· 

2022-01-23 Telstar - Jong Ajax 1-0 (1-0)


2022-01-23 Telstar - Jong Ajax 1-0 (1-0)

 

Telstar speelt zich vanuit een grote Ajax rondo, naar een mooie overwinning, 1-0..... 


"During my absense"  heb ik enkele mensen bereidt gevonden om voor de dingsdags-fotopagina.nl,  de plaatjes te schieten. Zodat we aan jullie toch enkele continuïteit kunnen bieden.  Ik moet zeggen dat dit beide keren, naar mijn mening, heel goed is gelukt. @Jack Wolters (vader van Telstar speler Randy) bedankt voor de mooie foto's en @Meneer de Haas van SCTelstar.nl , bedankt voor uw professionele verslag.....

1-0 zege op Jong Ajax

Andries Jonker moest flink puzzelen met de opstelling na de bekerwedstrijd van donderdag j.l. De ziekenboeg was weer toegenomen en mede daardoor mocht vanmiddag Giovanni zijn basisdebuut maken. Aanvoerder Glynor Plet begon op de bank en Sven van Doorm nam de band van hem over.

Jong Ajax begon fel aan de wedstrijd en had het meeste balbezit in de openingsfase. Al na twee minuten kreeg Jong Ajax een corner en Koeman moest direct optreden. Hij stompte de bal uit de 16. Niet lang daarna kreeg Jong Ajax een vrije trap op de rand van het 16meter gebied. Unavar knalde de bal recht in de handen van de doelman. Telstar had het zwaar in het eerste kwartier en moest veelvuldig ingrijpen met een overtreding tot gevolg. Jong Ajax kreeg de betere kansen en ook Hlynsson was nog dichtbij een treffer maar zijn kopbal ging net naast. Na deze storm kwam Telstar iets meer aan voetballen toe en kwam het In de 26e minuut zelfs tegen de verhoudingen in op voorsprong. Na goed drukzetten van Telstar kwam de bal voor de voeten van Van Doorm. Hij haalde uit maar de doelman wist knap redding te brengen. Deze kon de bal niet vasthouden en Smit was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. 1-0. De eerstvolgende aanval was gelijk weer gevaarlijk. Smit kon vrij doorlopen maar kreeg de bal niet goed onder controle en stuitte op de doelman. De Witte Leeuwen waren in deze fase de betere en wist ook het balbezit te houden. Dijkstra en Fernandes kregen nog mogelijkheden maar hun schoten gingen huizenhoog over. In de laatste minuten van de eerste helft wilde Jong Ajax nog aanzetten maar tot een kans leidde het niet.

RUST

Telstar kwam goed uit de startblokken. Giovanni haalde al in de eerste minuut uit op de vuisten van de doelman en in dezelfde aanval schoot Smit vlak voorlangs. Jong Ajax speelde niet zo stormachtig als dat zij in de eerste helft deden. Waar Telstar het de eerste helft zwaar te verduren had, kon het nu makkelijker voetballen. Andries Jonker bracht in de 63e minuut drie verse krachten in. Akoy, Plet en Van Velzen kwamen in het veld om zo hopelijk de 2-0 te maken.

Scheidsrechter Vereijken floot niet zijn beste wedstrijd uit zijn carrière. Tugarinov, Aktas en Vlijter kregen de gele kaart te zien waar overtredingen van Jong Ajax niet bestraft werden. De bezoekers hadden slechts een fase van een aantal minuten waar het de tweede helft aan de bal was. Koeman moest een knappe kopbal nog uit de hoek duiken maar buiten dat werd Jong Ajax niet meer gevaarlijk. Telstar daarentegen kreeg voldoende kansen op de 2-0 maar doelman Raatsie bleek een sta in de weg. Hij redde knap op schoten van de invallers Akoy, Plet en Van Velzen. De bal wilde er maar niet in en Jong Ajax bleef geloof houden op de gelijkmaker. De Witte Leeuwen hielden de bal prima in bezit en speelden de wedstrijd goed uit. De scheidsrechter trok nog zes minuten extra tijd bij, hij had het naar zijn zin in het BUKO Stadion. Het bleef spannend tot het einde en gelukkig trok de ploeg van Andries Jonker de wedstrijd over de streep.

Een prima 1-0 overwinning op een ploeg die dertien wedstrijden ongeslagen was. Telstar had het zichzelf iets makkelijker kunnen maken door de 2-0 op het scorebord te zetten maar de drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste.

Volgende wedstrijd is zondag 30 januari. Dan wordt er in Almere gespeeld om 14.30u. 

(Mijn naam is Haas)

 

 

Opstelling Telstar:
Koeman jr, Molenaar, Aktas, Fernandes, van Doorm, Dijkstra(63 Akoy), Zakir, Tugarinov, Vlijter, Smit(63 Plet), Giovanni(63 Van Velzen)