar opstelling ten opzichte van vorige week in Doetinchem, Trevor Doornbusch (ziek) werd vervangen door Abdel el Elouazanne. Bij ADO Den Haag waren Boy Kemper als Dhoraso Klas na een schorsing vorige week weer vanaf het eerste fluitsignaal  er weer bij.

De eerste grote kans was te noteren voor het doel van ADO Den Haag doelman Luuk Koopmans. Roman Tugarinov liep zich volledig vrij voor de goal van ADO Den Haag maar zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Toch konden de Hagenezen maar weinig  kansen creëren, uit hun optisch overwicht, en tegen een scherp verdedigende thuisploeg..... 

 

Kwam er toevallig een Haagse aanvaller bij de goed keepende Abdel el Elouazanne, dan werd het gevaar door de goalie knap onschadelijk gemaakt. Nadat er even kortstondig een oorlogsgebied ontstond, werd de wedstrijd, op aangeven van de MiB 10 minuten stilgelegd, vanwege enkele lawine pijlen en onderbreking vanwege rookbommen. Tenminste, dat was de bedoeling van de bij vlagen warrig leidende leidsman Blank. Want na 6 minuten kwamen de mannen weer het veld op, waarbij de Telstar spelers waarschijnlijk meer last van de onderbreking hadden gehad dan de mannen uit de Hofstad..... Het was namelijk kort na de hervatting, de 37e minuut Thomas Verheydt, die zich knap vrijmaakte in de Telstar "16", en uit de draai de Telstar doelman kansloos liet, 0-1....  
Een vijftal minuten later mocht ADO Den Haag een penalty nemen, nadat de MiB besliste dat een hard aangeschoten bal, tegen de arm van Delvecio Blackson, op de stip moest.
Protesten van de Velsenaren waren aan dovemansoren gericht. De ADO-spits had het vroeg Sinterklaas cadeautje voor het uitpakken, maar na een fraaie redding van Abdel el
Elouazanne, kon de inkomende Besuijen de 0-2 op het scorebord schieten Eerder nog, vóór de onderbreking, wuifde de leidsman, een soortgelijke "overtreding" aan de andere kant net zo gedecideerd weg.  Zijn beslissing toen, "van  te dicht bij", geen overtreding. Moeilijk uit te leggen aan de Telstar kijkers van ESPN thuis, en de verantwoordelijke mannen op de bank.....  Dus resumé, 2x hand, 1x penalty.....  Ruststand 0-2, en mijn conclusie dat Telstar de arbitrage niet vaak mee heeft....

 

Na de rust een soortgelijk spelbeeld, gelijk aan het eerste bedrijf. ADO Den Haag dat naar voren verdedigend een optisch overwicht had, maar tot niet meer dan een schot van Vicente Besuijen, langs de verkeerde kant van de paal, was er niet.  Meer en meer ging Telstar naar voren, en gooide de "schroom" van zich af.  Het leidde net als bij de Hagenezen, niet echt tot doelkansen, al was Gyliano van Velzen, met een poging in de korte hoek dichtbij de aansluitingstreffer. Telstar probeerde het wel, speelde verzorgd voetbal, tot de "16" maar wist ook niet tot kansen te komen.

Een positief punt, en aan Telstar-zijde was het weleens anders, beide verdedigingen speelden een sterke partij en lieten de aanvallers niet tot grote kansen komen....  Maar de "Witte Leeuwen" bleven zonder punten achter....

 

Mijn MotM: vanavond was naar mijn mening doelman Abdel el Ouazzane de man die het meeste indruk op mij maakte. Met enkele goede reddingen, en een "halve penalty stop, ", liet hij zien dat hij op de goede weg is en aan de deur klopt (RR).

 

Karakteristieken
Telstar – ADO Den Haag

 

Scoreverloop:
37. 0-1 Thomas Verheydt,
43. 0-2 Vicente Besuijen

 

Scheidsrechter: E. Blank

 

Opstelling Telstar:
Elouazanne, Aktas, Blackson (74. Berenstein); Fernandes, Doorm, Plet, van Velzen (89. Kokcu); van Wetten, Dijkstra (74. Smit), Zakir (62. Liesdek), Tugarinov (89. Molenaar)

 

Opstelling ADO Den Haag:
Koopmans, Matthys, Kemper, Klas, Besuijen, Verheydt, Bourard (74. Elia), Kishna (74. Catic); Breinburg, Amofa, Steijn (81. M.Mulder).