· 

2021-11-26 TOP Oss - Telstar 1-1 (1-0)


2021-11-26 TOP Oss - Telstar 1-1 (1-0)

                                                                                Het Telstar logo linkt naar SC Telstar.nl


 

In een troosteloze ambiance, en een natte "Osse bad Kuip", worstelt Telstar zich naar een punt... 1-1 (0-1)


Vrijdagavond 20:00u , het Frans Heesen Stadion in Oss, bij de KKD-wedstrijd van Top Oss-Telstar. Aangesloten bij de "collegae"  langs de lijn om ruim anderhalf uur, in een onbarmhartige- niet aflatende regenbui te kleumen, om toch wat plaatjes te schieten.... Werd ons vorige week nog het "vuur aan de schenen" gelegd, vanavond was het meer "Luctor et Emergo"....  voor ons, de 22 spelers en de 3 mannen in het Geel..... Wat moest deze wedstrijd in verschrikkelijk "But weer" gespeeld.... waarbij het af en toe leek of je in een "sneeuw bol" terecht was gekomen.....

 

Het leverde een wedstrijd op waarin TOP het initiatief probeerde te pakken, maar na ongeveer 5 minuten spelen, Telstar het over nam en zich melde zich op de helft van TOP Oss.  Bij deze aanval kwam Cas Dijkstra nogal rigoureus  over de boarding te liggen, wel of niet met enige hulp.....  Mede door de tranende weergoden werd het een eerste helft die beide zijden vol zat met veel slordigheden en ongecontroleerde acties, maar waar ondergetekende toch weer een lichtpuntje ontwaarde....  In de Telstar achterhoede werd nu eens leiding gegeven, en de goed bij elkaar gehouden.....  Maar misschien dat mijn lat iets minder hoog ligt dan bij anderen.   

 

Het spel speelde zich grotendeels op de Osse kant af, zonder dat er door Telstar veel kansen werden afgedwongen. TOP creëerde daarin ook heel weinig maar één van de twee mogelijkheden belande wel achter de uitstekend coachende Telstar-goalie. Na ongeveer een half uur spelen werd deze benut door Jearl Margaritha, 1-0. Dit nadat Abdel el Ouazzane een eerdere inzet van Joshua Sanches nog pareerde, kwam de bal bij de vrijstaande Margaritha voor de voeten, en het vervolg is bekend.

 

TOP ging weliswaar met een voorsprong naar de thee, maar raakte deze daarna al snel weer kwijt. Cas Dijkstra schoot in de 52ste minuut een afgeslagen voorzet van Ozan Kökcü onbedaarlijk hard binnen, en liet daarmee keeper Norbert Alblas kansloos.... Daarmee kwamen de "Witte Leeuwen" op dat moment verdiend op gelijke hoogte. 

In de laatste fase, want daar zijn we al aanbeland, nadat er een poos weinig of niets was gebeurd, werd Telstar door TOP onder druk gezet, en terug gedrongen. Vlak voor tijd was het eerst Top keeper Alblas, die een schot van Rashaan Fernandes, gevolgd door een harde inzet van Glynor Plet afweeerde, was het daarna Top-aanvoerder Rick Stuy van den Herik, die vrij voor de tweede paal de bal naast mikte. En dat op een manier die eigenlijk niemand begreep.  Ondanks herhaaldelijk aandringen van de thuisclub bleek dat ervoor beide teams niet meer dan een gelijk spel inzat. Dus lastig wie er met deze 1-1 één punt heeft gewonnen, of twee verloren blijft in het midden..... Echter beide teams blijven met deze uitslag op dezelfde posities staan.

 

Mijn MotM: naar mijn mening was Ozgur Aktas de rots in de branding achterin, die de organisatie goed regelde. Met naast hem een steeds beter spelende Roman Tugarinov, die hem daarbij uitstekend assisteerde..... (RR).

 

Statistieken: Top Oss-Telstar 1-1 (1-0)

1-0  (29. min) Jearl Margaritha, 1-1 Cas Dijkstra (51.min)

 

Scheidsrechter: Vereijken

 

Opstelling Top Oss:

Norbert Alblas, IIounga Pata, Jan Lammers, Lion Kaak, Jearl Margaritha, Rick Stuy van den Herik, Justin Mathieu, Lorenzo Piqué, Sekou Sylla, Joshua Sanches, Huseyin Dogan

 

Opstelling Telstar:
Abdel el Ouazzane, Ozgur Aktas, Rashaan Fernandes, Sven van Doorm, Glynor Plet, Gyliano van Velzen (46. Ozan Kökcü), Berenstein, Niels van Wetten(77. Roscello Vlijter), Cas Dijkstra (72. Rein Smit), Yassine Zakir (46. Marcel Liesdek), Roman Tugarinov.