· 

2021-12-14 Telstar-VV Spakenburg n.v. 5-3 (3-3)


K.N.V.B. beker 2021-2022

2021-12-14 Telstar-VV Spakenburg n.v. 5-3 (3-3)

Vollop strijd van beide kanten....  Telstar - Spakenburg  5-3  na verlening        ................Foto's Chris Dingsdag
Vollop strijd van beide kanten.... Telstar - Spakenburg 5-3 na verlening ................Foto's Chris Dingsdag

 

Ondanks winst, na verlenging, lijken de "beker" en Telstar geen goede match... 5-3  n.v. (3-3)


Zoals de kop al verraadt is de Sportclub Telstar in de bekertoernooien van de K.N.V.B. geen goede match. Enkele eerdere jaargangen waren, eens VVSB (4-1) en AFC (5-0) al eens te sterk voor de Witte Leeuwen.   Eerder in de eerste bekerronde deze jaargang, was al een verlening nodig tegen Kozakken Boys, 1-2 winst na verlening, nu brachten de mannen uit het "vissersdorp" Spakenburg de mannen uit Velsen-Zuid op het randje van de afgrond.  Na een eerste half uur heel goed pressiespel, en leuk voetbal werden de mannen van Spakenburg op een hoop gespeeld. Echter werd het veldoverwicht- en krachtsverschil, niet in goals uitgedrukt. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was en een niet toegekend doelpunt van Rein Smit, die volgens collega's op de andere achterlijn duidelijk in de goal was, echter de linesman van de met bravoure leidende MiB Eijgelsheim, besliste anders.... Een ruststand van 2-1 werd bereikt, door goals van Yassine Zakir (ass Delvechio Blackson)  en Gyliano van Velzen (ass Yassine Zakir), en een tegengoal van voormalig Telstar-speler Floris van der Linden..... 

 

Direct na rust nam Delvechio Blackson  in een tweede rebound, na de eerste van Rein Smit, op de schoen en hij kon de aangeboden kans, niet missen, 3-1. (voorzet Zakir) Dan breekt de periode "fouten festival" aan in de achterhoede.  Bij de 3-2 vergeten de keeper en zijn achterhoede te communiceren en kan wederom Van der Linden, de bal binnen tikken, 3-2.  Tien minuten later was het Lowie van Zundert, die nadat Floris van de Linden zijn directe tegenstander met een simpel duwtje opzij zette, de bal fraai binnen schoot. Opvallend aan alle drie de Spakenburg doelpunten, deze allemaal van rond de 5 meter werden gemaakt....  Een periode van "met poep in de broek" spelen breekt aan. Telstar laat zich eigenlijk heel simpel terugdringen en het lijkt een kwestie van tijd dat Spakenburgers ook nog de voorsprong gaan nemen. Zo is het in de "dying seconds" van de reguliere tijd, dat wederom van dichtbij Lowie van Zundert na een geblokte inzet van oud Ajacied Vince Gino Dekker, de bal buitenkant voet net naast de goal liet draaien...

 

Met kunst en vliegwerk wordt de verlenging gehaald. Maar aan het spel van Spakenburg is af te lezen dat de "schwung" eruit is en dat de spelers op het tandvlees lopen. Dat resulteerde weer in het spel van het eerste halfuur.  Na 6 minuten spelen is het Jip Molenaar het goudhaantje, want met een fraaie kopbal maakt hij de 4-3, uit een corner van Sven van Doorm. Dan in de 114e minuut is de wedstrijd klaar, nadat Rashaan Fernandes de bal schiet.  Daarvoor blokte hij zelf de bal op de uitstekende doelman Leon ter Wielen, waardoor de bal bij de "assist" gever Cas Dijkstra kwam..... 5-3.  Gelukkig ook de tweede ronde door tegen een sterke 2e divisionist..... 

 

Mijn MotM: was deze keer de in de basis gestarte Özan Kökcü, die liet zien hoe goed hij kan voetballen. Alleen schort het weleens aan het rendement voor de goal (RR).

 

 

Statistieken Telstar-Spakenburg 5-3

Scheidsrechter: M.Eijgelsheim

24. Zakir 1-0, 38. Van der Linden 1-1, 39. Van Velzen 2-1, 46. Blackson 3-1, 68. Van der Linden 3-2, 78. Van Zundert 3-3, 97. Molenaar 4-3, 114. Fernandes 5-3.

Rood: 98. Amakodo.

Opstelling Telstar: El Ouazzane, Zakir, Tugarinov (30. Vandermeulen), Aktas, Berenstein (79. Molenaar), Blackson (58. Liesdek), Van Doorm, Vlijter, Kökcü (79. Fernandes), Smit (106. Taha), Van Velzen (79. Dijkstra).

 

Opstelling Spakenburg: Ter Wielen, Van Lopik, Werkdam, Koelewijn (42. Schilder), Brinkman (46. Amakodo), Terschegget (65. Van Zundert), Olijve (104. Tol), Vink, Dekker, Van der Linden, Junte (104. Zeeman).