· 

2022-10-22 JO21 Be Quick 1887 - JO21 Telstar 0-4 (0-1) (C7)


2022-10-22 JO21 Be Quick 1887 - JO21 Telstar 0-4 (0-1) (C7)


Foto:  AmsterdamNed Photography -  by Chris D          ...........................  16 jarige uitblinker Uitblinker scoort de 0-1
Foto: AmsterdamNed Photography - by Chris D ........................... 16 jarige uitblinker Uitblinker scoort de 0-1

 

 

Win je de slechtere wedstrijden, dan gaat het pas goed, 0-4 (0-1)


Na een lange busreis was de aankomst op het "museum stuk" in het Groninger Haren, het Stadion Esserberg, een feit. Er werd mij door een allervriendelijkste ingewijde, die later ook de ass.scheidsrechter van de club bleek te zijn, duidelijk gemaakt dat toen SC Telstar in 1963 in het betaalde voetbal begon, Be Quick 1887 een jaar later, 1964 het kampioensjaar van D.W.S. in de Ere-divisie, uit het betaalde voetbal verdween.  Motregen zon, motregen en zon et cetera waren de ingrediënten die voor een pittige pot voetbal, ruim voldoende aanwezig waren. Het Harense team oogde niet als echte ruwe bolsters, met alle respect zoals je jongens uit het Groningse, zou verwachten. Integendeel dit team bestond uit frêle jonge mannen die (in de eerste helft)  een leuke partij voetbal op de mat legden... 

 

Het eerste halfuur hadden de Velsenaren veel moeite om de muur van het stug verdedigende thuisteam te slechten.  Het was de jongste man op het veld, Mano Olfers, die met een krachtige bal boven iedereen uitsteeg, en het kunstleer, op aangeven van aanvoerder Zakaria Fatihi in de Groninger goal kopte, 0-1 (36') ...Een moment eerder redde de doelman nog katachtig op een lob van Jayden "de tank" Turfkruier, die gelukkig ook weer van de partij was.  Kort hierop kwam Be Quick met 10 man te staan. Die zelfde Groninger goalie maakte namelijk in een reactie op 20 meter van de goal hands en mocht vertrekken.... Het bleef redelijk één richting verkeer maar ook de tweede doelman bleek, in de resterende minuten van het eerste bedrijf, lastig te passeren..... Vandaag was het lastig voor Rychaintello Knoll, ten opzichte van de laatste paar weken, om over de rechterflank de ruimte te pakken om vanaf daar Caner Demircioglu in stelling te brengen.

 

De tweede helft kwamen de mannen van de JO21 van Telstar goed uit de kleedkamer"  zoals tegenwoordig nog weleens wordt gebezigd.  Een onzin tekst natuurlijk, want anders  hadden ze nu nog binnen gezeten. maar alle gekheid op een stokje, ze begonnen goed, waarbij moet worden gezegd dat het toch nog tot de 61e minuut duurde voordat Zakaria Fatihi op aangeven van Rein Smit met een prachtige volley, de bal in het doel joeg, 0-2...  Na deze goal werd de hardwerkende Done-Jill Lie-a-Kwie vervangen door Jessy Lobbes, Lucas Harteveld voor Luca "afgeschermd' Vaglica en Jelmar v/d Moolen voor Jayden Turfkruier. Deze invallers brachten weer wat extra elan in het team, en dat resulteerde in een gros aan kansen voor de mannen van Michael Dingsdag vandaag geassisteerd door Steve Olfers. Rein Smit had zijn werk gedaan,en Thijs "de Pitbull" Meereboer (69') mocht nog even 25 minuten oorlog maken. Het afjagen door laatst genoemde leverde extra ruimte op voor zijn medespelers. Toch was het aan een individuele actie van Caner Demircioglu te danken dat het volgende doelpunt op het bord kwam.  Weggestuurd door Jair Bryson, enkele onnavolgbare acties van de rechterspits, en hard afdrukken in de korte hoek, leverde de 0-3 (71') op... 

 

Even ging het snel, nog binnen de 5 minuten lag ook de 0-4 erin. De wederom uitstekend ingevallen Lucas Harteveld werd door Caner Demircioglu vrijgespeeld, recht voor de vijandelijke "16", met een wippertje liet hij de keeper achter zich, en beheerst legde hij de bal in het netje, 0-4 (74')... Na deze goal mocht ook Tiago da Silva Patricio Gomes, het lastig bespeelbare kunstgras betreden, voor Zakaria Fatihi. Echter hij had het geluk niet aan zijn zijde, kort na zijn entree, bij de afronding van een aardige mogelijkheid.  Het was met name ook fijn dat de magische driehoek achterin, de twee CV's Joey v/d Velde, Mano Olfers en keeper Lukas van Ingen, een clean sheat konden overleggen, ook zij raken steeds beter ingespeeld.... Vandaag kwamen niet in het veld, maar waren daarom voor het team niet minder belangrijk, de van een blessure teruggekomen Damian van Dijk, Rydell Fränkel en tweede keeper Mauro Moriconi.....

 

Mijn MotM: vandaag was er naar mijn mening één man die hier echt voor in aanmerking kwam, namelijk de 0-1 scoorder Yamano Olfers.  Deze 16 jarige puber laat nu wekelijks zien op het niveau van de JO21 van Telstar mee te kunnen.... (RR)