· 

2022-01-14 Telstar-MVV 2-1 (2-0)


2022-01-14 Telstar-MVV 2-1 (2-0)

Telstar haalt verdiend, na 10 thuispogingen eindelijk, weer eens een  3 punter, tegen MVV  2-1 (2-0).....


De thuiswedstrijd van Telstar tegen het Zuid-Limburgse MVV werd er één op het scherpst van de snede. Al vanaf het begin waren de bedoelingen van de thuisclub duidelijk.  Fel in de duels en met punt naar voren. Trainer Andries Jonker wilde zich niet verbergen en in met dezelfde aanvallende bedoelingen als vorige week aan de "Volendammer dijk", laten zien dat Telstar zeker "voetballend" meer dan de gelijk is, aan diverse tegenstanders in de KKD.   Het feit wil dat de "Witte Leeuwen" de afgelopen tien wedstrijden geen driepunter kon scoren, maar daar is vanavond misschien een kentering in gekomen. MVV werd in Velsen-Zuid, vooral in de beginfase, gelijk aan het eerste half uur tegen de Volendammer FC, op een hoop gespeeld. Het waren vanavond aanjager Glynor Plet en verdediger Özgür Aktas die het eerste half voor Telstar de goals maakten....


Al na 7 minuten en 7 seconden was Glynor Plet trefzeker in een 1-op-1 situatie met de ietwat (op hoge ballen) twijfelende doelman Romain Matthys.  Echter deze goal werd langs de grond ingeschoven, door zijn poorten goed ingeschoven, 1-1..  Ozan Kökcü bracht de bal, met een mooie loopactie, vanaf het middenveld op, en met een slimme steekbal bracht hij zijn "captain", in de zojuist genoemde situatie....

Kort hierop had de aanvoerder zijn team op een ruimere voorsprong kunnen zetten.  Want met een harde  kopbal, op een prachtige voorzet van Randy Wolters, kon hij de nu goed keepende MVV-goalie niet passeren.  Vanuit een mooi ingesneden corner van een uitblinkende Sven van Doorm kon "strijder" Özgür Aktas de bal met een achterhoofdbal de 2-0 achter de MVV-goalie in het doel leggen. Aan de andere kant vergat  Remans de ploeg op 2-1 te zetten, nadat hij een dot van een kans geheel vrijstaand, vergat in het Telstar doel te koppen... Hierbij werd niet best verdedigd bij de verre paal.  Telstar was weliswaar de bovenliggende partij maar moest wel op de tellen passen met de snelle countermannen van MVV. 

De tweede helft was ongeveer hetzelfde spelbeeld, met die verstande dat MVV iets meer op de helft van Telstar kon acteren. Misschien omdat de Witte Leeuwen iets meer arbeid in de eerste 45 minuten had gelegd, waardoor het wat gas terug moest nemen.  De beste kansen waren toch voor de thuisploeg, die met schoten van Ozan Kökcü, een 1-op-1 van Sven van Doorm en een kopbal van Siebe Vandermeulen, de doelman op hun weg vonden, of ietwat onnauwkeurig in de afronding waren.   Jammer voor Telstar dat de nul niet werd gehouden, want in de blessuretijd kwam MVV terug tot 2-1. Nu moest er alle zeilen worden bijgezet om niet weer tegen een zeperd aan te lopen.. Met de hervonden derde adem gekoppeld aan veel inzet en power voetbal werd de finish bereikt en de tweede thuisoverwinning behaald. Een mooi en verdiend resultaat van Telstar, tegen een tegenstander die de Velsenaren in de heenwedstrijd al in de eerste 45 minuten op een kansloze 4-0 achterstand had gezet, wat ook de einduitslag werd. De volgende wedstrijd is komende donderdag in Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV voor de K.N.V.B-beker uit. Het blijft voetbal, dus er is hoop op een goed resultaat, maar misschien tegen beter weten in.....

 

MotM:  vanavond vond ik het een goede keuze om de nog immer jeugdige Glynor Plet, MotM te maken. Met naast hem een zeer sterk spelende Sven van Doorm, die naast de hand-en-spandiensten aan zijn Captain, ook de corner nam op de 2-0 van Özgür Aktas (RR)

@NB, Jip Molenaar werd vanavond gesponsord door Advocaten kantoor Van Til, uit Amsterdam, nadat hij een Gele prent ontving, bij een "minor collision" met een tegenstander. Beetje vreemd terwijl hij tocht twee advocaten in de familie heeft..... 

Telstar – MVV  2-1 (2-0)

 

Statistieken:
Scheidsrechter Dhr. R.J.A.Gansner

 

8e min. Glynor Plet 1-0, 26e min. Özgür Aktas 2-0, 91e min. Esser 2-1

 

Telstar Koeman Jr., Fernandes, Tugarinov (61. Zakir), Aktas, Molenaar, Wolters (61. Vandermeulen), Dijkstra (75. Van Velzen), Kökcü, Overtoom (83. Akoy), Van Doorm, Plet (83. Smit)

 

Opstelling MVV:  Matthys, Zeegers, Essers, Waem, Keulen (46. Kastrati), Souren, Dzepar, Van Bommel (46. Delferriere); Blummel (65. Alberg), Ntelo (75. Mami), Remans