· 

2022-02-22 Jong Telstar - Koninklijke HFC 1-1 (1-1)


2022-02-22 Jong Telstar - Koninklijke HFC 1-1 (1-1)

 

Telstar reserves ondanks surplus aan kansen niet langs stug verdedigend-, en counterend Koninklijke HFC, 1-1.....


Dinsdagavond waren de mannen van Koninklijke HFC, de tegenstander van de reservers van Telstar. Normaliter is voormalig assistent van Telstar Gert-Jan Tamerus de coach, voor deze gelegenheid was het Frank Korpershoek, die de Koningsblauwen vanaf de kant van commentaar verzag. Met een flinke wind in de rug, waren de Witte Leeuwen aangevuld met enkele Welpen, dit keer gecoacht door Telstar assistent Michael Dingsdag, flink uit de startblokken gespurt....

Vanaf minuut één was het duidelijk wat de bedoeling was vanavond, direct druk zetten op de KHFC achterhoede, vastzetten en niet meer loslaten.  Deze tactiek werkte wel, echter kon de opponent enkele keren met rappe counters tegenwinds, de Telstar laatste lijn verrassen.  Zo ook rond de 5e minuut toen de KHFC spit werd weggestuurd, tussen de twee CV's door wurmde, en Telstar goalie Abdel kansloos liet, 0-1....

 

Legio kansen en mogelijkheden ontstonden, maar de Telstar aanvallers wisten deze bekwaam om zeep te helpen, of werden bekwaam door de KHFC keeper gekeerd.

Toch moest laatstgenoemde één keer in de eerste helft buigen, nadat Redouan Taha de bal haard voor het doel trapte, en Gyliano, de bal in het doel schoot. Eindelijk want daarvoor hadden Jay, met een chip op de lat en een harde kopbal, Siebe bij de tweede paal, Caner die op een meter afstand de keeper raakte, Gyliano die 2x tegen de keeper aanschoot en uit voorzetten van Redouan, overschoot en het doel miste, Stanley met een hard schot wat resulteerde in een keepersactie voor de Fotografen... . Om maar enkele onzuiverheden te noemen.....   Een tegenstander die slachtrijp is werd gespaard, en in leven gehouden.  Waarbij in de tegenstoot ook Abdel in de korte hoek, zijn kunsten moest vertonen, om een tweede tegengoal te voorkomen.  Niet echt nodig, want als het er echt op aan komt zijn dit verloren punten.....

 

De tweede helft een soortgelijk spelbeeld, echter kon KHFC meer tegenspel aan de dag leggen.  Wel weer kort storen voorin van de Telstar mannen, maar door de "Icings" van de Blauwen, moest er meer en meer worden omgeschakeld, en de bal achterin worden opgehaald, waarbij de tegenstander druk probeerde te zetten.  De tegenstander kon toch enkele fases onder de druk uitspelen, zonder tot echte kansen te komen.  Aan de ander kant werden weer enkele mooie mogelijkheden niet tot goals gepromoveerd.  Op een schot van Gyliano kon de keeper zijn lenigheid weer tonen, Stanley die een kegel in gedachten had maar de bal op een haar miste, Aaron met een te zacht lobje.  Ook middenvelder Jay had een mooie kopbal bij de verre paal, gevolgd door de bal met een sliding tegen de keeper aan te schieten, het geluk niet aan zijn zijde. Dit trouwens na een knappe voorzet van "Emma" met zijn verkeerde been.... Ondanks dat dit laatste eigenlijk niet bestaat...

 

Al met al was het op deze winderige avond voor beide trainers, die de plussen en minnen tegen elkaar wegstrepend, tot de conclusie kunnen komen dat het weer een leerzame avond was geworden.... (RR)

Basis opstelling Telstar:  Abdel (k), Jay, Roman, Siebe, Redouan Taha, Tim, Lesley, Gyliano, Caner, Stanley.