· 

2022-04-01 Telstar - FC Den Bosch 1-2 (0-1)


2022-04-01 Telstar - FC Den Bosch 1-2 (0-1)

Telstar overtuigd onvoldoende, om de punten in huis te houden... Slechts twee keer 10 minuten op volle toeren,  1-2....


Ook de omhaal van topscorer Glynor Plet bereikt het doel niet
Ook de omhaal van topscorer Glynor Plet bereikt het doel niet

Al in de eerste minuut kwam het eerste kansje van de thuisploeg. Oud-Bosschenaar Randy Wolters, waar heeft hij niet gespeeld, schoot na matig uitverdedigen hard richting de goal, maar zijn poging ging, rakelings langs de paal, richting de fotografen.  Dat de Noord-Brabanders niet waren gekomen om de punten in Velsen achter te laten, lieten ze enekel minuten later zien.Cijntje werd op volle vaart weggestuurd aan de rechterkant, waar hij te veel ruimte kreeg voor een voorzet. De vrijstaande Hunte kreeg de bal voor het doel en had de bal voor het intikken, maar raakte de bal compleet verkeerd en schoot naast  Na een half uur kwam wederom een voorzet vanaf rechts, Ahannach kwam voor zijn man, maar zijn poging van een metertje of tien ging hard en hoog over het doel.

Aan de andere kant waren er enkele speldenprikken, waar de Bossche keeper niet warm of koud van werd, ondanks de gedaalde temperatuur, en de harde wind. Voorzetten van Randy Wolters en Cas Dijkstra, werden niet alleen op juiste waarde ingeschat, maar ook een duwtje hier en daar zorgde ervoor dat Telstar topscorer niet aan de bal kon komen.  Een volley vanaf de "16" van de Telstar spits had een beter lot verdiend, maar ook deze bal kwam tenslotte in de sneeuwhoop onder onze voeten.

In  de 41e minuut werd voor de Witte Leeuwen het aan de verkeerde kant, de score geopend. Hadden de Blauwen enkele mogelijkheden knap om zeep geholpen, nu was het wel raak, toen Van den Bogert bij de verre paal de bal, ongedekt, tegen het net schoot, 0-1.

 

Na rust kwam de uitploeg scherper uit de kleedkamer, dan de Velsenaren, en zette er na rust meteen druk op. Vanuit een afgeslagen hoekschop schoot Felida de bal richting de kruising, maar Ronald Koeman jr. wist er nog net een handje achter te krijgen, en de bal naast te ranselen.  Out-of-the-Blue kwam Telstar rond het uur op een 1-1 score nadat Cas Dijkstra een "45 teruglegde op Glynor Plet, die rustig de bal in het doel kon tikken. Dit was tevens het startsein om vol gas te geven. Al moest trainer Andries Jonker dit doen zonder aangever Cas Dijkstra en de onzichtbare Rashaan Fernandes, zij raakten bij de goal ongelooflijkerwijze geblesseerd. De komende 10 minuten was ondanks hun afwezigheid alleen maar Telstar wat de klok sloeg, echter zonder tot verdere score te komen. Dan was het in de 74e minuut, eerst voor Telstar Gyliano van Velzen die een mooie kans voorlangs krulde, daarna was het juist de Bossche FC wat tot scoren kwam, juist in de sterkere periode van de thuisploeg. Op dat moment zeker tegen de verhouding in schoot Van Bakel, zonder het zelf te weten, de bal snoeihard onderkant lat, achter de sterk keepende doelman Ronald Koeman Jr. in het doel, 1-2.  Telstar was even van slag maar begon rond de 80'min. aan haar tweede- en nu eind offensief. Een waar spervuur van kansen en mogelijkheden barstte los. Kopballen, omhalen, slidings en schoten op het Brabantse doel werden met kunst en vliegwerk uit het doel gehouden. Daarmee was het eindresultaat ook bekend, wederom een thuisverlies, met het kleinst mogelijke verschil.... wederom één goal....

 

Mijn MotM: vanavond was dat voor mij Ronald Koeman Jr. die ondanks dat hij twee keer moesst buigen, enkele knappe reddingen heeft verricht, en zijn team voor meer tegendoelpunten spaarde (RR)

Telstar-Den Bosch 1-2
Scheidsrechter:  Perez, assistenten Overtoom en Ozinga

41. Van den Bogert 0-1, 59. Plet 1-1, 76. Ahannach 1-2

Opstelling Telstar:  Koeman Jr, Fernandes (61 Kruiver), Bensabouh, Aktas, Molenaar, Wolters; Dijkstra (61' Van Velzen), Overtoom (86' Akoy), Kökcü (61' Giovanni); Van Doorm (80' Blackson), Plet

 

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Mulders, Van den Bogert, Van der Winden, Douglas, Van der Heijden, Maguire, Felida, Cijntje (90' Leijten), Hunte (67' Van Bakel), Ahannach