· 

2022-11-26 JO18 Go Ahead-JO18 Telstar 3-2 (2-1) (C12)


2022-11-26 JO18 Go Ahead-JO18 Telstar 3-2 (2-1) (C12)


Foto's: Kiki de Ruig, verslag Rick Gerritsen.....
Foto's: Kiki de Ruig, verslag Rick Gerritsen.....

 

Vroeg op laat thuis, veel inzet, goed spel, een goede leidsman maar, Go Ahead Eagles een stapje verder dan de JO18 van Telstar, 3-2 (2-1).....


Om 6:00 uit de veren, heerlijk weer, boodschappen doen, trainer ophalen en rond 08:30 richting Velsen Zuid. Bakkie koffie gezet voor de buschauffeur en familie, die met de bus meegaat. Alle materialen mee, spelers fit en op naar Twello. Reis verliep goed en we waren er al om 12:30.

Omkleden, wedstrijdbespreking, warming up en klaar voor een van de mooiste wedstrijden van het seizoen tot nu toe.

 

We speelden op gras, ietwat onwennig, waardoor een beetje slordigheid in passing en balbehandeling. Na 7 minuten lag de 1-0 er al in bij ons dankzijn een oplettende aanvaller van Go Ahead Eages, die de bal van zo'n 20 meter netjes in de hoek legde. Jeetje, da's lastig, maar goed, schouders eronder en weer knallen. Een enorm mooie kans, maar het lobje over de keeper vond een graspol, waardoor de bal op de paal. Zo zie je maar weer, hoe flinterdun de lijn is tussen succes en falen. In de 22e minuut een handsbal in de "16" van GAE en Bram mocht succesvol aanleggen voor de 1-1. Helaas maar waar weet iedereen wat er dan veelal gebeurt, als de tegenstander in onze 16 is en ja hoor, 5 minuten later een pingel voor GAE. En de 2-1 was een feit. Dit zegt overigens niets over de scheidsrechter, want deze man floot enorm goed en was bovendien ook nog eens een heel aardige man. Vrees alleen dat wij deze man niet zullen behouden in de 4e divisie, want daar is hij veel te goed voor. Anyhow, met 2-1 de rust in.

Tactiek aangepast om de tegenstander beter te kunnen bestrijden en het had er even van dat wij goed uit de startblokken kwamen. Maar het veld, de tegenstander, die vrijwel overal net even sneller en beter was, zorgden ervoor dat het geen eenvoudige opgave zou worden om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Een paar goede wissels, altijd erg lastig om in een dergelijke dynamiek in te moeten vallen en volle bak aan te moeten haken, ondanks dat je fris en fit kunt gaan knallen. Veel tijdrekken van de tegenstander, die met een overwinning en zelfs een gelijkspel, de beste kaarten heeft voor het kampioenschap, en veel lange ballen aan weerszijden. In de 94e minuut een fraaie gelijkmaker van ons uit een voorzet van de zijkant achter de 2e paal, die magnifiek werd ingeschoten vrijwel vanaf de achterlijn. En dan nog even vol gas op de aanval. En dan valt helaas de 3-2 een minuut later. Iedereen een dikke pluim voor zijn inzet, grote dank aan onze grensrechter, complimenten voor een beter GAE, die net ff een paar jaartjes verder zijn dan wij. Wat hoop geeft voor onze toekomst en op naar de twee laatste wedstrijden van de 1e seizoenshelft, twee wedstrijden die wij allen als opmaat kunnen gebruiken naar een mooie tweede seizoenshelft en wij met vertrouwen de winterstop in kunnen gaan. Een goede reis terug naar het BUKO Stadion, de nog aanwezigen van de O21 feliciteren met het behaalde kampioenschap en op weg naar huis na een dagje ballen voor Telstar.

 

 

Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan
Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan