·

2021-12-04 JO16 Kon.HFC - Telstar 0-1 (0-1) beker))

2021-12-04 JO16 Kon.HFC - Telstar 0-1 (beker)

De wedstrijd vond plaats op het kunstgras, veld 2. Vies en nat weer maar gelukkig stonden er gelukkig wel wat ouders lang het veld te kijken. De begin minuten van de wedstrijd waren wat rommelig. Telstar had iets meer de bal maar was ook wel slordig aan de bal. KHFC was een goede ploeg. Ze begonnen met heel hoog druk en dat deden ze heel vel. Toch kon Telstar er vaak onderuit voetballen. KHFC had ook wel veel overtredingen nodig die dan niet door de scheidsrechter werd afgefloten. Opbouwend kwam Telstar tot een paar kansen. De gevaarlijkste kansen kwamen meer door het druk zetten op de achterste linie en het middenveld van KHFC. Daar kwam ook het doelpunt uit. De tegenstander probeerde het voetballend op te lossen maar Housseini pakte de bal af op z'n 30 meter van het doel en gaf de bal aan Raspoort. Hij nam de bal één keer mee en probeerde op doel te schieten. De bal ging via de voet van de  verdediger over de keeper zo in de verre hoek in 0-1 en er waren nog maar 2 minuten gespeeld. Het bleef wel een spannende wedstrijd. De bal ging heen en weer van team naar team. KHFC had wat minuten dat ze voetballend door de druk van de Telstar spelers kwamen maar stuitte dan op de sterk spelende verdedigers en keeper. KHFC heeft wat kansen gehad maar de gevaarlijkste kansen waren voor Telstar.

Nabil had een goeie kans zelf gecreëerd. Die hij mooi bij de centrale verdediger weg snoepte en zo naar het doel kon dribbelen. Hij kon alleen niet goed los komen van de verdediger. Hij dribbelden het doelgebied in en kwam zo oog in oog met de keeper te staan. Nabil probeerde de bal in de verre hoek te schieten met een verdediger die aan hem hing maar de keeper kon nog net de bal zo aanraken dat de bal niet in het doel belande.
Na de rust ging Telstar rustig door met hun manier van spelen. KHFC werd steeds verder naar achter gedrukt. Er kwam in het begin van de tweede helft een grote kans uit een voorzet waarbij Stillitano die van dichtbij het doel niet de bal in het doel kon krijgen. KHFC probeerde het toch voetballend op te lossen maar elke keer werd de bal steeds snel veroverd of dat ze een lange bal speelde naar de spitsen die dan door de Telstar verdedigers uitstekend af werd gepakt. In de 50e minuut kwamen er verse krachten in het veld. Reijne voor Housseini, Aleksandrovs voor Stillitano, Boerebach voor Benzziene
Lamkadame voor Nabil.

KHFC kon de verse krachten niet aan. Telstar creëerde met goed rond spelen kansen met ballen die goed terug werden gelegd in het doelgebied op een inlopende Reijne die de bal niet langs de keeper kreeg. Aleksandrovs had 4 corners moeten nemen waarbij hij de bal steeds aan de andere kant van het veld moest nemen die toch elke keer weer gevaarlijk waren. Lamkadame die oog in oog met de keeper kwam en de bal niet langs de keeper kreeg. Zo waren er nog meer kansen  waarbij Telstar zich zelf niet beloonde. Aan het einde van de wedstrijd werd het dan toch nog spannend. Olfers kreeg vermoeidheid klachten en moest gewisseld worden. Benzziene kwam weer in het veld. Door dat de kansen die niet werden afgemaakt geloofde KHFC nog op een gelijk spel en kwamen tot wat gevaarlijk kansen die dan voorlangs het doel gingen. Één keer kwamen ze oog in oog met keeper Van Wijk waarbij Van Wijk uitstekend de bal afpakte. KHFC speelde de laatste 10 minuten nog met 10 man.
Er kwam een verkeerde steekbal waarbij keeper Van Wijk op de bal dook en de bal afschermen met zijn lichaam. De speler van KHFC waar voor die bal bedoeld was liep door en schopte keihard op de rug van Van Wijk. Gelukkig had de scheidsrechter dit goed gezien en gaf de speler van KHFC direct ROOD. Na de rode kaart probeerde KFCH nog hoog druk te zetten maar er kwam steeds een middenveld vrij die dan werd ingespeeld.  Er waren nog wat kansen maar het bleef bij 0-1.

Dit was de laatste officiële wedstrijd van dit jaar voor Telstar O16.  Door de corona maatregelen is de competitie stilgelegd. Telstar is eerste geëindigd in de competitie en door in de beker! Dat worden moeilijke maar ook leuke wedstrijden volgend jaar, in het tweede deel van het seizoen  (SO).

Opstelling Telstar: Gijs van Wijk, Ken Bayrak, Mano Olfers, Luciano Bakridi, Rafie Benzziene, Jemairo Vijent, Fares Nabil, Dorus Treffers, Latif Raspoort, Mohsen Housseini, Jediro Stillitano
Wissels: Viktor Aleksandrovs, Danick Boerebach, Aloys Reijne, Morris Heide, Mazin Lamalmi, Bilal Lamkadame, Pablo Hogerburg