· 

2022-02-06 Dag 18, djadumingu, voetbal kijken, heen en weertje naar Caracasbaai, voetbal kijken en eten bij POP's


2022-02-06 Dag 18, djadumingu, voetbal kijken, heen en weertje naar Caracasbaai, voetbal kijken en eten bij POP's

 

Planning en plaatselijk slecht weer, is bepalend voor ons dag vermaak....

Heen en weertje Caracasbaai, en dagvermaak op het "nest"


Zoals de kop al aangeeft lag het in de bedoeling dat we vandaag naar Caracasbaai zouden gaan.  De situatie is daar de afgelopen jaren flink veranderd, en ik kan me niet herinneren, buiten foto's van bovenaf, dat ik daar plaatjes heb geschoten. Daarbij was het Zondag, en dan hoef je eigenlijk niet naar Westpunt te gaan, omdat bijna alle strandjes van 's ochtends vroeg tot in de vroege avond bezet zijn met de Antiliaanse families met hun kinderen, die de hele week hard hebben gewerkt, en dan lekker naar het strand willen, om te chillen.... BBQ mee en party time.... Als je daar van te voren rekening mee houdt, dan weet je dat.  Btw, deze week bleek dat de stranden als Playa Kalki, Grote- en Kleine Knip, Playa Lagun, en noem maar op, ook al vroeg in de ochtend druk bezet zijn, maar dan door de Macamba's dus de toeristen.  De parkeerterreinen waren niet te beschrijven zo vol, en de stranden zijn er ook niet echt op berekend. Het lijkt of het eiland, op dit moment, een beetje ten onder gaat aan haar eigen populariteit..... Natuurlijk is het wel mogelijk om iets dichter bij huis te blijven, maar dan kom  je op de geijkte (gekunstelde) stranden, zoals Blue Bay, Mambo of Jan Thiel.... Maar natuurlijk word je als vakantieganger daar niet mee gestraft, maar de plaatjes zijn over het algemeen hetzelfde, en dat is jammer....

 

De twee wolken plaatjes van vanochtend laten zien dat het half bewolkt was, en dat voorspelde best een mooie zonnige dag. Tenminste dat dachten we.. De planning leek goed, maar mede omdat we Betty en Kokkie vanavond mee uit eten nemen naar Brisa do Mar, het vroegere POP's place aan de Caracasbaai, wilden we ook niet zo ver weg gaan....  We hebben nota bene vorige week Zondag al gereserveerd, maar dat brak ons eigenlijk een beetje op.  Zo zie je dat je op vakantie geen planning moet maken, of de planning loslaten, en alleen maar vakantie vieren....  Méér dan een retourtje rotonde kwam het dus niet....

 

Al vroeg was de eerste wedstrijd op IPTVheaven, wat we via onze Landlord aangeboden kregen, Feyenoord tegen Sparta de Rotterdamse stadsderby, waar het kleinere team van de twee kansloos was, 4-0.  Na deze wedstrijd op pad naar Caracasbaai, niet zo erg ver van ons nest. We stapten in onze bolide, om naar het local strandje te gaan, waar et op Zondag best druk kan zijn. We waren 10 meter op weg, toen Pluvius heel zachtjes begon te huilen. 100 meter verder kwamen de tranen op ons raam, en nog eens 100 meter verder, waren het tranen met tuiten. Toch nog even doorzetten naar de rotonde, waar de splitsing is naar Jan Thiel, en Caracasbaai. De auto's die voor ons op de weg reden, deden dit heel voorzichtig, en met 25km. per uur naderden we de rotonde, Pluvius had zijn sluizen geheel opengegooid. Eigenlijk tegen beter weten in, er was namelijk op dat moment geen enkel stukje blauw aan het Tropische plafond te zien, hielden we toch links aan en draaiden af naar het baaitje.... Nou het was echt hopeloos, dus direct even afgedraaid een klein parkeerterrein op, om eventueel wat plaatjes te maken. Uitstappen was niet het beste besluit, de lens werd direct vol gespat, en gauw weer naar binnen....

Terug naar het nest, dan maar Ajax-Heracles luisteren (in de zon was het logischerwijs nauwelijks te zien).  Ja zon, want we waren nog niet thuis, of de koperenploert kwam met volle kracht binnen. Dan maar goed smeren, het boek oppakken, en luisteren naar de wedstrijden, chillen op de Antillen geen straf natuurlijk, maar niet spectaculair....

's Avonds met Betty en Kokkie naar Brisa do Mar, ook op de Caracasbaai. Zoals eerder gezegd, hadden we vorige week al gereserveerd, wat wel het mooiste plekje aan het water had opgeleverd.  Nu kun je wel een mooie plek hebben in een restaurant, maar als het niet te"vreten"  is heb je daar ook niets aan.... Nou ik kan jullie mededelen dat het uitermate goed was, de Tenderloin (ossenhaas) was geweldig, de Conch (schelp) van Kokkie, was perfect maar misschien wat karig, en de dames hadden beiden hun Spare ribs, die ook heel lekker was. Na het toetje op huis aan.  Bij terugkomst,  sloten de dames Puck en Lisa bij ons aan,. Met een heerlijk ijsje, hebben we nog wat tijd doorgebracht en een aflevering van Too hot Too Handle gekeken, waarna de dames hun douche en bedje opzochten. Ook wij besloten dat de show voor vanavond over was en stapten in on heerlijke bedje.....   Morgen heeft mijn moppie heeft haar afspraak bij de nageltent van Marisol, op JT Beach....  Te mañan dushinan.....