· 

2022-03-28 Jeugd RKVV Velsen op trainersclinic bij TELSTAR


2022-03-28 Jeugd RKVV Velsen op trainers clinic bij TELSTAR

 

Maandag 28 maart 2021 was het dan eindelijk zover, de trainers clinic voor Velsen O13-1 bij Telstar onder leiding van Hoofdtrainer Telstar Andries Jonker en Assistent trainer en oud profvoetballer Michael Dingsdag.

 

Om 19.00 uur verzamelden zich ruim 50 jeugdtrainers en  -coaches van RKVV Velsen zich in Club West om zich op te maken voor een leuke en informatieve avond. Daarnaast waren ook er ook vertegenwoordigers van het ( Jeugd) Bestuur en de Technische Commissie aanwezig. Kortom een groot en breed gemêleerd RKVV Velsen gezelschap, wat ook weer het enthousiasme en het draagvlak binnen onze jeugdafdeling accentueert.

 

Na verwelkoming door Jelle Anker, Hoofd Jeugdopleiding RKVV Velsen volgde eerst een voorstelrondje van Andries Jonker ( oud trainer o.a. Barcelona en Bayern München) en Michael Dingsdag  ( oud prof o.a. Vitesse en Heerenveen )  en stelden daarna alle Velsen aanwezigen zich ook even kort voor.

 

Daarna uitleg van Andries Jonker over de uitgangspunten van de te geven training.

 

Volgens Andries moet trainen en voetballen ten eerste vooral leuk zijn, het moet plezier geven. Vervolgens ten tweede moet door het geven van leuke en voetbalinhoudelijke trainingen een kind ook beter gaan voetballen.

 

 

 

Daarna het echte werk, de training clinic met Velsen O13 -1

 

Door middel van een loop- en coördinatie warming up en een pass en trapvorm probeerde de beide trainers zowel aan de spelers als de trainers /coaches duidelijk te maken dat voetbaltrainingen bij de jeugd  gaat om het aantal balcontacten en niet om het lopen en springen. Dus train voetbalgericht !! was het devies.

 

Hierna volgde een afwerkvorm met koppen, positiespel en partijspel met wisselende teams en keepers. Hier was het devies dat door middel van gerichte, enthousiaste en positieve coaching, je een training daadwerkelijk beter en vlotter kunt laten verlopen.

 

De beide Telstar trainers gaven hierin een uitstekend voorbeeld gezien hun grote beleving tijdens deze training.

 

 

 

Na afloop konden eerst de spelers van O13-1 vragen stellen aan Andries Jonker. Zo weten we nu dat Xavi van Barcelona de beste speler is met wie Andries Jonker ooit heeft gewerkt, dat hij Messi heeft ontmoet op 13 jarige leeftijd en dat Andries assistent trainer was bij Bayern München onder Louis van Gaal en niet onder Pep Guardiola zoals spelers eerst dachten.

 

 

 

Daarna een afsluiting met de Velsen trainers met informatie- en praktijk voorbeelden over de clinic en vragen over de carrières van de beide trainers, wat een leuke interactie met de aanwezigen opleverde.

 

 

 

Als blijk van waardering van deze inspirerende, positieve -  en leerzame avond werd aan de Telstar trainers namens RKVV Velsen een hoodie van Velsen 100 jaar en wat versnaperingen aangeboden en ging een ieder, een ervaring rijker, zeer tevreden huiswaarts  (foto's en verslag van Dennis Gouda)