2022-01-20 PSV-Telstar 0-1 (0-0) (b)

2022-01-20  PSV - Telstar 2-1 (1-1) (b)

Telstar dapper strijdend ten onder bij het Grote PSV... 2-1 (1-1)....

De Witte Leeuwen stranden in de achtste finale

De Witte Leeuwen mochten vanavond tegen PSV aantreden in het Philips Stadion voor een plaats bij de laatste acht in de TOTO KNVB Beker. Het zou geen gemakkelijke avond worden tegen de koploper van de Eredivisie.

Telstar begon deze wedstrijd zonder Overtoom en Wolters die helaas geblesseerd moesten afhaken. Zij werden vervangen door Van Velzen en Zakir en de rest van het team bleef hetzelfde als in de wedstrijd tegen MVV.

De eerste 10 minuten waren beide partijen zoekende. Weinig mogelijkheden en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Kökcü  was dichtbij de 0-1 toen zijn vrije trap van zo’n 25 meter via de muur vlak naast het doel van PSV ging. En toch kwam Telstar in de 18e minuut verrassend op voorsprong. Keeper Drommel verkeek zich op de bal bij een corner van Telstar en Aktas knikte knap binnen. Net zoals de vorige wedstrijd tegen MVV. 0-1. PSV ging uit een ander vaatje tappen en kwam beter in de wedstrijd. In de 32e minuut kwam de bal met enig fortuin bij Bruma die een vrije doortocht kreeg richting het doel van Koeman. Bruma omspeelde Koeman en kon de bal makkelijk binnen schuiven. 1-1

De wedstrijd bleef heen en weer gaan en Telstar was zeker niet de mindere. Een paar minuten kreeg Telstar een vrije trap halverwege de helft van PSV. Van Doorm gaf de bal voor en die belande via Plet bij de tweede paal waar Van Velzen stond. De aanvaller tikte de bal tegen de paal aan maar de grensrechter had reeds gevlagd voor buitenspel. PSV was wakker geschud want het ging gelijk op zoek naar de treffer. Gelukkig wist Koeman tweemaal prima redding te brengen en gingen de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer in.

Telstar begon ongewijzigd aan de tweede helft en moest gelijk aan de bak. De thuisploeg zette volop druk en was op zoek naar een snelle goal. Koeman moest handelend optreden bij een hard schot van Max maar daarna was het Telstar die de draad weer wist op te pakken. In de 53e minuut wederom een corner die op het hoofd van Aktas kwam maar ditmaal wist Drommel zijn inzet knap uit de hoek te tikken. Het spel ging op en neer maar na slordig balverlies van Van Doorm kwam de thuisploeg in de aanval. Na slecht wegwerken van Zakir kwam de bal bij Gakpo die de bal kon terugleggen op Veerman. De debutant wist deze mogelijkheid feilloos te benutten: 2-1. Totaal onnodige achterstand.

In de 68e minuut komt Vlijter in het veld voor Dijkstra maar de wedstrijd lijkt dood te bloeden. Telstar komt er nauwelijks aan te pas. In de 77e minuut maakt Giovanni zijn debuut voor de Witte Leeuwen. Hij vervangt Van Velzen. Ook Zakir verlaat het veld en in zijn plaats komt Akoy. Maar het mag niet meer baten want Telstar komt niet voor het doel van PSV. Ook het inbrengen van Smit in de plaats van Kökcü  maakt geen verschil. Telstar wordt al slordiger in de passing en PSV weet de kansen niet te benutten.

De Witte Leeuwen hebben zich kranig verweerd maar de koploper van de Eredivisie blijkt toch een maatje te groot. PSV wint met 2-1 en bereikt de laatste acht van het bekertoernooi. Telstar mag zich na deze prima pot richten op zondag want dan komt Jong Ajax op bezoek in Velsen-Zuid