· 

2022-01-31 dag 12, djaluna, verjaardag, Dicky's, ongevraagd naakt op Directors Bay, een hapje eten bij IL Forno


2022-01-31 dag 12, djaluna, verjaardag, Dicky's, ongevraagd naakt op Directors Bay, een hapje eten bij IL Forno

 

Verjaardag bezoek voor mijn moppie. Betonmolens bij de buren. Een naakte buurman op Directors Bay. Een etentje bij Il Forno.  


Wat ik tegenwoordig doe, is een plaatje schieten, hoe het vergezicht er vanaf onze "porche" eruit  ziet.  De laatste dagen was het redelijk zwaar bewolkt, waar door je het idee kan krijgen, deze dag wordt helemaal niets. Qua weersverwachting dan.  In Nederland heb je het idee, en meestal is het dan ook zo, dat wordt zwaar Butweer vandaag. In de tropen is het veelal iets anders, als je de Cumulonimbus (donderwolk) of voor Nederlandse begrippen eigenlijk nog erger, de Stratuswolken (grijs en somber) aan de hemel ziet staan, dan is het leed misschien nog te overzien. Het blijft altijd makkelijk om over dit soort dingen te schrijven, als je toevallig eens je Vaarbewijs heb moeten halen (en anders is wikipedia er goed voor)...  In no-time kunnen deze wolken, hier op het eiland, als sneeuw voor de zon verdwijnen. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je altijd even met de auto Westpunt in om een ietwat zonniger plekje te zoeken....

 

Vanmorgen was het een komen en gaan, telefoontjes appjes et cetera, om de jarige job te feliciteren. Als je op de tropen jarig bent, en onze favo Indonees is op de specifieke datum, dit keer maandag 31 januari gesloten, dan moet je iets anders verzinnen.  Zoals gisteren geschreven hadden we gisteren de intrek genomen, met de famia Antiana en overige visite, bij Kokkie en Betty, waar er één keer 31 januari (Nederlandse tijdzone) al was gevierd.  'S avonds op ons nest, de Zuid Amerikaanse 0:00u was gevierd met de New Kids, en na het ontwaken nog eens de aanloop die toen al in hun tampad lagen, zoals mijn Opa vroeger één van zijn gevleugelde uitspraken ventileerde.  Het leek veel op een audiëntie, bij ons op de porche, maar ja je bent natuurlijk ook niet op de dag af 20 jaar jongen dan voormalig Koningin Beatrix, die haar 84e verjaardag in stormy Holland vierde. Nee, top geregeld, Henk en Myra kwamen met gebakjes aan, en de "koffie"  daar heb ik voor gezorgd.....

 

Aan de overkant van ons perceel, waar nog steeds het Yin en Yang logo prijkt, zijn ze heel hard bezig om het e.e.a. te vernieuwen. Naar het blijkt was de olijke gozert, die daar het scepter zwaaide, voor het laatst nog 2 jaar terug, met de Noorderzon vertrokken. Met dien verstande dat, en wij dachten altijd dat het zijn eigendom was, hij de gehele van zijn makelaar gehuurde inboedel, onderhands had verkocht....  De eigenaar was not-amused maar zat wel met een flinke kostenpost. Nu schijnt het weer verhuurd (of verkocht), en de huidige eigenaar is druk aan het verbouwen. Geen idee wat ze aan het storten waren, maar in onze aanwezigheid, waren ze vanaf 08:00 u. al beton aan het storten. Een monotoon geluid, vanaf dit tijdstip, tot aan het tijdstip van vertrek rond 14:00u. was ons deel. De derde "Dicky" stond al klaar om het werk af te maken. Het late vertrek had natuurlijk alles te maken met de ontvangst van al het publiek door mijn "Bea"....

 

Toch nog even een paar uurtjes naar Director's Bay, zoals de laatste jaren meermaals beschreven, het oude strand van de Shell directie. Tegenwoordig is het een beetje ontgonnen en zijn er zelfs t.o.v. vorig jaar weer enkele palapa's geplaatst.  We gingen een stekkie zoeken in de linkerhoek.  Het kustlijn van het uit lava steen bestaande strandje is hooguit 50 meter lang, en in de linkerhoek ligt een grote rots. Niets vermoedend gingen we op ons doel af. We kwamen om de rots, verbaasd wat ik aanschouwde, nee verbouwereerd eigenlijk, zag ik twee personen.  Achter de grote steen, geheel uit zicht van enkele andere strand bezoekers, dacht ik in eerste instantie dat het twee dames waren, de ene helemaal naakt en de andere topless. We hebben zelf in de kennissen kring een naturisten familie, maar volgens mij hebben zij op het eiland, nog nooit zoiets gedaan op een openbaar strand. Want Beide op het eiland streng verboden. Bij een tweede blik, want ongewild kijk toch nog eens, zag ik dat de ene een man was, die zijn "zakie" strak naar beneden had getrokken, zodat het van bovenaf net een vrouwtje met een paar verbrande dikke.... lippen was.  Nee hij had, bij nader onderzoek,  zelfs nog haar op de borst..... De tweede dame, en het is makkelijk te oordelen over anderen natuurlijk (ik had er iets bij willen zetten over een jonge God), had beter onder de handdoek kunnen zonnen....  Mocht u de man in kwestie op de foto's herkennen, alstublieft waarschuw hem dat hij dit niet meer moet doen.... De spelende kinderen, die op de rotjes klommen naast deze figuur, zijn waarschijnlijk getraumatiseerd voor het leven....  Maar ja dat zeggen anderen misschien ook over mijn Speedo's....

 

Voor de verjaardag nog even gereserveerd bij een heuse pizzeria, je moet toch wat, als je niet zomaar de restaurants binnen kunt lopen, waar we enkele knoflookbroodjes en Pizze  feestelijk tot ons namen. Ten opzichte van enkele jaren terug was zowel de kwaliteit, evenals de bediening bij IL Forno stukken verbeterd. Geen idee of ze nu wel koffie hadden, want op mijn vraag of de ik de toetjeskaart mocht, zei de vriendelijke ober, we hebben Choclat mousse of Crème Brûlée. Op mijn vraag of hij ook IJs had, zei hij:  "ja meneer, ook chocolade ijs" . De keus viel op non-option #3....   Deze (verjaar)dag zit er op, of toch niet?  Te mañan Dushinan.....