· 

2022-01-27 Dag 8, djaweps, op naar Blue Bay Beach, het rijke luis strand


2022-01-27 Dag 8, djaweps, op weg naar BBB, het rijke "stinkerds" strandje, gezang van de Caraïbische troepiaal

 

De bouwtekening controleren, tussen de "rijke Golf Trumpies" op Blue Bay Beach, een beetje vies, en zoals de vogeltjes hier zingen, zingen ze thuis niet.....


Op weg naar BBB, Blue Bay Beach, het strandje waar veel "rijke Trumpies" aanleggen, of vanaf de Cruiseschepen, hierheen worden aangevoerd, moest ik even de bouw controleren, waarvan we in 2020, de bouwtekening op de grond hadden gezien.  Nu twee jaar later is de bouw van het betonnen blok, tenminste relatief nog niet erg opgeschoten, .  Op het eiland verbaast niemand zich hierover, echter in ons kikkerlandje zou dit onacceptabel zijn. Maar ja, ben ik degene die zich hierover moet verbazen, of druk om moet maken. Ben niet eens de eigenaar van het geheel. Toch denk ik, als we ooit nog eens een keer terugkomen op het eiland, ook hier een prachtige villa zal staan, want kun je legoën  dan kun je hier een huis bouwen.... Deze semi-wijsheid heb ik trouwens niet van mezelf.  Maar ja beter goed gepikt, dan slecht verzonnen, toch?

 

Even een nieuwe route proberen, om naar het centrum van Willemstad te komen, zodat we direct in Punda terechtkomen, en vlak voor de brug uitkomen. Je bent weliswaar op vakantie, maar om ongewild in een file te gaan staan, je zou dit kunnen vermijden, dan ga ik als eigenwijze Amsterdammer toch echt een blokkie om...  Naar en van Willemstad, staan op de Caracasbaaiweg, en op de Santa Rosaweg rond 11:00u. en 17:00u helemaal vast.  Als je dan even met de auto een kleine "omweg" maakt, kom je sowieso 15 minuten eerder op je eindpunt, waardoor je weer eerder op je rug kunt liggen, in het vakantie zonnetje.... De mensen zijn trouwens, over het algemeen, heel vriendelijk en laten je makkelijk invoegen..... Als iemand je er niet tussen laat, zijn het de witkoppen achter het stuur....

 

Aangekomen bij de wachtpost moesten we heel even ons rijbewijs overleggen, bij wijze van registratie, wie er op het resort rondrijdt.  Op het weliswaar schitterende resort, verweven door een hele mooie golfcourse, werd net als overal op het eiland, gebouwd.  Overal waar je ook kon kijken, stonden mortel- of betonmolens te draaien, en waren de mannen zich in het zweet aan het werken.  Daarnaast kon je de op hun golfkarretjes rondrijdende Trumpies makkelijk herkennen.  Met hun golfcaps op en hun geruite korte broekjes, reden ze van hole naar hole, om te gaan knikkeren voor volwassenen, zeg ik als "anti-golfer".....  Aangekomen bij het strandpaviljoen  zat een dame, die ons in het Engels aansprak.  Ik antwoorde haar in het Nederlands met goedemorgen.  Ze zei daarop dat ze geen Nederlands sprak, omdat ze uit een Engelstalig land kwam. Even uitgelegd wat goedemorgen betekend.  Ze vroeg om het strand te bezoeken 20 Naffels pp., zonder dat je maar één voet op het strand had gezet.... Je bent op vakantie, en dus maken die paar centen niet echt uit.  Toch wil ik binnenkort even een vergelijkend waren onderzoek maken, voor de mensen die eens een keer op vakantie gaan. maar het niet zo breed hebben.  Gek eigenlijk, als je het over niet zo breed hebben spreekt, want als je alleen al op het eiland wilt vertoeven moet je toch al een redelijke cent uitgeven, om er te komen en te verblijven.  Wat ik wil doen is het strandbezoek, de bedjes, de kwaliteit van de Ice-coffee, en bijv. een grote fles water en een Cola, in kaart brengen.....

 

Ook weer even wat plaatjes gemaakt, van wat de vakantiegangers zien, en wat je kunt zien, en vooral ruiken, als je 10 meter verder loopt.  Want net naast het "duur" aangeschreven resort, waar je voor een kleine bungalow, de hoge Nederlandse huizenprijzen betaald, is het toch een beetje vervuild.  In eerdere bezoeken had ik dat al eens aangegeven, en ik wilde even nagaan of het al iets was verbeterd. Nou nee dus, het stonk naar "poep", meer als anders en de aangroei van de algen, waar het "riooltje" direct naast het zwemwater wordt geloosd. Mazzel dat de  wind en stroming altijd vanaf de Oostkant komt, zodat de vervuiling langs het eiland zwerft.  Ik neem aan dat de mensen die net toen ik mijn plaatjes schoot langs snorkelden, het beetje closetpapier konden ontwijken.... Maar misschien moet je op je bedje blijven en je niet druk maken, om deze troep...

 

Toch is het positieve en mooie aan dit strand, dat zijn de mooie Zwarte Caribische troepiaal merel, of lijster achtige vogel, waarbij het sturen in de vlucht handiger is vanwege de gedraaide staart.  Met een sierlijkheid en snelheid die niet te geloven is, zweven ze van boom tot boom.  Het hoogste lied zingend, zijn zij het die je het tropische gevoel geven van een Tropisch eiland als Dushi Korsow.   Misschien dat je beter dit fijne gevoel kan meenemen dan de viezigheid die ik ook heb gezien...  Te mañan dushinan.....