· 

2022-05-14 JO21 Telstar - Be Quick 1887 6-3 (2-2)

2022-05-14 JO21 Telstar - Be Quick 1887  6-3 (2-2)

 

JO21 van Telstar haalt hard uit, in laatste competitiewedstrijd, voor spek en bonen,  6-3 (2-2) .....


 

Zaterdagmiddag 13:00u. werd er in het BUKO stadion de laatste competitie wedstrijd van de JO21 van Telstar tegen opponent uit het hoge Noorden van Groningen, BE Quick 1887 afgewerkt.  Een gerenommeerde amateurvereniging, die zoals de naam al aangeeft behoort tot één van de oudste verenigingen van Nederland.Dat zij niet voor niets uit Groningen naar Velsen-Zuid gekomen waren lieten ze direct zien. Zo probeerden ze vanaf quite af aan. het de Witte Leeuwen zo lastig mogelijk te maken. Dat dit ten dele lukte, lag misschien meer aan de thuisploeg, die naast de 6 doelpunten er minimaal nog eens zoveel hadden kunnen maken, en de aanvallende intenties van de bezoekers bij toelieten....

 

Het was absoluut geen éénrichtingsverkeer deze pot.  Zoals gezegd waren de bezoekers niet voor spek en bonen naar Noord-Holland gekomen maar wilden ook meevoetballen.  Het ging deze wedstrijd meer om de eer dan dat er nog iets op het spel stond. Telstar had vorige week in Mijdrecht de kans op promotie laten liggen, om daar met 2-1 van Argon, de plaatselijke gigant, te verliezen, Be Quick was veilig en kon onbevangen spelen. Er stond bijna 6 minuten op de klok, toen onnodig balverlies binnen de eigen 16 een goal opleverde van Quinten Lamsma, 0-1.  Na ruim een kwartier over en weer spelen, was het Caner Demircioglu die na een rappe één-twee met Thijs Meereboer, de voorsprong had kunnen nemen. Echter deze mogelijkheid liep op niets uit. Nog geen minuut later was het de eerdere aangever, Meereboer die een teen lengte te kort kwam bij de verre paal, op aangeven van Zakaria Fatihi. Het was dezelfde Meereboer, die Abdou Toure liet scoren. Met een Quick Silver actie zette de rappe Toure de gehele achterhoede op z'n kop, en legde bal in het mandje, 1-1.  Telstar had nog niet geleerd van de onnodige 0-1. De bal werd corner gegeven aan Be Quick, en daaruit werd de bal bij de eerste paal, eigenlijk onmogelijk àlá mijn vroegere trainer Frans Reuser, direct binnen gedraaid, 1-2 (32e min).          

Na een goede actie van Yesssin Taibi werd Fatihi binnen de 16  gevloerd, waarna Meereboer de gekregen penalty beheerst binnenschoot, 2-2 (33e min.)

 

De tweede helft was het spelbeeld wel veranderd.  Telstar zette meer druk op de Be Quick achterhoede, wat meer defensieve foutjes opleverde en meer kansen.  Het was in de 52e minuut dat Demircioglu de bal beheerst in de bovenhoek plaatste, na een "teruglegactie"  van Meereboer, 3-2. De Groningers konden na een snelle kantwissel de bal (te) snel naar de geheel vrijstaande Kaehney Camelia verplaatsen, die de bal binnen schoot, 3-3 (59 min.) Vijf minuten eerder schoot Luca Vaglica, de bal vanaf de "16"  snoeihard op de lat. Enkele buitenspelsituaties tussen de laatste doelpunten door, werden spontaan afgevlagd door de assistent. Het was met enige hulp van de doelman dat Arya Gorshidian, de bal in de korte hoek binnen schoof, 4-3 (73 min.). Gorshidian profiteerde 10 minuten later nadat een verdediger weggleed, en hij de bal bij Meereboer neerlegde. Hij twijfelde nu niet en schoot de 5-3 binnen. Dan was het in de 85e minuut Demircioglu die de deur eindelijk écht in het slot schoot. Uit een combinatie met Done-Jill Lie-A-Kwie, had hij een vrije doortocht de16 in, en met een droge knal kon hij Be Quick-keeper 

in de korte hoek, kogel hard verslaan, 6-3.....

 

Mijn MotM: vanmiddag was mijn keus gevallen op Thijs Meereboer, die bij veeldoelpunten en gevaar betrokken was (RR)