· 

2022-01-24 Dag 5, djaluna, Mambo beach

2022-01-24 Dag 5, djaluna, Mambo beach,  "White Lions" Dive, bootjes kieken, gladde rakkers op het strand, niet in het water...

 

Er zijn mensen die van gekkigheid niet weten wat te doen, zo ook "Celebs" die aan één of ander TV-programma hebben meegedaan.... De gladde rakkers vielen in ieder geval  wel op.....


Djaluna, Maandagmiddag want 12:15u. is dat ook op de Antillen, dus een beetje aan de late kant, kwamen we aan op het "bommetjevolle" strand van Mambo Beach, oftewel the Mambo Blvd. Met de strandbezetting wordt het voor ons duidelijk dat de sneeuwreizen naar Oostenrijk en Zwitserland, in deze maanden voor velen toch favoriet, er bij ingeschoten zijn.  Massaal kruizen de Nederlanders, veelal de "macamba's", de Atlantische Oceaan over om in  warmere oorden hun heil te zoeken. Daar zijn de "landen" met een status aparte vanuit het oude Koninkrijksdeel Aruba en Curaçao duidelijk favoriet. Het was al duidelijk op onze heenreis, in ons vliegtuig dat er geen enkele plaatsje onbezet was.  En dat is dus ook terug te zien, zoals gezegd op de stranden. De  bedjes waren, op een deel dat voor "cruizende Trumpies", was afgezet bijna allemaal vol....

Bij Aloha, wel bekend voor mensen die weleens op het eiland zijn geweest, was het ook vol, maar toch wisten we nog twee vrije bedjes te vinden, waar we konden "afmeren", en zelfs onder een klapperboom.  Gelukkig maar want anders hadden we aan de bar moeten gaan zitten wachten, tot iemand zou gaan vertrekken, en dat lijkt me niet echt de bedoeling.

Na een poosje en een "IJs koffie mèt", want je kunt er allerlei zoetigheid waaronder slagroom op krijgen, ging ik even met de camera de hort op.  Even langs de waterrand richting "Sea Quarium" het dolfijnen onderkomen.  Onderweg passeer je dan de aanlegsteigers van de firma "Ocean Encounters" die met toeristen gaan varen, duiken en/of vissen.  Zo te zien hadden de "C19-jaren" hun geen windeieren gelegd, want de boten die er waren afgemeerd waren zo mooi,  dat het haast leek of ze zojuist waren aangeschaft.  Even verder was een werknemer van de plaatselijke "Rentokil" bezig om een prachtig schip, met 4x 350 PK erachter, voor de nieuwe eigenaar te cleanen.  Met de nodige branie stapte ik op de boot af, en de medewerker had het idee dat ik de nieuwe eigenaar zou zijn. De goede man wist dus duidelijk niet wie de opdrachtgever was, en waar hij zich zo voor uit de naad werkte. Toen ik hem vroeg: "mag ik een plaatjes schieten van deze boot", viel er een beetje spanning van hem af.....  Wat een plaatje...

Aan de overkant, dus het "dolfijnen huis" had ik even het idee dat de zeehonden, en de de dolfijnen, wel weer in het buitenverblijf zouden zijn.  Maar waarschijnlijk waren ze net aan het "werk" en hadden ze een show af te werken.  Dus vandaag geen plaatjes van die gladde rakkers.  Een uurtje later kreeg ik toch een paar gladde rakkers voor de camera, maar ik wilde deze "Celebs" niet het plezier doen om van dichtbij een plaatje te schieten.  dat er genoeg mensen hierover andere gedachten hebben, was duidelijk. Maar ja, voor hetzelfde geld moest één van hun, morgen voor het altaar staan en was het een vrijgezellen feestje.  Dus oordelen zonder de feiten te kennen is makkelijk.   Het ging om enkele van die mannen welke mee hebben gespeeld in één of andere reality docu .....???? op Curaçao....  Moet je nagaan hoe snel het programma bij thuis uit werd gezet, als het verscheen. De titel is me niet eens blijven hangen......  Achteraf blijkt dat de eerste makelaar van alles moest zeggen, en dat hij daar zo genoeg van kreeg, dat er een vrouwelijke makelaar in werd geschakeld, en hij uit de "show" stapte..... 

 

Terug op het "nest" werden we uitgenodigd door Rik- en zijn vrouw Marina B, die ik abusievelijk aldoor Bonnie noemde (kan komen omdat ik haar naam niet zo goed kon onthouden), om een hapje mee te eten. Dit lieve stel, vergezeld door hun "aangenomen dochters" Sid B en Jeska vB, en lieftallige échte dochter Amber, namen  ons mee in hun "Butter Chicken en Chicken Masala" feestje.  Het was top, gezellig en nog lekker ook.... 
Het was hun laatste avondmaal, want dinsdag avond zouden ze weer naar het koude kikkerlandje gaan..... Het waren 4 mooie dagen samen, maar het leken wel weken.....