· 

2022-01-21, Dag 2 djabièrnes, thuis acclimatiseren, de tijd stond even stil (Curacao4U)


 Op het eiland zijn de rollen omgekeerd, mijn moppie blijft iets langer liggen en ik ben er meestal alweer om 6:30u. uit. Normaliter ga ik dan op mijn "porche" de onzin verhaaltjes tikken en de foto's bewerken, die ik de avond ervoor nog niet heb kunnen doen.

Deze uitvoering van onze vakantie loopt het allemaal even anders. Na de Power-dip van gisteravond, direct na aankomst, waren "onze" routers en wat veel erger was die van de provider flink van het padje....  Gedurende de hele dag was het echte balen voor de bewoners van "onze wijk" en meer nog voor enkele bewoners van "onze" prachtige Villa kakelbont.  Twee meiskes uit Zoetermeer, voelden zich doodongelukkig omdat het Media speeltje, waarmee zij zeker door mij al gespot, zo'n 16u. de tijd mee doorbrachten.

 

Onze andere medebewoners, de goedlachse uit "het ZuidHollandse" Rico B met zijn partner Mari B (alias "Bonnie, kom je buiten spelen ST Clair), die mij als het ware, de vorige avond, een vliegende entree hadden zien maken, waren onder de "driekanten zonnedoek" aangesloten. Om even een beetje in de terminologie te blijven van het zo goed als aangenomen kind van de familie Sid B, de lieftallige nu nog ZKH medewerkster, die bij ons was aangesloten.... Deze gezellige pittige tante daarvan weet je dat als zij aanwezig is, dat ze er is.  Er ontsponnen zich direct enkele leuke gesprekken, waaronder over het Media gebruik van de tegenwoordige "Youngsters", en het taalgebruik, met Thanks (Thx), O My God (OMG), Gast, Kerel en Nice, om maar enkele uit te lichten. Het maakt tegenwoordig ook absoluut niet uit of de meiden uit Groningen, Limburg, Amsterdam of Amstelveen komen, ze hebben "geen accenten", allemaal dezelfde spreektrend en woordkeuze.  We hebben daar onder die doek aardig zitten oefenen. Ik kon er niets van....

 

Sid B had een pool party in de avond maar geen vervoer, dus ik wilde even wat bestellen bij de oud marinier Johan van Batik Asli, onze Indonees. Mooi heb ik dat even als "Taxi B" of C, gecombineerd. 
's Avonds toen ik net de deur uitging, en toevallig Rico B van een Cruise met onze "Landlord and Lady" terugkwamen, was ik net op weg naar vriend Johan, . We hebben onze buren uitgenodigd om een vorkje mee te prikken, wat uit liep op een gezellige avond, onder onze porche.
Ook Lou B(oze buurman), met zijn lieftallige Heydi, kwam even langs en sloot zich aan, en werd het toch nog gezellig.  Het bleef daarna nog lang onrustig, en in de Djamàrs B(ar) stond de tijd even stil, voor het ingaan van de avondklok, in Opa's hoekje.....  Temanja, nos ta bai ku nos famia Antiana, na Cas Abou...    Bon droemi....