· 

2021-12-17 Telstar - Jong PSV 0-0


2021-12-17 Telstar - Jong PSV 0-0

Telstar behaalt wederom punt(en) tegen een Brabantse tegenstander en houdt "de nul" tegen een fris Jong PSV.... 0-0.


Eerder al eens gezegd heeft Telstar dit seizoen nog niet haar meest constante spel kunnen laten zien,  echter gisteravond werd er bij vlagen weer leuk gespeeld. Op leuk even de nadruk want bij voetbal is niet alleen het leuke veldspel bepalend, maar het gaat in het voetbal om de doelpunten. Gezegd moet worden dat trainer Andries Jonker volgens mij, nog geen enkele wedstrijd dit kalenderjaar met, naar zijn gevoel sterkste opstelling kunnen spelen. Ronald Koeman Jr., Delvechio Blackson, Anwar Bensabouh, Niels van Wetten, Tom Overtoom stonden op de KNVB lijst met gebl. achter hun naam, terwijl smaakmaker Rashaan Fernandes en Cas Dijkstra later in de wedstrijd toch nog hun opwachting konden maken. 

Ook vrijdagavond was het tot aan de "vijandelijke 16"  best goed, maar de aan een goede eindpass of de inzet op de goal was dan onvoldoende. De rappe mannetjes van Jong PSV, deden het op zich niet beter, leuk voetbal maar ook hun inzetten op goal waren niet goed, of werden knap gepareerd door de sterk keepende Abdel Elouazzane....  Kortom leuk voetbal, weinig wol, resultaat 0-0.....

 

Özan Kökcü was in de openingsfase gevaarlijk met een afstandsschot en Jong PSV had met een kopbal, waarbij Canadees Simon Colyn vrij kwam in de Velsense "16".  Naar mijn idee was het balbezit iets in het voordeel van de Eindhovenaren, maar een 6-tal corners, waar weinig mee werd gedaan trouwens, waren voor de Witte Leeuwen....  Toch moest Abdel Elouazzane bij een 1-op-1 kans met Johan Bakayoko reddend ingrijpen met de voet.

De tweede helft begon Telstar sterk, waarbij het initiatief werd overgenomen, ook nu was het Özan Kökcü met een afstandsschot gevaarlijk, maar Maxime Delanghe redde knap op zijn inzet....  Later in de wedstrijd was het aanvoerder Sven van Doorm die de Eindhovense goalie op de proef stelde, maar die bleef de situatie meester.....

In de blessuretijd kwam Telstar tot twee uitgespeelde kansen. Redouan Taha zag zijn schot gekeerd worden en Rashaan Fernandes schoot iets later voorlangs, op een assist van Taha....

 

Gezien de wedstrijd was het een juist resultaat, beide teams kregen wat het verdiende, één punt. Waarbij Telstar net als in Eindhoven, bij de eerdere winst op Jong PSV (2-3), alle punten had kunnen stelen....  De ploeg uit Velsen-Zuid verdedigde net als Jong PSV met overgave en dat betekende in ieder geval dat de nul werd gehouden... Verder was er weinig te schrijven over deze wedstrijd.

 

Mijn MotM: vrijdagavond was naar mijn mening Abdel Elouazzane de man die zijn ploeg op 0-0 hield, en met enkele fraaie reddingen zijn goede vorm liet zien. Sterk is hij ook in zijn coaching... Trouwens een sterke pot van Siebe Vandermeulen (RR)

 

Statistieken:  Telstar - Jong PSV  0-0

Scheidsrechter: S Dröge

 

Opstelling Telstar:   Elouazzane(k), Zakir, Vandermeulen, Aktas, Berenstein (85. Gemert) , Liesdek (85. Taha), Van Doorm(c), Kökcü(74. Dijkstra), Vlijter (74. Molenaar), Van Velzen (74. Fernandes), Plet.

 

Opstelling Jong PSV:  Delanghe(k), Comenecia, Seelt, Vos(c), Matuta, Tielemans, Kjølø (57. Markelo), Saibari, Bakayoko, Colyn (57.Sealy), Antonisse (67. Nassoh).