· 

2021-04-30 Telstar-Jong Utrecht 0-1 (1-3)


2021-04-29 Telstar-Jong Utrecht 0-1 (1-3)

 

Telstar vergeet het publiek aan zich te binden, wederom is 61% balbezit te weinig voor een overwinning en zet het de trainer in zijn hemd..... 1-3 (0-1)


 

De laatste wedstrijd van het seizoen beloofde veel. Het team van Andries Jonker had een bliksemstart echter zonder het gewenste resultaat. Ajax huurling Giovanni werd goed diep gestuurd en kwam al in de 2e minuut in een 1-op-1 situatie met de Jong FC Utrecht-doelman maar zijn schot belande tegen de keeper in de korte hoek. Kans verkeken....

De rollen werden al snel omgedraaid, JUT kwam simpel onder de Telstar druk uit, mede omdat het leek of de spelers niet helemaal geloof in het eigen kunnen hadden. "Half" druk zetten is net zo goed als geen druk zetten, met dien verstande dat je daarmee zelf uit je organisatie loopt, en de tegenstander in het zadel helpt.  Zo ook vanavond.  Met quasi druk op het JUT doel, waren de Domstedelingen snel in de omschakeling.  Over beide flanken was er al enig gevaar geweest. Nu kwamen de jongelingen over de Telstar rechterflank door. Met een simpele min of meet een Suarez-dribbel van Lottin werden drie man, op het verkeerde been gezet, en de bal recht voor de goal, weliswaar gelukkig, bij twee geheel vrijstaande mensen voor het doel gedeponeerd.  Met een simpel intikkertje was de stand 0-1 (7e min.).  Telstar probeerde daarna wel het heft in handen te nemen, maar dat lukte van geen kant.

Telstar het balbezit te onnauwkeurig en maar geen kansen creëren . Doelpuntenmaker Sanches Fernandes gaf een schotje, dat makkelijk werd opgeraapt door Abdel Elouazzane. Tot aan de rust speelde de wedstrijd zich min of meer rond  de middencirkel f. Beide teams creëerden nauwelijks ook maar iets wat op een kans leek, en voor de neutrale bezoeker, duurde de eerste helft lang....

 

 

Na de thee begonnen de Witte Leeuwen eindelijk een beetje te brullen, al was het nog wel met een geluiddemper op.  Het was nadat Jay Kruiver was ingevallen, aan de rechterflank bedrijviger dan voor rust.  Met een steekbal op Rashaan Fernandes was ook nu de eerste kans, een goede zelfs, voor de thuisploeg.  Echter ook nu was de keeper in de 1-op-1 situatie beter dan de aanvaller.  In plaats van een hoek te kiezen belande de bal recht op het lichaam van de JUT-goalie.  Het was weer vijftien minuten later, ondanks alle balbezit, dat Rashaan Fernandes een steekpass op Ozan Kökcü gaf. De bal van de aanvallende middenvelder belande echter net in een kluts tussen de benen van de doelman, waardoor de laatste de situatie de baas bleef....  Naar trekje van de sterk keepende jongeling is, dat hij bij iedere "save"zijn ligbed uitspreidt en dan pontificaal op zijn buik blijft liggen....   De man in het Zwart had hier wel iets aan kunnen doen.... 

De na rust zeer sterk ingevallen Jay Kruiver kreeg een mooie mogelijkheid, toen hij vanaf randje "16" op het doel kon schieten maar helaas mikte ook hij in de handen van de doelman. Dan was het in de 80e minuut dat eindelijk de 1-1, op het board stond.  Een kopbal van Gyliano van Velzen werd fenomenaal uit de hoek geplukt door de JUT-doelman. Echter viel deze voor de voeten van Rashaan Fernandes die de bal prachtig in het doel volleerde.

 

Echter binnen vijf minuten konden de JUT-spelers alweer juichen. Van heel ver kon Mohamed Mallahi een niet al te hard schot loslaten, op het Telstar doel. De Telstar keeper werd, ondanks de grote afstand verrast, 1-2...  Twee minuten later was het Telstar leed nog niet over.  Een ongevaarlijk schot op doel, werd door een verdediger van richting veranderd, en belande met een boog over de ongelukkig spelende Telstar-doelman, in het doel....1-3....  Naar mijn inziens lieten alle spelers, door hun zeer gelaten spel, de trainer vanavond flink in zijn hemd staan....

Mijn MotM:  ik wil niet negatief zijn, helaas heb ik vanavond geen uitblinker kunnen vinden, of misschien Jay Kruiver na zijn binnenkomst de tweede helft(?)(RR)

 

 

Opstelling Telstar: Abdel ElOuazzane, Yassin Zakir (46.Jay Kruiver), Jip Molenaar, Anwar Bensabouh (Gyliano van Velzen/78), Aktas, Blackson (87.Roman Tugarinov), Sven van Doorm, Tom Overtoom (62.Cas Dijkstra), Ozan Kökcü (78.Stanley Akoy), Giovanni, Rashaan Fernandes.

 

Opstelling Jong FC Utrecht: Houweling, Mokono, Timber, Culhaci, Huizing, Mallahi, Ikeshita, Rijks, Lottin, S. Fernandes en Van den Hoek.