· 

2022-04-22 Telstar-FC Eindhoven 0-1 (0-0)


2022-04-22 Telstar-FC Eindhoven 0-1 (0-0)

 

Telstar krijgt met goed voetbal te weinig tegen stug spelend FC Eindhoven, 0-1 (0-0)


 

 

Voor de "winterstop" behaalde De Witte Leeuwen juist tegen de Noord-Brabantse teams de punten, maar het lijkt dat deze magie, na de winterrust is verbroken. Toch konden de mannen van Rob Penders, slechts uit een benutte strafschop in de eindfase, het verschil maken in Velsen-Zuid. Eindhoven de huidige nummer 3 vaan de KKD , had het flink lastig tegen de goed meevoetballende Witte Leeuwen.

 

Het eerste schot van de wedstrijd, van Ozan Kökcü, werd losgelaten van ongeveer 20 meter. Eindhoven-doelman Nigel Bertrams maakte echter de poging makkelijk onklaar. Na ongeveer 22 minuten kwam Eindhoven voor het eerst voor het doel van Telstar-doelman Abdel Elouazzane. Een bal van Joey Sleegers kon tot corner worden verwerkt. Deze corner werd over gekopt door door Maarten Peijnenburg. Rond de 30e minuut  was het Telstar met de eerste echte kans van de wedstrijd. Na een goede combinatie kon Van Doorm de bal op doel schieten. Nigel Bertrams kon de bal ternauwernood weren, resultaat geen doelpunt.....

 

Na rust was het eerste gevaar bovenop het Telstar doel. Dit gevaar ontstond én werd aangeboden door de MiB Vos aan Eindhoven, nadat een aanvaller nogal makkelijk ging liggen rond de 16 meter en de Blauw-Witten mochten aanleggen voor een vrije trap. Deze schoot een Eindhoven speler hard op de bovenkant van de lat. Hierna werd de wedstrijd een stuk levendiger. Telstar zette ongeveer 15 minuten flink aan, en drong Eindhoven ver terug. Een aantal keer werd de vijandelijke doelman getest, maar hij bleef de situatie meester. De gevaarlijkste poging was een afstandsschot van Ozan Kökcü, dat maar net naast het doel van Nigel Bertrams belande. Kort hierna schoot wederom Telstar-aanjager Ozan Kökcü, vanaf de rand van de 16 meter de bal, via een been van verdediger Maarten Peijnenburg net over het doel.

 

In de 68e minuut kwam Eindhoven gevaarlijk voor het doel via een corner. De keeper van Telstar kon de bal net voor het hoofd, van onderhand de belangrijkste Eindhoven speler Maarten Peijnenburg wegtikken. Kort daarop was het eigenlijk de enige door de sterk spelende achterhoede Telstar-achterhoede weggegeven kans voor de Blauw-Witten gevaarlijk voor Joey Sleegers. Een voorzet vanaf rechts kopte hij vrijstaand naast de goal. Één minuut later pakte Nigel Bertrams wederom een afstandsschot van Ozan Kökcü, de gevaarlijkste man aan de kant van de Witte Leeuwen vanavond....

 

De man in MiB Vos gaf out-of-the-blue een penalty…  Maarten Peijnenburg leek een kopstoot te krijgen van Randy Wolters, waarna laatstgenoemde een rode kaart werd voorgeschoteld. De gegeven strafschop, later teruggezien op de TV beelden, bleek toch wel juist, Joey Sleegers schoot de bal links in het doel, 0-1..... Telstar kon hierna niet meer de kracht opbrengen om Eindhoven nog in de problemen brengen en moesten de overwinning aan de tegenstander laten. Hierdoor wint Eindhoven voor het eerst na vier seizoenen weer eens in Velsen-Zuid....

Mijn MotM:  vanavond was zonder twijfel mijn Man of The Match, Ozan Kökcü die nu wekelijks als gevaarlijkste man én aanjager, laat zien waarvoor hij zijn basis plaatsen verdiend (RR).

 

 

 

 

Statistieken Telstar – FC Eindhoven:  Scheidsrechter Martijn Vos.
82. Joey Sleegers.
Geel: Tom Overtoom (Telstar). Rood: Randy Wolters (Telstar).

 

Telstar: El Ouazzane; Blackson (Wolters), Overtoom (Okoy), Aktas, Molenaar (Vlijter), Kruiver (Zakir) ; Kökcü Benasbouh, Van Doorm; Plet, Giovanni (Fernandes)

 

FC Eindhoven: Bertrams; Dahlhaus (Bogaers), Seedorf, Peijnenburg, Amevor, Vermeulen (Ogenia); Verreth, De Keersmaecker; Sleegers, Van der Sande (Rácz), Brym.