· 

2021-12-10 FC Eindhoven-Telstar 1-1 (1-0)


2021-12-10 FC Eindhoven-Telstar 1-1 (1-0)

Klik voor de Telstar.nl site op het logo rechts


Rashaan Fernandes kopt met een snoeiharde kopstoot zijn team naar de verdiende 1-1..............................Foto's by ©hris D
Rashaan Fernandes kopt met een snoeiharde kopstoot zijn team naar de verdiende 1-1..............................Foto's by ©hris D

 

Rashaan Fernandes kopt Telstar, ruim verdiend, in de slotfase naar een punt  in Eindhoven.... 1-1 (1-0)


Eigenlijk kan ieder team een speler gebruiken als Jort van der Sande van de Eindhovense FC.  Deze speler is ruim 90 minuten, en zelfs daarna nog, een plaag voor iedere tegenstander. Dat hij niet tot scoren kon komen was een verdienste van de Telstar achterhoede met gisteravond Özgür Aktas en Anthony Berenstein als voornaamste struikelblokken.... 

In de beginfase was Telstar de bovenliggende partij en wist met knap voetbal, de FC Eindhoven defensie onder druk te zetten én te houden. Bijna was het raak toen verdediger Maarten Peijnenburg van de Blauw-Witten zijn eigen doelman poogde te passeren, maar dit kon ternauwernood worden voorkomen door voormalig NAC-doelman Nigel Bertrams.

 

Toch was het in de  22e minuut, bij het eerste dreigende moment van FC Eindhoven raak voor de thuisploeg. Met een cross-pass werd Joey Sleegers bereikt, de Telstar-defensie werd uitgekapt, en de aanvaller schoof, onder de Telstar doelman door  binnen in de verre hoek, 1-0. Toch bracht de ploeg van trainer Rob Penders weinig aan de bal en was aanvallend redelijk onmachtig tegen de stugge Velsenaren.  Na deze treffer kwam de thuisploeg weliswaar beter in de wedstrijd, waarbij Valentino Vermeulen  een bijna niet te missen kans wel mistte, en de bal naast- en over het doel van de uitstekende coachende Abdel el Ouazzane kopte. Een doelpunt van Rein Smit werd naar mijn mening terecht afgekeurd, vanwege hinderen van de keeper door Gyliano van Velzen.  En met een 1-0 achterstand voor Telstar brak de rust aan.....

 

Ook na de thee was het spelbeeld niet veel veranderd, al had het team van trainer Penders een aardige fase, en moest Telstar terug. Telstar deelde weliswaar wat speldenprikjes uit en in minuut 81 , had dit het juiste resultaat.  De sterk ingevallen Rashaan Fernandes kopte een een hoekschop snoeihard binnen, 1-1....  Enkele minuten hiervoor kreeg de ook ingevallen Glynor Plet, een soortgelijke kopkans, maar helaas wist hij het doel niet te raken....  Een verdiend punt tegen weer een Brabantse opponent, tegen de Provincie genoten, Helmond Sport, Jong PSV, FC Eindhoven, Top Oss en FC DenBosch heeft Telstar goede zaken gedaan.  Nu nog de andere provincies aanpakken, en met dit voetbal in de thuiswedstrijden laten zien, dan komt het helemaal goed....

 

Mijn MotM:  wederom, en misschien voor de vaste volgers een beetje afgezaagd, Özgür "De Strijder" Aktas, die leiding gaf aan de achterhoede, en indien nodig met het zijn breek werk, de achterhoede op de been hield. Met deze keer nu als zijn secondant Anthony Berenstein (RR).

 

Statistieken FC Eindhovn - Telstar: 22. Sleegers 1-0, 81. Fernandes 1-1

Scheidsrechter: Nagtegaal

Geel: Vlijter, Aktas (Telstar), Van Casand (FC Eindhoven)

 

De opstellingen van:

FC Eindhoven: Bertrams, Vermeulen, Seedorf, Peijnenburg, Bogaers, Van Rosmalen (77. Van Casand), De Keersmaecker, Hernández (77. Oostenbrink),  Rácz (46. Brym), Van der Sande, Sleegers.

 

Opstelling Telstar: El Ouazzane, Zakir (46. Liesdek), Tugarinov, Aktas, Berenstein, Blackson; Van Doorm, Kökcü, Van Velzen (72. Fernandes),  Vlijter (72. Vandermeulen), Smit (62. Plet).