· 

2022-05-07 RTO21 Telstar - Jong Utrecht 2-4 (2-2)


2022-05-07 RTO21 Telstar - Jong Utrecht  2-4 (2-2)

 

Telstar RTO21 tegen Jong Utrecht in de min, Reserves, Test en O21 laten te veel kansen liggen om te kunnen winnen, 2-4 (2-2)....


Een paar minuten na het beginsignaal kwam ik de arena binnen, waar de mannen van vandaag Michael Dingsdag, al op een 1-0 voorsprong stonden. Waarschijnlijk bracht ik het geluk niet mee vanmiddag want ik was nog net niet gesettled toen de 1-1 al in het mandje lag.... Een mooi teruggelegde bal op de inkomende "derde", het kan ook de vierde geweest zijn,  man.....   Het was een zonovergoten middag, waar ik reeds onderweg naar het stadion, alsnog even terug naar de "zaak" moest, om aan mijn geldelijke- en morele verplichtingen te voldoen.  Probleem opgelost dan toch nog maar naar Velsen-Zuid.  

 

Het werd een aaardig potje voetbal, en je ziet het alweer, wederom aan het Telstar team, een letter was toegevoegd.  Vandaag speelde het Telstar Reserves- test en Onder 21 team, tegen Jong Utrecht, of tenminste ook daar een sterk afgeleide van, onder leiding van coach Kalasic. Het werd in ieder geval een leuke pot, waarbij Telstar, net als vele eerdere keren, heel veel 1-op-1 kansen kansen lieten liggen.  Ook waren ze niet echt gelukkig met afstandschoten, mede omdat de Utrecht doelman, goed op dreef was, en met enkele lenige duiken, de bal uit zijn kooi hield.  Aan Telstar kant waren een 4-tal testspelers aanwezig, waarbij twee Franse jongens, die zeer behendig aan de bal waren en bij veel mogelijkheden voor de goal, vervelend en dus goed aanwezig waren.  Zo ook bij een actie- en een schuiver van Gyliano van Velzen, die de bal langs de verre paal schoof, en de Fransman metr de Rode schoentjes de bal prachtig binnen schoot, 2-1.  De rust  werd niet gehaald met een voorsprog, want de 2-2 stond in de 42e minuut nadat een "nieuwe" Utrechter, zojuist de overstap gemaakt van Feyenoord JO21, als een mes door de boter sneed, en de achterhoede zijn hielen liet zien.  Ook de uitstekende Trevor Doornbush kon de inzet niet aan en de gelijkmaker lag binnen....

 

In de rust even werkoverleg met een collega uit Velsen-Zuid, die wist waar ik uithing.  Bakje thee en de tweede helft kon beginnen.  Alsof de duvel er mee speelde vandaag, de bal was net weer aan het rollen in het tweede bedrijf, en lag in het netje achter Telstar-goalie Shaquile Eendragt (dit is de manier hoe je zijn naam spelt), 2-3.  Het was nu meer een wedstrijd, nadat alle wissels, meest vanuit de JO21, voor de kern was ingevallen.  De test spelers speelden hun potje best aardig mee, en ook invaller Doekoe, liet zien dat hij duel kracht bezat, naast zijn snelheid....   Echter was hij in de "16" niet zo gelukkig, om een goaltje mee te pikken. Ook nu had Telstar enkele leuke mogelijkheden, of kansen zelfs.  Nu ook bleef de Utrecht keeper  de situatie meester, en kwamen de pseudo Witte Leeuwen niet meer tot scoren.  Diep in de tweede helft kwam Jong Utrecht zelfs nog op een marge van twee, nadat een scherp aangesneden bal, in het Telstar net werd geschoven, 2-4.  En daarmee was een attractieve wedstrijd tussen, veel nieuwelingen en jongelingen uit beide kampen, tot een ietwat vertekende uitslag gekomen....  Al met al weer wat leuke dingen gezien, en daar gaat het toch om bij de opleidingsclub uit Velsen-Zuid, die altijd het beste uit de jonge spelers haalt.... 

 

Mijn MotM: wederom was het een zeer sterke Anthony Beerenstein, die een sterke indruk achterliet, en met enkele Braziliaanse acties, zijn technisk tooonde.  Jammer dat deze jongen zoveel blessureleed heeft gekend (RR).