· 

2022-03-04 Telstar-Top Oss 2-2 (1-1)


2022-03-04 Telstar - TOP Oss 2-2 (1-1)

Doelpunt in de 20e minuut van Rein Smit, 1-0.....
Doelpunt in de 20e minuut van Rein Smit, 1-0.....


Telstar haalt na fabuleuze eerste helft, nipt een punt tegen, tegen de Osse elf van Bob Peeters, door schitterend doelpunt van MotM Anwar Bensabouh...2-2 (1-1)  


Het resultaat...... 2-2.....
Het resultaat...... 2-2.....
De uithaal naar het succes.....Anwar Bensabouh..... de 2-2
De uithaal naar het succes.....Anwar Bensabouh..... de 2-2

 

Telstar heeft gisteravond de draad weer opgepakt nadat het, door alle stormen geteisterd, een noodgedwongen reces van drie weken erop had zitten. Langzamerhand loopt de blessurebank weer leeg, alleen nu waren Ozan Kökcü, en jarige job Anthony Berenstein er niet bij. Tegen TOP Oss kwamen de mannen van Andries Jonker niet verder dan een puntendeling, die in de dying seconds, door een prachtige treffen van Anwar Bensabouh tot stand kwam.  De ploeg van Bob Peeters moest met dit resultaat in Velsen-Zuid,  na een goede periode in de Keuken Kampioen Divisie, de opmars naar het linker  rijtje even staken.  De Ossenaren bogen een 1-0 achterstand, in een sterke tweede helft knap om, nadat de Witte Leeuwen, in waarschijnlijk hun beste eerste helft van dit seizoen, in de 20e minuut op voorsprong waren gekomen.

 

     Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat TOP ook maar een punt mee naar het Brabant zou meenemen. Telstar begon als door een "bij gestoken" zeer fel, en in een hoog tempo werden de Ossenaren afgejaagd en ver terug gedrongen.  Na twaalf minuten waren de mannen uit Velsen-Zuid dicht bij hun eerste doelpunt. Keeper Norbert Alblas stond echter goed op zijn post bij een kopbal van Rein Smit. Zoals eerder al verteld was het, Leo let goed op, in de 20e minuut dat de Osse doelman wel moest buigen, omdat laatst genoemde Telstar-speler ReinSmit hem omspeelde en de bal langs zijn lichaam wist te werken. Die situatie mocht Lorenzo Pique zich aanrekenen, omdat hij vlak voor de middenlijn te laconiek de bal trachtte te koppen en hem in de voeten van de Telstar spits neerlegde, 1-0.... 

     Tegen het einde van de eerste helft kregen de blauwen eigenlijk pas de eerste echte kans. Deze was dan ook direct 100% gevaarlijk.  Ronald Koeman Jr moest van kortbij redden nadat Oss-spits Tejan, een poeier op hem losliet.  Daarmee was het eerste Osse  wapenfeit écht een feit geworden.... Kort daarop werd vanaf de Osse linker kant Margaritha weggestuurd, waarna Joshua Sanches, de bal over de Telstar keeper lobte, 1-1.....

 

     Na rust kwam TOP Oss een stuk sterker uit de kleedkamer dan de Velsenaren, en konden ze enkele kansen produceren. Daar tegenover stelde Telstar de tweede helft enigszins teleur, gezien de gehele eerste helft TOP werd overlopen. Oss spits Tejan was echter als enige nog trefzeker.  Na een loopactie haalde hij uit op het Telstar doel. De bal werd echter van richting veranderd en keeper Ronald Koeman Jr, was daarop kansloos, 1-2....

     De thuisploeg had het lastig in deze fase, en uit een veelbelovende Telstar aanval over rechts, was het onnodig balverlies bij de cornervlag, wat een counter voor TOP opleverde. Amsterdam-Noord invaller Dean Guezen schoot echter  de bal op de lat, waardoor de 1-2 bleef staan. In de slotfase een alles of niets offensief van de Witte Leeuwen. Dat eindelijk nu eens resulteerde in de blessure tijd tot een thuis-treffer.  Keeper Alblas moest buigen voor het schot van Anwar Bensabouh, 2-2..

 

     Mijn MotM: vanavond was Rein Smit de eerste helft  in goede doen, met als assistent Gyliano van Velzen, toch werd de MotM vanavond Anwar Bensabouh, die met een prachtige goal zijn "herintreuden"  extra glans gaf (RR)

 

Opstelling Telstar: Ronald Koeman jr, Jip Molenaar, Özgür Aktas, Roscello Vlijter, Cas Dijkstra, Giovanni Manson Ribeiro, Sven van Doorm (83” Stanley Akoy), Gyliano van Velzen (62” Glynor Plet), Randy Wolters (83” Anwar Bensabouh), Rashaan Fernandes (69” Tom Overtoom), Rein Smit (68” Jay Kruiver).

 

Opstelling TOP Oss:  Norbert Alblas, Lorenzo Piqué, Rick Stuij van den Herik, Roshon van Eijma

Yannick Leliendal,Joshua Jeremiah Sanches, Justin Mathieu (46” Ilounga Pata), Lion Kaak, Giovanni Büttner (83” Dean Diego Guezen), Jearl Margaritha, Kay Tejan.