· 

2021-04-30 Almere City FC ReservesTelstar 6-0- (2-0)


2021-04-30 Almere City FC (R-O21)-Telstar (R-O21) 6-0- (2-0)

 

Leerzame trainingswedstrijd tussen de Reserves/O21 van Almere City FC en Telstar Reserves/O21, eindigt in ruime nederlaag.... 6-0.


High-noon Zaterdagmiddag Almere, plaats Yanmar stadion. Daar stond de vriendschappelijke wedstrijd op het programma tussen de  spelers van Amere City FC, onder leiding van Hedwiges Maduro en "assistent" Alex Pastoor en aan de Velsen--kant zijn oud pupil bij SC Heerenveen Michael Dingsdag ondersteunt door Robert van Boxtel. Beide teams bestonden uit de reserves aangevuld met de JO21, waarbij moet vermeld dat de tweede helft van de partij het overgrote deel werd gespeeld door de JO21  van beide clubs.... Beide eerste teams van deze clubs spelen nu nog in de KKD zoals wel bekend, maar de JO21 van Almere City FC is enkele weken terug al kampioen geworden in de Ere-divisie van het jeugdvoetbal, terwijl de JO21 van Telstar  nu nog 4 divisies lager speelt....  

 

De eerste kansjes waren toch voor de reserves van de bezoekers waarbij schoten van Gyliano van "Velzen Zuid" en Zakaria Fatih door de oud-SCH keeper Agil Etemadi goed onschadelijk werden gemaakt.  Aan de andere kant was het Jonas Arweiler die Shaquile Eendragt tot een uiterste inspanning dwong.  De aanvallers van de Witte Leeuwen hadden het lastig tegen o.a. routinier Ramon Leeuwin en naast hem Faris Hamouti, die veel van de goede bedoelingen uit Velsen-Zuid in de kiem smoorde.....  Het was na ongeveer 30 minuten toen ACFC het eerste gaatje in de goed staande verdediging van de Witte Leeuwen zag, en de 1-0 binnen wipte... Helaas moet ik de namen verschuldigd blijven want die had ik van het gros niet voorhanden. Kort hierna mocht nr31 van ACFC een schot lossen op de Telstar-keeper die de bal artistiek plukte.  Toch was het ongeveer in de 35e minuut dat de goalie kansloos was bij een 1-op-1 situatie na onnodig balverlies op het Telstar middenveld, 2-0 en tevens de ruststand.....

 

De tweede helft waren er direct al 4 wissel aan Telstar kant, waardoor het team flink werd verjongd. De aftrap was koud genomen, toen de 3-0 al in het Telstar netje lag. Ook nu na een rommelig verloren situatie op het middenveld, waarbij de omschakelingen ver waren te zoeken.  Bij ACFC liep op het middenveld een speler, goed te onderscheiden van het jolige staartje, die de balletjes lekker rond liet gaan en een paar keer de mensen diep stuurde, waar te slordig- of niet werd gereageerd, waardoor de Telstar keeper een nog paar keer kon vissen. Na nog een aantal wissels, aan beide zijden, stonden bijna de gehele jeugdelftallen in het veld, waarbij de grotere ervaring, en het ietwat hogere spelniveau, aan de dag werd gelegd... Hieruit kon de conclusie worden getrokken dat dit team, een hoger niveau bereikte, dan de JO21 van SC Heerenveen, afgelopen Dinsdagavond. Niets ten nadele van de Telstar mannen, maar tegen de Almeerse "overtuiging" in het spel, moesten zij met een 6-0 verlies van het veld..... Naar mijn mening is er vanmiddag, door de jongelingen aardig wat geleerd, en werd mede aangetoond dat het laatste stapje tussen een eerste team en JO21, van welke club, nog groot kan zijn....  

 

Mijn MotM:  vanmiddag was naar mijn mening Anthony Berenstein MotM.  Met zijn kracht en  achterin, werd het eerste bedrijf aardig tegenstand geboden, aan de Almeerse spitsen (RR)       

 

Opstelling Almere City FC: onbekend (misschien dat de ACFC staf mij kan informeren)

 

Opstelling Telstar:  Shaquile Eendracht, Anthony Berenstein, Redouan Taha, Tyrese Gemert, Cas Dijkstra, Niels van Wetten, Lesley Bakker, Gyliano van Velzen, Zakaria Fatih, Nino Vittali, Arya Gorhidian, Bjorn Jonker, Tim van de Loo, Luca Vaglica, Roman Tugarinov, Roscello Vlijter, Yassine Zakir, Aaron Agbomsom, Rychaintelo Knoll, Aaron Misehouy.