· 

2022-02-01 Dag 13, djamars, prepareren verjaardags feestje (3) @ Curaçao4U, hobbel de bobbelroute, Daaibooi Beach, toeristische route terug


2022-02-01 Dag 13, djamars, prepareren verjaardags feestje (3) @ Curaçao4U, hobbel de bobbelroute, Daaibooi Beach, toeristische route terug

 

Prepareren verjaardags feestje (3) Curaçao4U, even langs bij Johan. De hobbel de bobbelroute moet uit de planning. Spakenburg en Daantje op Daaibooi Beach. Toeristische route terug....


Het lukt maar niet om vroeg op pad te gaan. We hebben weliswaar de tijd aan ons "eigen" zoals je het in plat Amsterdams (verkeerd) zegt, want je bent op vakantie. 's Ochtends lijkt het alsof de tijd vlotter gaat dan de rest van de dag. Het positieve is dat we dan gedurende dag meer tijd lijken te hebben, het nadeel is dat je de verre strandjes eigenlijk niet gaat bekijken. Ook Shete Boca, de 7 mondjes van het eiland waar we eigenlijk jaarlijks even een paar Naffels doneren, hebben we deze vakantie nog niet bezocht. Nu is het geval dat ik altijd in de ochtend, als ik in het ochtendbriesje, mijn afleiding heb aan de L..verhalen, zoals mijn eigen vlees en bloed het zegt, aan het opschrijven ben, dat neemt natuurlijk ook wel wat tijd in beslag, maar geeft je wel ontspanning. Vandaag kwam er ook bij dat onze Landlord even wat assistentie nodig had, i.v.m. een logistiek probleempje. De noeste werker moest even een zware spiegelwand van A naar B vervoeren, en had daar enige hulp bij nodig. Even een handje geholpen, zodat hij ook vanmiddag weer zijn perfecte plaatje kan nastreven.....

 

We gingen op weg. Maar ik moest nog wel even langs mijn "gabber Johan" de Nederlandse oud Marineman en Indo/Chinees restaurant houder. Om het e.e.a. aan rijsttafels te bestellen om nu het verjaardagsfeestje op het "nest" te gaan vieren. Daarmee hebben we de verjaardag van mijn moppie wederom met een dag verlengd..... En waren onze "Koekkoeks" deze avond om 19:00u. aan de gezamenlijke lange tafel uitgenodigd, om een hapje meet te snavelen.....  

 

Dan op weg richting Westpunt, omreden dat het weer aan de Jan Thiel kant van het eiland, enigszins te wensen overliet. Iedere dag zit er nu een plaatje bij van de wolkjes, zodat jezelf een beeld kunt vormen hoe het er in de ochtend bij ons uitziet. Nu was het aan onze kant zwaar bewolkt, en als nazaat van de échte Hollander Pelleboer, dacht ik wel te weten waar de wolken zouden ophouden. Achter Grote Berg, waar het meestal lijkt dat deze bult op het eiland de wolken blokkeren. Om mijn moppie een beetje te misleiden, ze wilt deze vakantie niet zo ver rijden, nam ik de alternatieve route over de Bullenbaai, de hobbel en bobbelroute tenminste zo noem ik deze, na 8 jaar nog steeds niet afgewerkte weg. Naar mijn idee moeten de autoverhuurders deze route aangeven met een code diep Zwart,  tenminste als je niet snel van jouw auto's af wilt.....  Het leek net alsof er grotere stenen, van een niet bestaande hoogte, naar beneden waren gekomen.  En daar rijd je dan met jouw auto overheen.  Deze weg lijkt een beetje op dat TV programma, over die onbegaanbare routes, waar de BN'ers dan overheen rijden.  Vandaag leek het ook veel langer dan normaal te duren, omdat je heel voorzichtig langs de 30 cm diepe- en 50 cm brede gaten van deze "bingo bak"  moet manoeuvreren.  Als je echt een wiel wilt doneren, dan moet je écht deze route nemen.....  Zwarte route, streep erdoor, niet meer doen....

 

Wel qua km's- maar niet qua tijd iets gewonnen, kwamen we op de holly-holly weg naar Williwood en Daaibooibeach. De weg waarop je rijdt, en de heuveltjes, zijn nét zo hoog dat je vanaf de ene kant net geen overzicht hebt, of er een auto, kabritoe (geit), hond, of andere foto graverende toerist, aan de andere kant voor je neus opdoemt.  Aangekomen bij het voormalige domein van Kees, de voormalig eigenaar en oud-marinier, was het druk. Alle ligbedjes waren verkocht, en een plekje op de handdoek was ons deel. De meegenomen "prikkers" waren nutteloos want het 5 cm dikke laagje zand was over het lavasteen gestort, en met die plastic puntjes niet doorheen te komen. Onze Spakenburgers waren ook weer deels aanwezig, enkele vertoeven nu alweer in het koude Nederland. Er moet tenslotte gewerkt worden. De vissermannen hadden een goed dag gehad, want de ene Wahoo en Barracuda, beide snoekachtigen werden aan land gebracht.

 

Achter ons lag een stel, hij een Engelsman zij een leuk uitziende Nederlandse. De tongval was een mengelmoes van het Haagse accent maar met Amsterdamse uitdrukkingen, Daantje....
Toen ik haar naam had gehoord moest ik meteen aan de serie Undercover  denken met Tom Waes en die Max Verstappen acteur van Jumbo. De typecasting kwam overeen, en achteraf bleek dat zij inderdaad ook bij de Recherche had gewerkt.  Meer een wat ongemakkelijke situatie met de leiding noopte haar om haar prachtbaantje op te geven.  Nu heeft ze een pendelrelatie met haar vriend John.  Achteraf bleek dat ze nog geen 200 meter van ons "nest" woont, dus binnenkort maar even op bezoek... 

 

Om 19:00u zoals afgesproken bij Johan de rijsttafels opgehaald. en met de 3 New Kids, de Boze buurman  met zijn lieve Hedy, de Landlord and Lady, Amber B. en Jeska vB. hebben we  deze Indohap  (of mag je dat tegenwoordig ook niet meer zeggen) met smaak verorberd.... De avond was gezellig, en hiermee ook weer wat mensen bij elkaar gebracht. MAAR, de verjaardag van mijn moppie is nu echt wel gevierd....   Te Mañan dushinan....