· 

2022-03-08 Telstar reserves - RKVV DEM 2-0 (1-0)


2022-03-08 Telstar reserves - RKVV DEM 2-0 (1-0)

 

Goed voetballende Derde divionist RKVV DEM komt te kort bij de reserves van Telstar....  2-0 (1-0)..... 


Dinsdagavond traden de reserves van Telstar, aangevuld met bijna de gehele O21 aan, tegen derde divisionist RKVV DEM uit Beverwijk. Ook vandaag stonden de "Witte Leeuwen 2" onder leiding van coach Michael Dingsdag, en onder auspiciën van trainer Andries Jonker. Vanavond wist ook dit Telstar team wist zich niet te belonen met doelpunten, en was een afspiegeling van de grotere broers in Telstar 1.  Met eindstand weliswaar van 2-0, maar gezien de kansenverhouding werden er iets te kort goals gemaakt....  
Verrassend was het veldspel van de Beverwijkers, én dat het team van RKVV DEM zo laag op de "3e divisionele ladder" staat mag een wonder heten.  Deze mannen uit Beverwijk onder de bezielende leiding van Kiri Kalaitzis (trainer/coach) en assistent Kevin Kalkman, lieten zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen, en dat ze hun huidige lage notering op de ranglijst absoluut niet verdienen,.

 

Omdat de mannen uit Velsen-Zuid gedurende de wedstrijd constant hoog druk zetten op de achterhoede van DEM was het nodig dat de tegenstander onder de druk uit moesten zien te komen. Enkele keren werd dit goed voetballend opgelost, en probeerden ze via de counter bij Telstar-keeper Shaquile Eendracht te komen. Dat dit veelal niet lukte was mede omdat het middenveld onder leiding van Tim van de Loo dit direct de kop indrukte.  Toch waren er ook enkele fraaie acties van de DEM aanvallers te bewonderen. Helaas had ik geen opstellingen, dus kan ik deze ook niet bij naam noemen. Het was in de 20e minuut dat Lesley Bakker op aangeven van Delvechio Blackson de bal mee kreeg.  Hij voerde zijn actie, tot ver in de vijandelijk 16"  door tot dichtbij de DEM-goalie, die hij in de korte hoek kansloos liet, 1-0...  Daarvoor en daarna kreeg het thuisteam enkele fraaie mogelijkheden, en dat is zacht uitgedrukt, die niet werden verzilverd. Op een vrije trap van een DEM-speler moest de "Leeuw in de goal" Shaquile Eendragt één keer tot het uiterste gaan, en met een fraaie achterwaartse duik   de bal over de deklat duwen.

 

Na rust veranderde er niet veel in het spelbeeld van de wedstrijd. Echter kwamen de Witte Leeuwen weliswaar minder veelvuldig in het 16 meter gebied van DEM, maar kregen ook nu weer enkele dotten van kansen. Zakaria Fatih was zeer actief en wist diverse keren de voorhoede aan het werk te zetten.  Zo ook in de 55e minuut, toen de bal via hem bij Caner Demircioglu terecht kwam, die zette met een goede pass zijn opkomende linksachter Gedion Meridina aan het werk. Vervolgens verschalkte laatst genoemde met een harde schuiver de  achter de uitblinkende DEM-keeper in het doel, 2-0.... deze stand werd ook het eindresultaat. Toch had het enkele minuten later toen volgens mij Aaron Misehouy, die door twee tegenstanders, nogal pittig werd gestuit, binnen het befaamde 16 meter gebied.  Echter de overigens goed fluitende MIY gaf hiervoor geen penalty, dus wijzigde er niets meer in de stand....

 

Mijn MotM:  vanavond was het Tim Van de Loo, die heel goed en bijna foutloos speelde. Al had hij in de slotminuut nog even een ietwat overmoedige actie op de middenlijn, waarbij zichzelf onnodig in de problemen bracht (RR)