· 

2022-04-16 JO14 De Volewijckers-SC Buitenveldert 1-1


2022-04-16 JO14 De Volewijckers-SC Buitenveldert 1-1

JO14 van De Volewijckers behaald als nr.3 een fraai én verdiend punt, tegen nr.1 SC Buitenveldert, in een spannende Amsterdamse broederstrijd, 1-1...


De wedstrijd tussen de jongelingen van De Volewijckers en SC Buitenveldert, was er één waarbij er door twee partijen fair om iedere meter werd gestreden, en geen enkel verkeerde actie is voorgevallen.  Mede onder de goede leiding van "MiO" Jack Luiken, die indien nodig, de boel goed in de hand hield. De eerste 15 a 20 minuten was SC Buitenveldert de bovenliggende partij, waar ze kort na het begin van de wedstrijd,  op een voorsprong 0-1 konden komen.  Binnen de "16" van De Volewijckers kon de   nr.11 van SC Buitenveldrert tamelijk simpel kon wegdraaien en de De Volewijckers keeper, in de lange hoek kansloos laten.  Nadat de thuisploeg beter in het spel kwam werden de Buitenvelders teruggedrongen en kon een De Volewijckers speler, vanaf voorbij de verre paal ,hard vollerend, de bal achter de SC Buitenveldert keeper "pegelen", 1-1....

 

De tweede helft ging het spel wederom over en weer. Beide ploegen lieten zien dat er in de jeugdvoetbal best wat valt te genieten.  Het was ook niet allemaal foutloos maar het spel was bij vlagen goed.  Beide teams kregen toch enkele knappe mogelijkheden, waarbij de SC Buitenveldert keeper met een paar snoekduiken, de bal uit de hoeken moest houden.  De mooiste kansen in de wedstrijd werden echter door SC Buitenveldert spitsen tot tweemaal toe om zeep geholpen.  De eerste kans was toen de linkerspits 1-op-1 met de goalie kwam te staan, terug kapte en de bal voorgaf aan de inkomende nr.7, die binnenkant voet geen doel trof maar de De Volewijckers verdediger op de doellijn.  Kort hierop was het wederom de linkerspits die de doelman op zijn weg vond, echter nadat hij hem omspeelde, en de bal binnen moest schieten, kwam deze op de paal....

Al met al, gezien het spelbeeld van de eerste helft, een iets rustiger voetballend SC Buitenveldert, met meer balbezit,  en een goed herstellend De Volewijckers, dat best leuk mee voetbalde tegen de Nr.1.... 

 

Helaas worden bij de meeste verenigingen, en zelfs de BVO's de spelers niet bekend gemaakt op Voetbal.nl van de KNVB, zodat er vaak achter de nummers geen namen bekend zijn, toch een minpuntje.  (RR)

 

Mijn MotM: Bij beide teams twee spelers kleine spelers met grote inhoud, een goed inzicht en power. De Volewijckers had een  nr 10, en aan SC Buitenveldert zijde het pitbulltje met nr.5  (RR)