· 

2022-04-02 JO21 De Dijk-Telstar 1-3 (0-2)


2022-04-02 JO21 De Dijk-Telstar 1-3 (0-2)

 

Ondanks flink verzet van asv.De Dijk, stappen de "Witte Leeuwen" als winnaar van het veld, 1-3.....


Zaterdagmiddag 12:00u. locatie Schellingwoude, tegenstander JO21 van de De Dijk.  Nadat de mannen onder leiding van Amsterdam-Noorderling Joeri Volkers afgelopen Dinsdagavond thuis met 1-1 hadden gelijk gespeeld tegen de Koninklijke HFC, uit Haarlem, waren vanmiddag de heren uit Amsterdam-Noord de tegenstanders. De voorlopers van "De Dijk", Schellingwoude, was altijd van  oudsher een pittige tegenstander waar menige ploeg zich, op destijds een koude en veelal winderige open vlakte aan IJ, op stukliep. Na het Semi-BVO avontuur van de club, onder auspiciën van sponsor Heino Braspenning, is de accommodatie aardig gemoderniseerd, en het voetbal redelijk op  niveau gebleven. Alleen het parkeerterrein is nog net zo abominabel al voorheen....

 

De wedstrijd van vandaag kon onder een prettig zonnetje worden afgewerkt. Maar zoals eerder aangegeven een flinke koude wind.  Beide teams wilden er een leuke wedstrijd van maken, direct vanaf de aftrap was er flink wat strijd.  Zo was de eerste kans, al binnen de minuut, voor Telstar. Druk zetten leverde een probleem in de DD-achterhoede op. En het was bijna direct raak, en was een redding van de uitstekende "thuis-goalie" noodzakelijk. Telstar, was dan bijna wel de gehele eerste helft de bovenliggende partij, toch moest het af en toe een counter van de rappe DD-aanvallers toestaan, en pareren.  Op de rechtsachter positie moest Rychaintelo Knoll enkele keren flink in duel met een DD-aanvaller, maar kwam er als overwinnaar uit.  Mochten de Noorderlingen dan toch richting Telstar goalie Abdel Ouboumalne, dan was de doelman op zijn post.  Tim van Loo ontpopt zich de laatste tijd meer en meer tot een spelmaker, die zelfs tot scoren kan komen. Zo ook vanmiddag. toen in de 38e minuut, op de middenlijn een goede interventie had op een DD-middenvelder.  Met een lange stappen liet hij 4 tegenstanders staan, en omspeelde hij de DD-goalie en plaatse hij beheerst de in het doel, 0-1. Zeker verdient, want eerder vergat de rommelig fluitende "MiP" een strafschop te geven aan Marwan el Ouardani. Nadat van hem, op de achterlijn dribbelend, beide benen werden weggemaaid....  Een uitblinkende Zakaria Fatih, die altijd voorop in de strijd gaat, onderschepte de bal en gaf deze mee aan Aaron Agbomsom. Hij maakte zijn actie de "16" in, en werd gestuit door twee DD-verdedigers.  De "MiP" zag hier een penalty in, mijn gedachte was meer een "compensatie" voor het eerdere uitblijven van een eerdere strafschop....  Marwan el Ouardani zette zich achter de bal, en op slag van rust was hij trefzeker, 0-2..... Gezien het spelbeeld zeker verdiend.....

 

Na rust een iets ander spelbeeld.  De Dijk begon fel en was het in het eerste bedrijf voor de thuisploeg redelijk kansloos, nu kregen zij meer grip op het Telstar spel. Maar werden vooralsnog niet echt gevaarlijk.  Ook in de tweede helft waren het beide middenvelders Tim van Loo en Zakaria Fatih, die voor Telstar de wedstrijd weer probeerden te keren. En met enige regelmaat werden de linker- en rechterflank spelers, regelmatig bereikt. Zo was het aan de linkerzijde Aaron Agbomsom, die met enkele goede acties tot op de achterlijn, de spitsen in stelling wilde brengen. Echter waren zij net te ver weg, om de ballen erin te schieten. In de 68e minuut koos de  "MiP" een moment om de spanning  in de wedstrijd terug te brengen. Een sliding op de bal werd gezien als een overtreding en nu ging de bal voor De Dijk op de stip, en was de Telstar-goalie dichtbij, maar had de bal niet, Bendidi schoot zuiver in 1-2.... Even leek het of De Dijk toch nog dichter in de buurt kon komen van Telstar. Er werd door de Witte Leeuwen te snel terug gelopen, en enkele gevaarlijk DD-corners werden gelanceerd.  Goed verdedigend werk zorgde ervoor dat het gevaar werd afgewend.  Toch duurde het tot aan de 90'min. dat de Velsenaren de winst over de streep konden trekken.  Aaron Agbomsom plaatse, dit keer vanuit het centrum een sprint naar de achterlijn, hij legde bal naar de linkerkant, waar de sterk ingevallen Thijs Meereboer, de bal simpel kon binnenschieten, 1-3.... Ten opzichte van de mindere wedstrijd tegen Koninklijke HFC, de trainer was het trouwens niet helemaal eens met mij, was dit een leuke wedstrijd, waar de Witte Welpen uit Velsen, bij vlagen zich als Leeuwen lieten toonden....  Fijn was het om ook vandaag weer Niels van Wetten, die lang blessureleed kende, weer terug op het veld stond (60' Gedion Meridina).....  Ondanks dat asv De Dijk goed verzet bood waren de mannen van Joeri Volkers net te sterk.  Toch zullen "De Dijkers" naar mijn mening nog best wat punten pakken.....

 

Mijn MotM: vanmiddag was het naar mijn mening Zakaria Fatuih, die het verschil op het middenveld maakte, en daarmee met veel strijd zijn companen uit de wind hield.... (RR)  

 

 

 

Opstelling De Dijk: Helaas was Voetbal.nl niet bijgewerkt, en is de opstelling van De Dijk onbekend....

Opstelling Telstar: Abdel Ouboumalne, Rychaintelo Knoll,  Tyrese Gemert (45' Jair Bryson). Niels van Wetten( 60' Gedion Meridina), Marwan el Ouardani (45'Thijs Meereboer) , Aaron Agbomsom, Arya Gorhidian(45' Aaron Misehouy), Zakaria Fatih, Tim van de Loo, Luca Vaglia, Yessin Taibi (75' Levi Rood),