· 

2022-01-09 FC Volendam-Telstar 2-1 (2-1)


2022-01-09 FC Volendam-Telstar 2-1 (2-1)

Klik voor de Telstar.nl site op het logo rechts


Telstar vergeet de knock-out in "Vissersderby", na knock-down in het eerste halfuur ..... 2-1


Het eerste halfuur was Telstar tegen de koploper van de KKD, de bovenliggende partij. Het team uit Velsen, van voormalig FC Volendam trainer Andries Jonker, was al binnen 5 minuten trefzeker vanuit een ingestudeerde corner van Sven van Doorm, door een knappe kopbal van Glynor Plet. 

Telstar had de score binnen het halfuur verder kunnen laten oplopen maar de vingertoppen, van de uitstekende doelman Filip Stankovic en de lat, voorkwamen dat een prachtig schot van Rashaan Fernandes in het net belandde.  Ook waren er nog twee mogelijkheden die als de  "aangevers of de afronders" wat adequater waren geweest, de Witte Leeuwen de voorsprong, zéker verdiend, had moeten doen oplopen.  Helaas voor de Velsenaren, want ook nu gebeurde wat er dit seizoen al vaker is gebeurd, dat een tegenstander binnen een korte periode, zelfs meerdere keren tot scoren kan komen.  Eerst was het Mike Eerdhuijzen die totaal vrij, inlopend kon binnen koppen, 1-1.  Nieuwkomer Wolters, verder een goede wedstrijd spelend, leek nog niet helemaal bij de les. Bij een volgende situatie, even gecoacht door zijn trainer, was zijn leermoment geweest en ging het goed.....

 

De Witte Welp had ook nog een harde schuiver bij de voorste paal, waar de Volendam keeper wel het oog in had, en zag dat het leer in het zijnet vloog.  De corner waaruit de 1-1 werd gescoord, ontstond na eerst na een magistrale redding van Ronald Koeman Jr., op een evenzo mooie "bicycle kick" van Volendam speler Gaetano Oristanio. 
Kort hierop gaf een ondoordachte actie van Siebe Vandermeulen, die de bal "mannelijker" en simpel had kunnen wegwerken, uiteindelijk de doorslag in deze wedstrijd.  Robert Muhren maakte hier, met een Engelse overtreding namelijk een forse duw, handig gebruik van de situatie en kon de bal bij de eerste paal, ondanks de alles of niets sliding van Özgür Aktas, onder de Telstar keeper heen frommelen, 2-1.  Duidelijk tegen de verhouding in, kon de Volendammer FC de met een voorsprong de rust in gaan.....

 

Daarna kwamen de Volendammers lang niet meer in de problemen. En verzuimde de thuisclub na de rust de score uit te breiden. Telstar kwam niet meer in haar spel en kon het de  koploper niet meer echt het vuur na aan de schenen leggen.  Totdat de "Witte Leeuwen" hun derde adem vonden want via Glynor Plet (van de doellijn gehaald), en Yassine Zakir (naast de goal).  werden er nog enkele leuke kansen op de 2-2 onbenut gelaten.  Gezegd moet worden dat ook Volendam door de onstane ruimte nog een paar mogelijkheden liet liggen. Helaas voor de Velsenaren, die zeker hun beste wedstrijd van het seizoen speelden, kwam het spel en het resultaat zeker niet overeen..... 

Vanaf deze plaats wil ik nog mijn medeleven betuigen aan de familie en vrienden van Telstar clubarts Marcel Reinders, die op 56 jarige leeftijd tijdens het hardlopen in de duinen het leven liet. Met deze persoon verliest Telstar niet alleen een bekwaam arts maar vooral een warm en aimabel mens. Heel veel sterkte.....

  

Mijn MotM:  Ronald Koeman Jr. die liet zien dat hij helemaal terug is, maar ondanks enkele fraaie reddingen en het goede spel van de ploeg, zijn team niet aan puntwinst kon helpen  (RR)

 

Statistieken:

Scheidsrechter: Joey Kooij

5’ Glynor Plet 0 - 1
30’ Mike Eerdhuijzen 1 - 1
36’ Robert Mühren 2 - 1

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Denso Kasius, Damon Mirani (C), Mike Eerdhuijzen(63’ Alex Plat), Josh Flint, Kevin Visser (56’ Samir Ben Sallam), Calvin Twigt (46’ Walid Ould-Chikh), Gaetano Oristanio (76’ Martijn Kaars), Ibrahim El Kadiri (63’ Francesco Antonucci), Robert Mühren, Daryl van Mieghem.

Opstelling Telstar: Ronald Koeman Jr., Yassine Zakir, Siebe Vandermeulen (46’ Jip Molenaar), Özgür Aktas, Anthony Berenstein (73’ Yael Liesdek - 78’ Redouan Taha), Ozan Kökcü (74’ Cas Dijkstra), Tom Overtoom, Sven van Doorm, Rashaan Fernandes, Glynor Plet, Randy Wolters (69’ Gyliano van Velzen)