· 

2022-01-28 Dag 9, djabièrnes, Mambo 2, 2023 soap van de De Jongetjes op Curaçao, Shell collega Demi


2022-01-28 Dag 9, djabièrnes, Mambo 2 een UFO, 2023 soap van de De Jongetjes op Curaçao, Shell collega Demi

 

Spakenburgse gezelligheid van Kokomo nu op Mambo, volgens zeggen eigen soap in 2023. Shell collega ontdekt haar "Witharige" collega. En een vreemd Unidentified Floating Object voor de kust.....


Als ik even iets niet weet, van wat er om me heen op het strand aan komt vliegen, of zoals in dit geval, ronddrijft of vaart voor de kust, dan probeer ik dat uit te zoeken, en geen lulverhaal op te hangen. Thuis laat ik er dan een "Google lens" sessie erop los, en kijk dan wat de uitkomst is.  Zoals gisteren met de Zwarte vogel, de Caraïbische troepiaal, dan weet ik ook niet zomaar even uit mijn hoofd wat het is, maar op deze manier kun je toch wat meer informatie vergaren, en doorgeven. Zo ook nu net, toen ik mijn verhaaltje over Mambo aan het schrijven was, en ik mijn foto van de UFO langs GL haalde. Langs de kust van Mambo was een rubberboot, waar mijn kleinzoon jaloers op zal zijn, aan het ronddobberen rond een UFO.  In dit geval geen Unidentified Flying Object maar een Unadentified Floating Object, what's in a name.  Dit fenomeen zag er nogal futuristisch uit, en ik had totaal geen idee wat het was. Vandaar het Unidentified natuurlijk, niet te identificeren, tenminste voor mij dan. Nou geen idee, je gaat natuurlijk wel wat mogelijkheden na. Was het een capsule die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor bodemonderzoek?  Was het misschien een teruggevallen satelliet?  Was het een mini-sub?  Mijn mini onderzoekje lijkt uit te wijzen, tenminste als ik google kan geloven dat het e.o.a. sysmografisch toestel is wat gebruikt wordt om schokgolven te meten in de zee, i.v.m. het ontstaan van aardschokken en eventuele Tsunami's.  Lijkt Identified, geïdentificeerd, maar ik heb nog geen zekerheid.....

De Spakenburgers die afgelopen week voor mijn camera sprongen, bij de zoutpannen van Kokomo, ontmoeten we weer op het strand van Mambo.  De olijke luid lachende, brady bunch, was nog niet gearriveerd, maar de stoelen vlak voor ons waren, als het "nieuwe Duits",  afgebakend, eigenlijk hadden zij die gereserveerd, zo bleek later.  Als je eilanders in de vriendenkring hebt, kun je wel eens het e.e.a. regelen. De verrassing was groot toen de groep, juist weer voor ons neerstreek.  Jan, ik denk de oudste (?) zoon van het stel, bedankte me voor de snelle foto service, van de Kokomo stranddag. Slechts één deel van de brady bunch  was nog maar gearriveerd want het andere deel was gaan zwemmen met de dolfijnen. Oma, afgelopen week nog gebeten door een Maribomba, een soort wesp, was ook zwemmen met de gladde tuimelaars.  Mijn vraag toen Oma terugkwam was natuurlijk, of ze "vandaag niet gebeten was", ze was gelukkig slechts gekust door de gladde slimmeriken van Sea Quarium. Dat het Bonita-team voor de Spakenburgers de stoelen zo dicht bij de "eet-keet"  hadden neergezet was niet hierom maar daarom . De mannen en vrouwen van Opa (Henk)Hendrik, die Oma geen tweede keer had laten bijten,  waren goede klanten van de bediening.  Ze zien er ook allemaal  "gezond"  uit en hebben ook allemaal een gezonde eetlust. Volgens zeggen van de luidste van het stel, genaamd Henri3056, komt er volgend jaar een soapie vanaf Dushi Korsow, over deze gezellige brady bunch.  Het zou zomaar kunnen.....

 

Onderwijl werd mijn eega op haar schouder getikt. Een leuk donkerharig meisje sprak haar aan, Demi.  "Heb ik het toch goed" , deze donkerharige was namelijk een vaste klant, van "Rhazes" , de coffeeshop  waar Lia als "Semi-Barista" een flink aantal jaartjes, met haar lieve collega's,  heeft mogen werken.  Waarschijnlijk één van de leukste onderdelen binnen het Shell gebouw, volgens zeggen.  Zij had enkele weken terug al verteld dat ze met haar vriend Daan, ook met vakantie, naar het eiland zou gaan. Ze had al een paar dagen, op de diverse strandjes, uitgekeken naar de "Witte" coupe van mijn eega.  Ik zeg altijd toeval bestaat niet.... Even nog een paar plaatjes voor D&D voor hun familie album gemaakt.... En na het "tot ziens" vn D&D, en de nu in het water vertoevende brady bunch met de zwemmende we konden vertrekken.   Lia heeft bijna afscheid genomen van haar werkplek, want per 1 februari, is zij Pensionada  met een soort VUT.  Van veel van de meisjes op het werk, waaronder Demi, had ze allerlei presentjes gekregen, waardoor ik het idee heb gekregen, dat ze het al die jaren, voor de Shell, het toch wel goed heeft gedaan.... Top mop, veel plezier met mij thuis....   

 

Bij thuiskomst even een hapje gegeten, en rond 21:00u even naar Kokkie en Betty, om even een bakkie koffie te halen, en het over de voorbereiding met Kokkie en Betty doorspreken, voor de verjaardag BBQ voor onze Pensionada....  Vlak voor de "sper tijd" van elf uur, weer naar ons "nest"....     Te mañan dushinan....