· 

2022-05-03 Telstar R-O21 - FC Boshuizen 6-1 (2-0)


2022-05-03 Telstar R-O21 - FC Boshuizen 6-1 (2-0)

Goal 2-0, door een actie van Aaron Agbomsom
Goal 2-0, door een actie van Aaron Agbomsom

 

Telstar RO21 te sterk voor goed voetballend FC Boshuizen, in "Examen duel" van Uli Landvreugd, 6-1 (2-0).....


Deze wedstrijd stond geheel in het kader van het behalen van het hoogste trainerspapiertje van Telstars' assistent trainer Uli Landvreugd.  Met "Arendsoog" Gert Aandewiel in zijn dug-out moest hij deze partij vanaf de kant managen. Volgens mijn mening was het goed gegaan, het is mij nog niet bekend of hij het heeft gehaald... 

Als jullie het een vreemde elftal benaming vinden, dat kan kloppen. Geheel op eigen houtje gemaakt, om af en toe voor mezelf even terug te kunnen denken, waarnaar ik deze keer nou eigenlijk heb zitten "kijken" en wat "zitten kieken".  Vanaf de lagere jeugd elftallen van De Volewijckers, G-teams, KKD, 2e- en 3e divisie tot en met de hoogste divisionisten van de K.N.V.B. in de voorbereiding, zo zijn het nogal wat partijtjes geweest dit afgelopen jaar....  De R-O21 zijn de reserves van Telstar 1,  jongens uit de JO21, en zelfs af en toe aangevuld met de talenten uit de JO18.

 

De wedstrijd verliep, ondanks de goede tegenstand van FC Boshuizen een eerste Klasse vereniging uit Leiden, voor de R-O21 voorspoedig.... Al rap stonden de "De Witte Welpen" op 1-0, door een mooie kopbal van Gyliano van Velzen. De 2-0 viel na een kwart van de wedstrijd, door een actie van Aaron Agbomsom, en een zuivere schuiver in de lange hoek, 2-0.  Toch was kort hiervoor FC Boshuizen, op een 1-1 stand gekomen, echter werd deze door het arbitrale trio tot buitenspeldoelpunt gedemoveerd, en konden de beide teams alsnog met een 2-0 stand rusten.....

 

De tweede helft probeerde FC Boshuizen meer druk te zetten, wat deels lukte. Echter waren de keepers Shaquile Eendragt (2e helft), en Jason Fitz-Jim (1e helft), die beide op mij een goede indruk maakten, veelal de FCB-aanvallers de baas.  Gyliano van Velzen had het vizier "op scherp" in de tweede helft, maakte hij de 3-0 en de 5-1 (op aangeven van Sabir) Tussendoor had FC Boshuizen met een fraaie kopbal, de stand teruggebracht tot 3-1.  De 4-1 kwam op naam van Luca Vaglica, die in een 1-op-1 met de keeper koel bleef en rustig binnenschoot.  De 5-1 was zoals gezegd van Gyliano van Velzen, en de 6-1 was na een mooie slalom, en een beheerst schot in de lange hoek van Zakaria Fatih....

Met deze stand was het voor de toekomstige CBV-trainer "afgroeten" aan het adres goed leidende arbitrale trio, en naar binnen....


Wel werd door hoofdtrainer Andries Jonker, in een interview met NH-nieuws twee nieuwtjes gelanceerd. 
Nieuwtje één, Uli Landvreugd zal komend seizoen, als een soort " Haarlemmer Olie" door de Velsense Jeugd-opleiding gaan bewegen, hiermee in een ondersteunende rol voor de jeugdtrainers. 
Nieuwtje twee, Telstar heeft het voornemen, om de banden met de amateurverenigingen in de buurt verder aan te trekken, en in een samenwerkingsverband met Stormvogels  een opleidingsteam JO14, op poten te zetten.....   (RR)

 

Mijn MotM:  vanavond vond ik naast "driepunteraar" Gyliano van Velzen, dat ook "tester" Sabir uitstekend voetbal liet zien, vandaar dat mijn keuze op hem viel  (RR)