· 

2022-04-26 JO21 Telstar (reserves) -SC Heerenveen 2-2 (0-2)

2022-04-26 JO21 Telstar (reserves) - SC Heerenveen 2-2 (0-2)

Gyliano van Velzen kopt hier de 1-2 binnen, vanuit een goed aangesneden corner....
Gyliano van Velzen kopt hier de 1-2 binnen, vanuit een goed aangesneden corner....

 

Mooie partij Dinsdagavond voetbal tussen de jonkies van SC Heerenveen en Telstar, afgesloten met een gelijke stand 2-2 (0-2).....


Dinsdagavond waren de mannen uit Heerenveen (1e divisie), onder leiding van Menno van Dam, en de jonge Witte Leeeuwen (vierde divisie) onder leiding van zijn gabber Michael Dingsdag, de tegenstanders in een vriendschappelijke ontmoeting, in Velsen-Zuid.  Het werd een zeer leuke, en goed gespeelde wedstrijd waar beide trainers lieten zien dat zij van aanvallend voetbal houden, met veel druk naar voren opde bal.  Met dit laatste zinsdeel maak ik misschien toekomstige tegenstanders wel wijzer dan goed is, maar het moet toch worden gezegd....

 

De eerste helft was het een wedstrijd die van twee kanten goed positiespel liet zien.  Aan de Telstar kant toch enigszins verbazingwekkend, gezien dat dit elftal alleen op de Dinsdagavonden, en in zeer wisselende samenstellingen samenspelen.  Vanavond klopte het bijna allemaal, totdat out-of-the-blue, ik gebruik de laatste tijd meer deze term,  in de 20e minuut Safouane Karim vanaf de Telstar rechter kant de bal over de hele kreeg aangespeeld.  Hij twijfelde geen moment en nam de bal op de pantoffel, 0-1.  Tot aan de rust kregen de Witte Leeuwen Jr. ook hun kansen.  Zo wat het Cas Dijkstra die zich in een 1-op-1 niet kon  bedwingen, en de bal hard tegen de voortreffelijke SCH-goalie schoot.  Kort daarop was het de sterk spelende Sabir die met een omhaal probeerde de bal erin te leggen, wat net niet lukte.  Net als toen hij vlak voor het doel de bal er net niet in kon schieten. Tussendoor moest Telstar-keeper Trevor Doornbusch een paar keer een lobje onschadelijk maken, wat hij voortreffelijk deed.  Een afstand kogel van een Telstar-middenvelder, werd wederom door SCH-keeper Jaimy Kroesen ternauwernood overgetikt. Dan in de 41e minuut was het aan de andere kant dat de bal er wel inging. Een bal als een warm mes door de boter, kwam voor devoeten van Melik Ismael, die de buitenkans niet onbenut liet, 0-2.  Tevens de ruststand....

 

De tweede helft waren de Velsenaren heer en meester op het veld.  Het team werd jonger en jonger, en het spel verbeterde nog meer.  Met enkele goedlopende aanvallen werd de SCH achterhoede meer en meer op de prof gesteld.  Op enkele goede flankballen waren de bezoekers het thuisteam nog wel de baas totdat Gyliano van Velzen, op een goed aangesneden corner van Amine, de bal hard in het doel kopte, 1-2....   De beer was los en de ene na de andere aanval op het voor Telstar vijandelijke doel werd gelanceerd. Daarna moest  Siebe Vandermeulen een counter dichtlopen, wat hij beheerst deed.   Ondanks alle leuke mogelijkheden van Telstar, moest een glijpartij van de SCH-goalie eraan te pas komen, om Luca Vaglica de verdiende gelijkmaker erin te laten lopen, 2-2...  

 

Hierna waren Gyliano van Velzen (1-op-1 op de lat) Siebe Vandemeulen (1-op-1 over), en Zakaria Fatih (kopbal over), nog dicht bij de winst....   Echter voor de twee gabbers uit hun Heerenveen tijd, was dit het leukste resultaat....   Heren top match vanavond....

Mijn MotM:  Vanavond vond ik Gyliano van Velzen een heel sterke indruk maken, pieken op het juise moment zei hij. Met een mooie goal sloot hij de partij af, zet dit door na het eerste team. Ook goed om te zien dat Niels van Zwetten weer goed op krachten is gekomen. Met zijn snelheid wist hij enkele counters knap te ontmantelen. (RR).

Opstelling Telstar:  Trevor Doornbusch, Anthony Berenstein, Siebe Vandermeulen, Redouan Taha, Tyrese Gemert, Cas Dijkstra, Niels van Wetten, Lesley Bakker, Gyliano van Velzen, Jair Bryson, Zakaria Fatih, Nino Vittali, Arya Gorhidian, Bjorn Jonker, Tim van de Loo, Yessin Taibi, Shaquile Eendragt, Luca Vaglica, Sabir, Amine, Roman Tugarinov.

 

Opstelling SC Heerenveen: 1 Jaimy Kroesen , 2 Mateusz Ziolkowski, 3 Caleb Asente
4 Kaj van der Veldt, 5 Noah de Waal, 6 Stefan Westra (A), 7 Safouane Karim, 8 Demo Koida , 9 Melik Ismael, 10 Floris Quaedvlieg, 11 Ouail el achkar.....