· 

2022-01-15 Jong FC Volendam-Telstar reserves 2-1


2022-01-15 Jong FC Volendam-Telstar reserves 2-1

 

Jong FC Volendam maar net de baas over de over de reserves van Telstar 2-1 (2-1)


Zaterdagmiddag 13:30u. Stadion Volendam traden de Telstar reserves aan inclusief een test-speler, tegen Jong FC Volendam inclusief de reserves, aan het dorp aan de voormalige Zuiderzee. In een besloten sessie werd er een pittig maar fair duel afgewikkeld, waar Telstar net niet een "punt" uit het vuur kon slepen, want in de dying seconds stond de paal in de weg.  Buiten bereik van keeper Barry Lauwers spatte het schot van Lesley Bakker op de paal.  .

 

De keepers vandaag, die van de plaatselijke FC als de Telstar goalie(s)  Abdel Ouboumalne (beetje arbeid leggen in trapwerk) en Jason Fitz-Jim (2e helft, ongelooflijk reactie vermogen), waren trouwens opvallend goed, en door enkele prachtige reddingen van deze doelmannen, geassisteerd door de verdedigers, werden de aanvallers grotendeels van scoren afgehouden.   Helaas zag de MiB, trouwens naar mijn menig zijn enige foutje in deze leuke pot, een handsbal met daaruit balbezit voordeel voor FC Volendam verdediger Jay Kruiver over het hoofd.  Waardoor de Velsenaren niet alsnog naast FC Volendam had kunnen komen, met een penalty....  

 

Het score verloop verliep als volgt.  Telstar startte met een snelle voorsprong.  In de 5e minuut werd de aanval over rechts opgezet door Milan Vanacker, scherp voorgebracht door Lesley Bakker, en bij de voorste paal fraai afgerond door Rein Smit, 0-1....  De 1-1 met een kopbal van Lequincio Zeefuik, die vrij kon inkoppen.....   FC Volendam kwam niet veel later op voorsprong na een penalty goal van volgens mij Lequincio Zeefuik (het is lastig beoordelen, geen opstelling voorhanden). Nadat dezelfde Volendam speler,  door de verder goed spelende Siebe  Vandermeulen onnodig onderuit werd getrokken.  Al met al een leuke partij voetbal, waar beide ploegen weer veel van konden opsteken.... 

 

MotM: lastig om te kiezen, maar met enkele acties waar het voetballen van afdroop, was  nieuwkomer Stanley Akoy de man van de wedstrijd  (RR).