· 

2022-01-29 Dag 10, djasabra, voorbereiding voor de BBQ "pool party" Stakamahachiweg, en na regen komt....!


2022-01-29 Dag 10, djasabra, voorbereiding voor de BBQ "pool  party" Stakamahachiweg, en na regen komt....!

 

Vandaag met Kokkie op pad, om inkopen te doen voor de BBQ. Na enkele urentTerug op het "nest". Vandaag een beetje nacht overdag.....


Afgesproken om vandaag met "Kokkie" inkopen te gaan doen in verband met de BBQ cq. Pool Party  ter ere van Lia haar verjaardag, komende maandag.  We vieren het deze keer morgen, op zondag, bij onze "Famia Antiana" , mede omdat mijn favo Indonees op maandag is gesloten, én de familie op dinsdag gewoon aan het werk moet.  Nu zal het toch geen nachtwerk gaan worden, er is tenslotte een sper tijd  die om 23:00u. ingaat (was vorige week nog 22:00u).  Maar het is prettiger dat iedereen zijn nachtrust kan pakken, om de nieuwe Seman te beginnen.... Wij hebben weliswaar vakantie maar de rest van onze eiland familie, niet.  Uniek voor het eiland, Kokkie en ik stapten, zoals we hadden afgesproken (bijna) stip 10:00u. in onze auto, om naar Mangusa te gaan.  De zéér grooooot grutter van het eiland. Dat de rekeningen weer gevuld waren, was al op het parkeer terrein heel goed te zien.  De Parking  stond hutje aan mutje en we moesten zelf op het dak parkeren, dat was een unicum voor mij, want het was weleens voorgekomen, dat we zo voor de deur konden parkeren.  Na een lange tocht door het pand, kwamen we in de heerlijk koele ruimte.  Niet zo'n opgefokte airco, die je her en der wel aantreft, maar een fijne temperatuur. Binnen was het net als op de parking, afgenokt vol.   Naar het schijnt, en dat heb ik van horen zeggen, gaan de mensen zodra het salaris is gestort, voor een hele maand inkopen doen. Nu weet ik niet wat een gemiddeld salaris op het eiland is, maar er waren karren die voor 1000 gulden (Nafl.) waren volgestouwd. De vrieskist is er dan goed voor, en dat lijkt me een goed idee.  Daarentegen kunnen de eilanders tussendoor nog wel wat Naffels apart houden voor hun "feest" natjes en droogjes, want gefeest moet er worden.....

 

Nadat ik nog even met Kokkie en Betty in hun tuin aan het uitzakken was met een frisje, Kwam er een verhaal naar boven van afgelopen november.  Naar het schijnt was er, in dit geval een eilandse  die het nodig vond bij een GROEN stoplicht, te "parkeren", waardoor er eerst 3 achterop reden, maar omdat de voorligger nogal hoog was, het overzicht naar voren weg was, reed ons familielid er ook nog eens achterop.  Ik ga vanmiddag even vragen of ik zijn foto's die ik gezien heb mag plaatsen. 

 

Na mijn intermezzo in de tuin ging ik op huis aan. Mijn moppie lag al te wachten, al klinkt dat een beetje vreemd, op haar ligbedje onder de "driekantendoek".  Een heerlijk zonnetje dus snel in mijn Speedo  gesprongen. Ik lag zelf nog geen 10 minuten, met een "Skandinavische Thriller" toen pluvius het lichtjes liet spetteren.  Een beetje schuiven met  de ligbedjes leverde het resultaat op dat we "droog" lagen, weliswaar met een drankje voor Mami, maar daarna ging het voor enkele uren los..... De afgelopen dagen was het rond 16:00u. dat er een paar tropische buien waren losgebarsten. Nu was het duidelijk enkele uurtjes eerder, en via de driekanten doek, want ja je bent op vakantie, kwamen de druppels op mijn voeten.  Weer wat schuiven, Lia was ondertussen onder de porche verhuist, en wederom een droog plekje gevonden.  Lekker liggen lezen, totdat Pluvius het genoeg vond, en het zonnetje weer door brak.  Dat is het voordeel van de tropen, ten opzichte van ons kikkerlandje.  Als het regent dan is het voor de gehele dag.  Hier is het eerder, na regen komt zonneschijn.... 

 

Voor de avondhap even naar Keke een "Chinees restaurant" aan Rooi Santoe.  wat eigenlijk het woord restaurant niet kan dragen.  Het is een blauw huis, waar achter een traliehek, een lieftallig chinees vrouwtje staat.  Haar, naar mijn idee man, staat in de keuken, wat ongeveer 3:2 zal zijn, zich daar in het zweet werkend, om wat omzet te genereren. Buiten onder de "lamp" zitten altijd een mooie mix van locals, en Nederlanders die zich local voelen, die daar hun natje en droogje hebben, onder het genot van een muziekje.  Nadat ons maaltje klaar was, het kost wel wat tijd, even de "bomer's" gedag zeggen, en op weg naar huis.....  De avond draaide alweer, na de maaltijd even nog een paar uurtjes chillen op de Antilen, en dan naar ons bedje....  morgen weer een dag, de BBQ in de tuin van Kokkie en Betty.....  Te mañan dushinan.....