· 

2022-09-17 JO21 Telstar-JO21 Argon 9-0 (4-0) C3


2022-09-17 JO21 Telstar-JO21 SV Argon 9-0 (4-0) C3

Negen-klapper van de Jonge Witte Leeuwen, levert weer 3 punten op tegen pover, maar sportief SV Argon, 9-0 (4-0).....


Zaterdagmiddag was het voor de opgekomen Telstar-supporters genieten geblazen in het BUKO. Stadion te Velsen-Zuid.  De mannen van trainer Michael Dingsdag moesten er wel hard voor werken, maar éénmaal één schaap over de dam, was het voor de mannen van SV Argon geen houden meer aan. Toch duurde het in de eerste helft ruim een kwartier voordat de Mijdrechtse muur werd geslecht. Voordat het eerste doelpunt viel waren er al enkele goede aanvallen en doelkansen geweest, maar de Argon doelman wist zijn doel nog schoon te houden....

 

Als eerste was het de wederom voortreffelijk spelende Caner Demircioglu die de ban brak, en het doel trof, nadat de bal via de lat terug kaatste, en de keeper mistastte, 1-0... Het tweede doelpunt werd opgezet over de rechterflank, waar Rychaintello Knoll de bal vanaf de achterlijn, met een fourty-five, voor zwiepte en aanvoerder Zakaria Fatihi het kunstleer achter de doelman schoot, 2-0 (20e min.)... De derde goal werd door één van de gebroeders afgeschermd  (Luca Vaglica 38e min.) gemaakt, die met een harde pegel de doelman kansloos liet, 3-0... Voor rust kon Caner Demircioglu nog de 4-0 maken, naar binnen gekomen vanaf rechts en met zijn dodelijke linker de bal in de verre hoek krullend. Dit was ook de ruststand..

 

De tweede helft begon met enkele wissels aan Telstar kant. Pitbull Thijs Meereboer kwam in het veld voor Aaron Missehouy, wilde het de trainers' keuzes moeilijker maken, voor zijn basisopstelling.  Toch duurde het ongeveer 10 minuten voordat de machine weer op stoom kwam, en de nieuwe stellingen waren ingenomen. Ook in de achterhoede werden wat omzettingen gedaan, Jelmar v/d Moolen ging vanuit het centrum naar rechts, waar hij (afgeschermd) Rychaintello Knoll's plek innam, maar ook het jonge talent Mano Olfers (16), naast rechter CV Joey v/d Velde de linker CV plek bezette. Ondergetekende was voor vandaag wel een beetje huiverig voor deze positie, omdat de laatste twee weken de mannen voor deze LCV plaats, in de persoon van Bjorn Jonker en Damian van Dijk, beide met een blessure het veld moesten ruimen... Beide vervangers van vandaag kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, waarmee de Jinx er vanaf is, en de plek weer veilig. Als linkerspits was het Lukas Harteveld, die de plek had overgenomen van doelpuntenmaker (afgeschermd) Luca Vaglica, die eindelijk na lang blessureleed weer liet zien wat hij in huis had. Zelf was hij niet zo tevreden, omdat hij het doel niet raakte, maar hij legde een puike wedstrijd op de mat met enkele fraaie (semi) assists.....

 

Met de motoren vanaf het middenveld (Jayden Turfkruier (71 .Done-Jill Lie a Kwie ) en Tim v/d Loo), werden de spitsen keer op keer diep gestuurd.  Met een scherpe Thijs Meereboer in de hoofdrol, en Zakaria Fatihi (61 min.) tussendoor met een rake kopstoot,  werden de mannen uit Mijdrecht op een hoop gespeeld. Gevoed door de ballen vanaf de flank, van Lucas Harteveld Caner Demircioglu, met overlap van Jair Bryson (61. Stef Bleiji), leek het af en toe prijsschieten. De tien werd, gelukkig voor de tegenstander, net niet behaald, want de laatste goal van Thijs Meereboer werd in de blessuretijd gescoord (90+), daarvoor had de topscorer van de dag er ook al drie gemaakt (48,73, 77.).  De ballen moeten er toch maar ingeschoten worden, maar naar mijn idee was het teamspel wat de doorslag heeft gegeven.  Top mannen, ga zo door..... (RR)

 

 

Mijn MotM: was heel lastig kiezen, juist omdat het teamspel de  doorslag heeft gegeven, maar met enkele flitsende acties over de rechterflank was Caner Demircioglu, die met 2 doelpunten en enkele assists (ondanks dat Thijs Meereboer on-fire was), de MotM (Razende Reporter)

 

(Druk op het Telstar logo om terug te gaan naar de JO21 pagina)