· 

2022-03-07 Jong AZ - Telstar 3-2 (2-2)


2022-03-07 Jong AZ - Telstar 3-2 (2-2)

Voor de algemene informatie, klik dan op het Telstar logo


Doelpunt Jong AZ - Telstar de 0-1 van Rein Smit....
Doelpunt Jong AZ - Telstar de 0-1 van Rein Smit....

Hardwerkend Telstar onderuit tegen jonge "springveren" uit de Zaan.  Ziekenboeg blijft vol in Velsen-Zuid, 3-2.....


De wedstrijd in Wijdewormer begon met een drietal wijzigingen t.o.v. de wedstrijd tegen TOP Oss. Plet, Tugarinov en Zakir keerden terug in de basisopstelling ten koste van Fernandes, Van Velzen en Giovanni.

Het is de thuisploeg die de meeste balbezit heeft in de openingsfase maar toch is het Telstar die de eerste mogelijkheid krijgt. Vlak voor doelman Reus kan Rein Smit de bal helaas niet goed knikken waarna de doelman makkelijk de bal oppikt. Na een kwartier voetballen krijgt ook Jong AZ haar eerste kans. Griffith krijgt de bal in het strafschopgebied maar mikt de bal net over het doel van Koeman.

Telstar krijgt vanaf dit moment wat meer grip op het spel en komt beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Van Doorm komt op het hoofd van Aktas maar deze kopt de bal ruim over het doel. Daarna is het Dijkstra die eens vanaf het 16meter gebied uithaalt en er uiteindelijk een corner uit sleept. Van Doorm neemt de corner en deze wordt binnen gekopt door Aktas. Doelman Reus tikt de bal knap uit de hoek maar Smit is er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. 0-1.

Lang kan Telstar niet genieten van deze voorsprong. Nog geen vijf minuten later is het gelijk via Buurmeester. Een diepe bal gaat net over Van Doorm heen waardoor de aanvaller van Jong AZ de bal kan koppen. En zijn inzet verdwijnt over Koeman zo het doel in. Maar ook Jong AZ kon er niet lang van genieten want in de 33e minuut maakt Plet de 1-2. Een voorzet van Wolters komt terecht bij Plet die de bal binnen schiet. De doelman leek de bal tegen te houden maar de grensrechter vond dat de bal achter de lijn was geweest en dus 1-2. In de 40e minuut is het weer Buurmeester die de stand gelijk trekt. Via een knappe aanval van de thuisploeg verschalkt de aanvaller Koeman met een schuiver. 2-2

RUST

Andries Jonker brengt twee verse krachten in na de rust. Bensabouh en Overtoom komen in het veld en Dijkstra en Vlijter blijven achter in de kleedkamer. De Witte Leeuwen hadden deze tweede helft het meeste balbezit maar echt grote kansen kwamen er niet. Jong AZ daarentegen kreeg in 63e minuut een reuzekans. Meerdink kon de bal vrij binnen tikken voor het doel maar deed dit veel te nonchalant waardoor hij de bal niet goed raakte. Koeman kon de bal makkelijk oprapen. Telstar kwam onder druk te staan en even later was het weer Meerdink met een grote kans maar hij timede de voorzet verkeerd.

In de 68e minuut kwam Kruiver in het veld voor de geblesseerde Zakir. Hij mocht vlak daarna al een keer vanaf de 16meter uithalen maar de doelman wist deze knap tegen te houden.

Telstar kwam er voorin nauwelijks aan te pas en kwam ook in de 76e minuut op achterstand. De thuisploeg kwam er snel uit waarna Griffith vogelvrij stond in de 16. Hij kapte de inglijdende Molenaar uit en schoot de bal beheerst achter Koeman. 3-2. De Witte Leeuwen waren naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar de bal kwam niet voor het doel. Pas in de extra tijd kreeg Overtoom nog een goede mogelijkheid. Ter hoogte van de penaltystip volleerde hij de bal recht in de handen van de doelman. Daar had meer in gezeten.

Telstar verliest na een doelpuntrijke eerste helft en na een matige tweede helft met 3-2 in Wijdewormer. Volgende wedstrijd: maandag 14 maart Telstar – NAC Breda.  (Verslag van meneer de Haas)

 

Mijn MotM:  klopte Rein Smit de vorige wedstrijd al aan de deur, om met deze "eer" te gaan strijken, nu was hij vanavond zeker de "Man of  The Match", met zijn niet aflatende inzet, en zijn goals was hij een voorbeeld  (RR)

 

Opstelling Jong AZ: Reus; Gemmel (Lathouwers/76), Dekker, Velthuis, Kerkez (Engel/86); Koopmeiners, Buurmeester, De Jong (Schouten/86); Griffith, Poku (Meerdink/46), Taabouni

 

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Zakir (Kruiver/68), Tugarinov (Vandermeulen/84), Molenaar, Aktas, Vlijter (Bensabouh/46); Dijkstra (Overtoom/46), Van Doorm, Wolters; Plet, Smit (Van Velzen/72)