· 

2021-11-24 "Jong"Telstar-Kon.HFC 1-2 (1-0)


2021-11-24 "Jong"Telstar-Kon.HFC 1-2 (1-0)

Klik op het Telstar logo en ga naar de telstar site......


 

Wedstrijd met twee gezichten, levert voor de Koninklijke HFC winst op tegen de Telstar reseves..... 1-2 (1-0)


Dinsdagavond stonden de teams van "Jong"Telstar en de Koninklijke HFC tegenover elkaar in het BUKO stadion te Velsen-Zuid. "Jong" zogezegd dat bestond uit de reserves van de laatste wedstrijd, aangevuld met spelers uit de O21, O18 en twee testspelers....

De eerste 45 minuten was het vooral Telstar dat de aanval zocht, en waarbij diverse kansen verziverd moesten worden.  Het kwam niet verder dan een doelpunt van Taha, die met een paar fraaie kapbewegingen de Haarlemmers op het verkeerde spoor zette, en de bal in de verre hoek schoot, 1-0....  Diverse spelers hadden daarna nog de mogelijkheid, of kans, om de score op te voeren. Echter zij verzaakten voor het Haarlemse doel...

Zoals zo vaak zou dit de ploeg van Andries Jonker vandaag gecoacht door Michael Dingsdag weleens kunnen opbreken, dacht ondergetekende verdekt opgesteld vandaag wegens de vieze motregen, op de tribune....

 

De tweede helft begon de Kon. HFC fel, en werd Telstar, die enkele wisselingen kende, terug gedrongen rond de eigen "16", maar zonder kansen af te dwingen.  Totdat een Haarlemse speler vanuit een corner, helemaal ongedekt de bal achter de Telstar goalie kon intikken, 1-1.....  Drie minuten daarna kwam Telstar goed weg toen een boogballetje, bij een inkomende Koninklijke speler terecht kwam.  Zijn inzet ging echter ruim voorlangs.   Toch was het leed voor de "Witte Leeuwen" nog niet geleden.  Na twijfelachtig wegwerken kwam de bal randje "16" bij een HFC-aanvaller.  Hij twijfelde niet en schoot de bal hard- en zuiver in de touwen, 1-2....  Aan de andere kant kwam Telstar een paar keer in de buurt van het Haarlemse doel, maar kon niet echt gevaarlijk worden.  Daarom kon een nederlaag in deze vriendschappelijke wedstrijd een feit....

 

Mijn MotM: Redouan Taha die met enkele onnavolgbare bewegingen dit keer liet zien dat hij wel degelijk kan voetballen, en daarnaast een mooie goal maakte. Echter kiest hij vaak de moeilijke oplossing, waardoor balverlies op de loer ligt (RR)