· 

2022-04-08 Excelsior-Telstar 1-4 (1-2)


2022-04-08 Excelsior-Telstar 1-4 (1-2)

Wil je het nog enkele verslagen bekijken, klik dan op het Telstar logoDe strijder die zelfs stenen kopt Özgür Aktas stijlvol mee in de aanval.....
De strijder die zelfs stenen kopt Özgür Aktas stijlvol mee in de aanval.....

Telstar overheerst bij Excelsior. In een echte WOW wedstrijd, verslaan ze de Kralingers, komen uit op een zeer verdiende 1-4....


 

Misschien dat aan het eind van de rit de overwinning van Telstar bij nummer 4 in de KKD, excelsior, toch wel eens van belang zou kunnen zijn.  Niet zo zeer vor de Velsenaren zelf maar wel voor de mede provinciegenoten FC Volendam.  Dat juist voormalig FC Volendam-speler Jip Molenaar, met de tweede Velsense goal,  een duit in het zakje kon doen was voor deze jongeling, én misschien nog meer voor zijn vader, tevens bestuurslid van de Volendammer FC  Kéje Molenaar een leuke bijkomstigheid. Prettiger was het nog voor Andries Jonker, die afgelopen week nog aangaf "niet bij de onderste vier te willen eindigen", en met deze driepunter iets op de KKD ladder steeg.  Maar ja, in de "mudpool" die KKD heet, is het de ene week stijgen en de andere weer dalen...

 

De wedstrijd begon flitsend voor Telstar, met enkele mooie aanvallen was ondergetekende zeer verbaasd, dat het de Kralingers ver terug konden dringen. Al in de 5e minuut, werd over de linker kant via Delvechio Blackson de aanval opgezet, via Ozan Köckcü en een listig hakje van de Braziliaan Giovanni de bal voor de voeten van Sven van Doorm terechtkwam.  Hij twijfelde geen moment en liet een houdbaar schot los op het Excelsior doel. De normaal zekere sluitpost Stijn van Gassel, was dit keer niet zo zeker en liet de bal onder zich doorgaan, 0-1....  
De Witte Leeuwen waren los, en lieten zien dat ze, tegen betere ploegen in de KKD, aardig mee kunnen voetballen. In de 8e minuut wederom een goede aanval nu opgezet door het midden door Ozan Kökcü, die iedereen zijn hielen liet zien.  De ver in de vijandelijke "16" meegekomen Delvechio Blackson, kreeg de bal liet een poeier los in de korte hoek, die echte knap gepareerd werd door de Excelsior goalie. Een counter van Excelsior over hun rechterkant, eindigde met een harde schuiver voorlangs, waar Reuven Niemijer net niet bij kon komen.  In de 28e minuut was het zelfs 0-2 door eerder genoemde Jip Molenaar, 0-2.  Er moest een misverstandje tussen Jip Molenaar en de uitblinkende Ronald Koeman Jr. aan te pas komen om de Kralingers op het "score board" te laten participeren.  De inkomende Mats Wieffer was er als de kippen bij en zette de thuisploeg op 1-2....  Nog geen twee minuten later kreeg dezelfde Wieffer de bal op zijn voet, en met een halve volley raakte hij het doel net niet...

 

Na rust leek het er even op dat Telstar de druk van de thuisploeg niet zou kunnen houden, en   te veel zou worden, maar niets bleek minder waar. Zeker niet nadat keeper Van Gassel wederom in de fout ging, en een overtreding binnen de beruchte lijnen, op Ajax-huurling Giovanni maakte. Kökcü mocht aanleggen voor een penalty. De middenvelder maakte geen fout, en plantte de bal achter de onfortuinlijke Excelsior-goalie, 1-3... Niet onverdiend en niets gestolen.  Excelsior probeerde met een drietal wisselingen, het elftal nieuw elan te geven. Even leek de opzet van de Excelsior trainer te werken, was het niet dat Ronald Koeman Jr. in de vorm van zijn leven stak.  Met enig kunts en vliegwerk, en onder het toeziend oog van Vader Ronald Sr., de bijna kersverse bondscoach, kwamen de Kralingers niet verder dan zijn "handen en voeten".....  Bijna zou je zeggen dat Jr. het keepers probleem voor zijn Vader, in één klap, heeft opgelost 😉

 

Dankzij deze knappe reddingen van Koeman jr., waarbij hij zich ook nog licht blesseerde, kon Telstar zelfs redelijk makkelijk combinerend, eindelijk weer eens een uitwedstrijd gaan winnen.  Want in de resterende tijd, speelde Telstar in deze partij eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Mede omdat in de blessuretijd invaller Anwar Bensabouh ervoor zorgde dat de avond nóg mooier werd. Met een lepe- maar harde boogbal schoot hij het leer in de kruising van het Excelsior doel, 1-4..... Waardoor de keeper in een zeer ongelukkige avond, voor de 4e keer mocht vissen.....  Hopelijk had hij een visakte, anders wordt het nog een dure avond ook..... (RR)

 

Mijn MotM: eigenlijk was er maar één speler die vanavond met deze eer kon gaan strijken, en dat was natuurlijk Ronald Koeman Jr., op basis van zijn reddingen... In deze wedstrijd was er geen enkele dissonant, die de mouwen niet opstroopte. Alleen op deze manier kun je tot zulke resultaten komen, als de samenwerking is zoals hij vanavond was (RR)